2022 m. lapkričio 25 d., penktadienis

Tinginio tortas

 Kitaip pavadinti negalėjau, nes minkštas, sodrus, labai lengvai galima jį papuošti kaip tortą ir... mėgautis :-) 

                                                 Reikės:

1 skardinė nesaldinto kondensuoto pieno;

4 kiaušiniai;

180g sviesto;

3v.š. kakavos;

380g sausainių ("Gaidelis" ar pan).

Sviestą ištirpiname, pilame kondensuotą nesaldintą pieną. Dedame kakavą. Išmaišome. Išjungiame viryklę. Į atskirą indą mušame kiaušinius, juos išplakame lengvai ir nuolat maišant supilame į kakavos masę. Pajungiame vėl viryklę ir nuolat maišant kaitiname ant silpnos ugnies kol sutirštės. 70g sausainių smulkiau sulaužiau ir įmaišiau į kakavos masę.

Pravėsiname masę 20min.

Į torto formą dedame sluoksnį sausainių, dedame tuomet paruošto kremo, tuomet vėl sausainių, vėl kremo ir t.t.. Sluoksniuojame kol baigsis kremas. Viršutinis sluoksnis kremo. Dedame į šaldytuvą sutvirtėti (aš laikiau per naktį). Jeigu yra poreikis, galima puošti šį tortą kaip tik norisi, arba valg
yti nepuoštą kaip tinginį.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą