Kitaip pavadinti negalėjau, nes minkštas, sodrus, labai lengvai galima jį papuošti kaip tortą ir... mėgautis :-)
Reikės:
1 skardinė nesaldinto kondensuoto pieno;4 kiaušiniai;
180g sviesto;
3v.š. kakavos;
380g sausainių ("Gaidelis" ar pan).
Sviestą ištirpiname, pilame kondensuotą nesaldintą pieną. Dedame kakavą. Išmaišome. Išjungiame viryklę. Į atskirą indą mušame kiaušinius, juos išplakame lengvai ir nuolat maišant supilame į kakavos masę. Pajungiame vėl viryklę ir nuolat maišant kaitiname ant silpnos ugnies kol sutirštės. 70g sausainių smulkiau sulaužiau ir įmaišiau į kakavos masę.
Pravėsiname masę 20min.
Į torto formą dedame sluoksnį sausainių, dedame tuomet paruošto kremo, tuomet vėl sausainių, vėl kremo ir t.t.. Sluoksniuojame kol baigsis kremas. Viršutinis sluoksnis kremo. Dedame į šaldytuvą sutvirtėti (aš laikiau per naktį). Jeigu yra poreikis, galima puošti šį tortą kaip tik norisi, arba valg
yti nepuoštą kaip tinginį.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą