2009 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis
Bulviniai blynai su moliūgu
Reikės:
bulvių;
trečdalio bulvių masės, moliūgo;
svogūno;
kiaušinio;
druskos.
Bulves ir moliūgą sutarkuoti. Svogūną pakepinti keptuvėje ir dėti į tarkius. Įmušti kiaušinį, dėti druską. Išmaišyti ir kepti keptuvėje.
Skanaus.
Kalėdinė duonelė su varške
Nors iki Kalėdų dar toli, tačiau radau internete Kalėdinės varškės duonelės receptą.
Skani, minkštutė duonelė - pyragas.
Reikės:
Reikės:
1 pakelis sausu mielių
2 a.š. vanilinio cukraus
250 g varškės
600 g miltų
200 ml., šilto vandens
2 kiaušiniai
100 g cukraus
razinu
5 gr., smulkintų migdolų
Sezamo seklų, aguonų (papuošimui)
Tešlą gaminau duonekpėj. Įdėjau į tešlą razinų. Pakilusią tešlą padalinau į dvi dalis (kadangi gavosi man dvi pynės). Kiekvieną tešlos dali padalinau į tris dalis, iškočiojau tokius pailgus blyniukus ir supyniau kasą. Tą patį dariau ir su kita tešlos dalimi.
Perkėliau į kepimo skardą. Apibarsčiau aguonomis.
Kas turite migdolų, į tešlą sudėkite ir juos. Viršų apibarstyti galima sezamo sėklomis,aguonomis.
Skanaus.
2009 m. rugsėjo 21 d., pirmadienis
Kopūstų mišrainė žiemai
Kriaušių pyragas
Obuolių pyragas I
Reikės:
3 kiaušinių
3 stiklinių miltų
1 stiklinės cukraus
3 šaukštų aliejaus
1 šaukštas grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
vanilės
keleto obuolių
Kiaušinius išplakame su cukrumi, pilame aliejų, vanilę, miltus, kepimo miltelius. Obuolius nulupame, supjaustome gabaliukais ir įmaišome į tešlą. Kepti apie pusvalandį vidutinio karštumo orkaitėje.
Šis pyragas tai pat gaunasi skanus ir su kriaušėmis. Į tešlą galima dar įmaišyti razinų.
Moliūgo blynai
Reikės:
1 svogūno,
1 morkos,
5 bulvės,
300 g moliūgo
3 š. Kvietinių miltų,
3 vnt. kiaušinių,
2 š. aliejaus,
Prieskonių pagal skonį,
Druskos pagal skonį.
Kvadratėliais supjaustome svogūną, sutarkuojame moliūgą, morką, Įdedame miltų, vištos kiaušinių, prieskonių, įpilame aliejaus. Formuojame ir kepame aliejuje.
Blynų skonis labai primena bulvinius blynus. Tikrai skanu.
Žemaičių blynai
Reikės:
Virtų bulvių
Krakmolo
šiek tiek miltų
kiaušinio
mėsos (tačiau įdaras gali būti ir kitoks - varškė, grybai, daržovės ir t.t.)
prieskonių
Virtas bulves sumalame mėsmale, įmušame kiaušinį, dedame prieskonių, druskos. Išminkome. Dedame krakmolo ir miltų. Geriausia, kad krakmolas ir miltai sudarytų maždaug trečdalį bulvių masės.
Mėsą pakepinti keptuvėje kartu su svogūnais. Imti bulvių masės, padaryti blyną, dėti įdaro ir gražiai formuoti blyną. Kepti įkaitintame aliejuje.
Patiekiau su baltu padažu iš pieno, prieskonių, miltų sutirštinimui ir žiupsnelio krapų.
Skanaus.