2014 m. spalio 31 d., penktadienis

Kisieliaus keksiukai

Reikės:
150g kisieliaus miltelių;
150g tirpinto margarino;
2 kiaušiniai;
6 v.š. kupini miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
100g šokoladinių saldainių;
žiupsnelis druskos.
Tirpintą sviestą plakame kartu su kiaušiniais, kepimo milteliais, druska. Supilame kisieliaus miltelius ir išmaišome. Sudedame miltus ir gerai išmaišome. Sudedame smulkintus saldainius ir išmaišome. Tešlą dedame į keksiukų formeles ir kepame 180C apie 15 min.
Skanaus.

Kisieliaus pyragas

Reikės:
150g kisieliaus miltelių;
150g tirpinto margarino;
2 kiaušiniai;
6 v.š. kupini miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
100g šokoladinių saldainių;
žiupsnelis druskos.

Tirpintą sviestą plakame kartu su kiaušiniais, kepimo milteliais, druska. Supilame kisieliaus miltelius ir išmaišome. Sudedame miltus ir gerai išmaišome. Sudedame smulkintus saldainius ir išmaišome. Tešlą dedame į keksiukų formeles ir kepame 180C apie 15 min.
Skanaus.

Minkštučiai kotletukai

Reikės:
550g maltos kiaulienos;
150g gazuoto mineralinio (naudojau Vytautą);
1 didelis svogūnas;
1 kiaušinis;
1 didelė sauja krakmolo;
mėgiamų prieskonių.
Druskos nedėjau, nes mineralinis sūrus.
Maltą mėsą sumaišiau su tarkuotu svogūnu, mineraliniu, kiaušiniu, prieskoniais ir krakmolu. Palikau valandai pastovėti ir kepiau keptuvėje kotletus. Gavosi labai labai minķštučiai ir labai labai skanūs.

Pyragas su grietinės kremu

Reikės:
tešlai:
150 g sviesto;
500 ml miltų;
125 ml grietinės;
1 a.š. kepimo miltelių.


Įdarui:
8 obuoliai;
2 kiaušiniai;
60 g cukraus;
250 ml grietinės;
2 v.š. miltų.

Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir grietine. Išminkome tešlą ir išklojame kepimo formos dugną.
Ruošiame įdarą.
Obuolius nulupame ir supjaustome labai plonomis riekelėmis. Puse obuolių išklojame tešlą. Suplakame kiaušinius, cukrų, grietinę ir miltus. Pilame pusę masės ant obuolių. Išdėliojame likusius obuolius ir supilame likusią masę. Kepame apie 40 min 180C.
Skanaus.

Pyragas labai skanus, tarsi būtų su varške.
Receptas rastas fcb. Nepasižymėjau tik kur.

2014 m. spalio 22 d., trečiadienis

Čeburekai

Reikės:
tešlai:
3 st. miltų;
1 st. verdančio vandens;
4 v.š. aliejaus;
žiupsnelis druskos.

Ant miltų supilti aliejų, įberti žiupsnelį druskos ir užpilti verdančiu vandeniu. Išminkyti minkštą tešlą. Aš ją padalinau į 10 gabaliukų. Iškočiojame, dedame įdarą, kraštelius užspudžiame šakute, kad įdaras neišbėgtų ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.

Įdaras:
pora saujų maltos kiaulienos;
1 svogūnas;
1 v.š. grietinės;
žiupsnelis druskos;
mėgiamų prieskonių.

Maltą mėsą sumaišyti su tarkuotu svogūnu, grietine, druska ir prieskoniais.

Čeburėkai nuostabiai skanūs ir labai lengvai pagaminami.
Receptą radau facebook'o pslapyje grupėje "Gaminam, skanaujam".

2014 m. spalio 20 d., pirmadienis

Varškės paplotėliai

Puikūs.
Reikės:
125g varškės;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
truputis cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 v.š. grietinės;
apie 150g miltų (kad tešla būtų minkoma).

Varškę išmaišome su kiaušiniu, druska, cukrumi. Dedame grietinę, kepimo miltelius ir išmaišome. Dedame po truputį miltus ir išminkome tešlą. Aš dalinau po 50g gabaliukus ir kiekvieną iškočiojau ant trupučiu miltų pabarstyto stalo. Kepame 180 C orkaitėje apie 10 min.
Labai skanūs. Naudojau kaip picoms pagrindą. Ir gaminasi tikrai greitai. Receptas rastas knygoje "Gaminame duoną namuose".

2014 m. spalio 12 d., sekmadienis

Spurgos be varškės


Reikės:
50 g minkšto sviesto;
4 v.š. cukraus;
1 kiaušinis;
1 a.š. kepimo miltelių;
125 ml pieno;
260 g miltų.

Užminkyti tešlą, iškočioti apie pusę cm storio ir išspausti apskritimus su skyle. Kepti įkaitintame aliejuje.
Skanaus.
Receptas iš FB grupės "Darbštuolių virtuvėlė", kuriuo pasidalino Kristina.

Kefyro pyragas su varške


 Reikės:
430 g miltų;
100 g sviesto arba margarino;
200 ml kefyro;
70 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinis;

Įdarui:
200 g varškės;
1 kiaušinis;
3 v.š. cukraus;
uogienės.

Pilame miltus, cukrų, kepimo miltelius, dedame gabaliukais pjaustytą sviestą ir triname tarp pirštų. Pilame kefyrą, dedame kiaušinio trynį ir išminkome tešlą. Dedame ją pusvalandžiui į šaldiklį.

Daugiau negu pusę tešlos sutarkuojame ant kepimo skardos ir pirštais prispaudžiame, kad neliktų tarpelio. Pilame varškės paruoštą masę (varškę išmaišome su cukrumi ir kiaušiniu) ir ant varškės dedame uogienės, nedaug, kad tik uždengtų ar beveik uždengtų varškę. Likusią tešlą sutarkuojame ant viršaus. Patepame kiaušinio baltymu ir kepame orkaitėje apie 25 min 175C.

Skanaus.

Grybukai orkaitėje


Reikės:
450 g miltų;
100 g cukraus;
100 g margarino;
2 kiaušiniai;
100 g medaus;
1 a.š. gesintos sodos;
1 a.š. prieskonių meduoliams.

Į dubenį mušame kiaušinius, pilame cukrų, medų ir tirpintą margariną. Kaitiname ant labai lėtos ugnies nuolat maišant kol cukrus ištirps. Supilti sodą gesintą ir gerai išsukti. Suberti miltus ir suminkyti maloniai minkštą tešlą. Jei tešla skystoka - pridedame miltų.
Formuojame grybukus ir kepame orkaitėje apie 10-15 min 180C. Aš dariau"pievagrybius". Padariau tešlos kamuoliukų ir su buteliu įspausdavau "kotelį". Puošiau šokoladu.
Receptas rastas FB platybėse, pažymėtas kaip Cipciuko meduoliai.

Vieni skaniausių kada nors gamintų kepinių.

2014 m. spalio 5 d., sekmadienis

Medaus keksiukai

Reikės:
2 kiaušiniai;
60g cukraus;
80 g medaus minkšto (kambario temperatūros);
100 g grietinės;
130 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
saujelė šokoladinių saldainių.

Minkštą medų gerai išmaišome su kiaušiniais. Pilame cukrų ir gerai išmaišome. Dedame grietinę, kepimo miltelius ir išmaišome. Pilame miltus ir gerai išmaišome. Susmulkiname gabaliukais šokoladinius saldainius ir įmaišome į tešlą. Masę pilame į keksiukų formeles ir kepame apie 15 min 180C.
Skanaus.

Keksiukai labai skanūs, minkštučiai.