2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Želė desertas

Reikės:

baltam sluoksniui:
400g graikiško jogurto;
100g kondensuoto pieno;
16g želatinos;
100ml vandens želatinai ištirpinti.

Vandenį užverdame, užpilame želatiną ir išmaišome. Paliekame želatinai tirpti.
Graikišką jogurtą sumaišome su kondensuotu pienu ir supilame ištirpusią ir atvėsusią želatiną. Išmaišome gerai. Supilame į formą ir dedame vėsiai, kad sustingtų.

Mėlynasis sluoksnis:
reikės:
500g juodųjų serbentų sulčių (mano naminės, šiek tiek saldintos);
17g želatinos;
100ml vandens želatinai tirpinti.

Verdančiu vandeniu užpilame želatiną ir ištirpiname. Supilame viską į serbentų sultis ir užpilame masę ant sustingusios baltosios masės. Dedame vėsiai, kad sustingtų.

Trečias sluoksnis:
400g trintų braškių;
100g kondensuoto pieno;
20g želatinos;
100ml vandens.

Verdančiu vandeniu užpilame želatiną ir ištirpiname. Trintas braškes sumaišome su kondensuotu pienu, tirpinta želatina ir užpilame ant sustingusio juodųjų serbentų sluoksnio. Dedame vėsiai, kad sustingtų.

Sustingusį desertą išverčiame į lėkštę ir skanaujame.

Aš desertą stingdinau silikoninėje formoje, tad jis man labai lengvai išsiėmė.

Skanaus.
Labiausiai patiko baltasis sluoksnis ir juodųjų serbentų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą