Reikės:
baltam sluoksniui:
400g graikiško jogurto;
100g kondensuoto pieno;
16g želatinos;
100ml vandens želatinai ištirpinti.
Vandenį užverdame, užpilame želatiną ir išmaišome. Paliekame želatinai tirpti.
Graikišką jogurtą sumaišome su kondensuotu pienu ir supilame ištirpusią ir atvėsusią želatiną. Išmaišome gerai. Supilame į formą ir dedame vėsiai, kad sustingtų.
Mėlynasis sluoksnis:
reikės:
500g juodųjų serbentų sulčių (mano naminės, šiek tiek saldintos);
17g želatinos;
100ml vandens želatinai tirpinti.
Verdančiu vandeniu užpilame želatiną ir ištirpiname. Supilame viską į serbentų sultis ir užpilame masę ant sustingusios baltosios masės. Dedame vėsiai, kad sustingtų.
Trečias sluoksnis:
400g trintų braškių;
100g kondensuoto pieno;
20g želatinos;
100ml vandens.
Verdančiu vandeniu užpilame želatiną ir ištirpiname. Trintas braškes sumaišome su kondensuotu pienu, tirpinta želatina ir užpilame ant sustingusio juodųjų serbentų sluoksnio. Dedame vėsiai, kad sustingtų.
Sustingusį desertą išverčiame į lėkštę ir skanaujame.
Aš desertą stingdinau silikoninėje formoje, tad jis man labai lengvai išsiėmė.
Skanaus.
Labiausiai patiko baltasis sluoksnis ir juodųjų serbentų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą