Reikės:
230g meliono (naudojau saldųjį, tačiau tiktų, manau, bet koks);
40g cukraus;
100g avižinių dribsnių (aš dėjau trijų grūdų dribsnius);
200g miltų;
120g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinio;
60g šokolado (sulaužyto gabaliukais smulkiais).
Išplakame minkštą sviestą su cukrumi. Mušame kiaušinį ir gerai išplakame.Melioną sutarkuojame burokine tarka ir nupilame susidariusį skystį. Sudedame ir gerai išmaišome. Dedame kepimo miltelius, avižinius dribsnius, miltus ir gerai išmaišome. Galiausiai sudedame smulkintą šokoladą, saulėgrąžų sėklas (labai gerai jeigu prieš tai jas neužmirškite pakepinti sausoje keptuvėje, kol jos parusvės). Išmaišome. Šaukštu dedame skardoje (ant kepimo popieriaus) tešlą ir kepame apie 15 min 180C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą