Reikės:
apie 1kg bulvių;
miltų;
1 kiaušinio;
žiupsnelio druskos.
Bulves išverdame, nusunkiame ir sumaišome su druska, kiaušiniu. Pilame miltus. Masė neturi tapti minkoma, bet tokia pusiau lipni. Aš sudėjau kokia 250ml miltų.
Išminkytą bulvių masę dedame plonu sluoksniu ant kepimo popieriaus (prieš tai jį patepiau aliejumi). Ant bulvių masės dedame tarkuoto sūrio (pasiliekame saujelę sūrio pabarstyti viršui),dedame įdarą, vyniotinį susukame ir kepame orkaitėje apie 20min 180C. Pabaigus kepti, viršų apibarstome sūriu ir paliekame keletui minučių orkaitėje kol sūris išsilydys.
Įdarui:
apie 300g maltos mėsos;
1 morka;
1 svogūnas;
pusė baklažano;
mėgiamų prieskonių;
druskos žiupsnelis;
apie 150g sūrio.
Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais, dedame į keptuvę ir kartu su malta mėsa apkepiname, kol mėsa taps biri. Dedame prieskonius, druską.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą