2017 m. balandžio 18 d., antradienis

Sausainių vyniotinis su kokosu

Mąsčiau kaip pagaminti ne tokį riebų ir ne tokį saldų vyniotinį.

Reikės:
400g sausainių (naudojau "Gaidelis");
1 bananas;
vandens, kad sausainių masė būtų minkoma.

Sausainius sumalame iki trupinių, galime palikti vieną kitą stambesnį gabaliuką. Dedame sutrintą bananą, išmaišome ir pilame po truputį vandens, kol masė taps minkoma ir nelips prie rankų.

Įdarui:
150g kokoso drožlių;
90g sviesto;
30g kondensuoto pieno.
Daugiau papildomo cukraus nedėjau, buvo saikingai saldu, bet kas nori saldžiau, tai dėkite cukraus.

Sviestą ištirpiname ir sumaišome su kondensuotu pienu ir kokoso drožlėmis.

Sausainių "tešlą" iškočiojame, dedame paruoštą įdarą ir susukame vyniotinį. Aš kočiojau ant kepimo popieriau tai man susisuko labai lengvai.
Dedame į šaldytuvą keletui valandų susistovėti.


Skanaus.

Javinukai

Reikės:
3 st. dribsnių (naudojau avižinius dribsnius);
1 st džiovintų vaisių (naudojau džiovintus ananasus, papajas);
sauja saulėgrąžų sėklų;
sauja sezamo sėklų;
100g riešutų sviesto;
4 v.š. medaus;
4-5 v.š. kondensuoto pieno.

Dribsnius lengvai apskrudiname sausoje keptuvėje.
Saulėgrąžas ir sezamo sėklas apskrudiname taip pat.
Sumaišome sausus produktus.
Keptuvėje išlydome riešutų sviestą su medumi. Dedame kondensuotą pieną ir sumaišome su sausais produktais. Supilame visą masę į kepimo formą (ištiestą kepimo popieriumi), gerai suspaudžiame ir dedame į orkaitę apie 15 min 180C. Iškepusį atvėsiname ir supjaustome.
Skanaus.

Grietinės keksas

Reikės:
3 kiaušiniai;
40g cukraus;
200ml grietinės;
0,5 a.š. sodos;
400ml miltų;
300g džiovintų vaisių (dėjau ananasus, slyvas, razinas);
2 obuoliai.

Džiovintus vaisius nuplauname, užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, sudedame grietinę (pasiliekame apie šauktą grietinės išmaišyti sodai). Sudedame ir sodą išmaišytą su likusia grietine. Beriame miltus, džiovintus vaisius ir gerai išmaišome. Tešlą pilame į kepimo formą.
Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant tešlos.
Kepame apie pusvalandį 180C.
Skanaus.

Žalioji varškė

Reikės:
pakelis varškės;
saujelė špinatų;
šaukštelis gero aliejaus (aš naudojau lazdyno riešutų);
apie 100ml kefyro.

Viską sudedame į kokteilinę ir išplakame iki vientisos masės.
Skanaus.

P.S. man tai buvo puiki vakarienė darbe.

Vištienos troškinys su sūriu

Labai paprastas, greitas ir skanus.

Reikės:
vištienos filė;
100g sūrio;
3 v.š. grietinės;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
krapų.

Mėsą supjaustome gabaliukais ir išmaišome su prieskoniais. Paliekame bent valandai "įsimarinuoti".
Sūrį sutarkuojame ir sumaišome su grietine. Galima įspausti ir česnako truputį.
Vištieną iškepame keptuvėje. Kai mėsa iškepusi, supilame grietinės ir sūrio mišinį ir dar pora minučių pakaitiname.
Skanaus.

Troškinys su baklažanais

Reikės:
saliero stiebų;
1-2 svogūnai;
skardinė konservuotų avinžirnių;
1-2 baklažanai;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių žiupsnelis;
2-3 v.š. grietinės (dėjau graikišką jogurtą).

Saliero stiebus supjaustome gabaliukaus, dedame kubeliais smulkintą svogūną ir pakepiname keptuvėje. dedame kubeliais pjaustytą nuluptą baklažaną, pakepiname. Sudedame konservuotus avinžirnius. Dedame grietinę ir patroškiname keletą minučių.
Skanaus.

2017 m. balandžio 6 d., ketvirtadienis

Pyragas su Snikers ir Mars

Reikės:
2 kiaušiniai;
20g cukraus;
100g sviesto;
270g miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
2 bananai;
1 Snikers šokoladukas;
1 Mars šokoladukas.

Sviestą išlydome ir gerai išsukame su cukrumi, kiaušiniais, trintu bananu. Sudedame kepimo miltelius, miltus ir gerai išmaišome. Sudedame pjaustytus šokoladukus ir išmaišome.
Dedame į keksiukų formeles ir kepame apie 15min 180C.

Skanaus.

Grikių pyragas

Reikės:
150g grikių;
2 kiaušiniai;
1 svogūnas;
300g morkų;
200g grietinės;
100g sūrio;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį.

Grikius išverdame. Svogūną supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame ir apkepiname keptuvėje su prieskoniais ir druska. Kiaušinius išplakame su grietine, tarkuotu sūriu. Grikius sumaišome su daržovėmis, su kiaušinių plakiniu ir supilame į kepimo formą. Kepame apie 30min 180C. Baigiant kepti ant viršaus galime užbarstyti sūrio.
Tik iškepęs apkepas yra birus, tačiau kiek pastovėjęs pjaustosi geriau. Paliktas per naktį, kitą dieną pjaustosi iš vis labai lengvai ir netrupa.

Skanaus.

Vištienos greitasis apkepas

Reikės:
1 vištienos filė;
mėgiami prieskoniai;
druskos pagal skonį;
daržovių (aš naudojau šaldytų daržovių mišinį (brokoliai, žiediniai kopūstai, morkos, žirneliai);
sūrio.

Mėsą supjaustome išilgai, kaip karbonadams, ištriname prieskoniais ir išmušame mėsos plaktuku.
Išdėliojame kepimo skardoje. Dedame į orkaitę kepti 10min. Kol kepa mėsam keptuvėje pakepiname trumpai daržoves ir sudedame ant mėsos. Dar pakepame 10min. Tada užtarkuojame sūrio ir paliekame orkaitėje porai minučių, kol sūris išsilydys.

Skanaus.