Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. gegužės 16 d., ketvirtadienis

Grikiniai kotletukai

Reikės:
100 g grikių kruopų;
400 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
pagal skonį druskos;
1 a.š. majonezo;
pagal skonį mėgiamų prieskonių;
sauja džiuvesėlių.

Įdarui: sūrio.

Grikių kruopas užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame ir paliekame porai valandų. Viskas, grikiai paruošti - gausis minkšti, birūs, tarsi išvirti. Grikius sumalame į košelę blenderiu. Grikius sumaišome su malta mėsa, dedame majonezą, druską, prieskonius, mušame kiaušinį, išmaišome ir beriame džiuvesėlius. Išminkome.
Formuojame kotletukus, dedame į vidų įdaro - kubeliais pjaustyto sūrio. Kotletukus apkepame keptuvėje, po to perdedame į garų puodą ir gariname apie 25min.
Gaunasi labai skanučiai, minkštučiai kotletukai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą