Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. rugpjūčio 12 d., pirmadienis

Lietiniai blynai su obuoliais

Lietiniams (pagal Beatos lietinių blynelių receptą):
12 v.š. miltų;
120 ml pieno;
350 ml vandens (gali reikėti ir šiek tiek mažiau arba daugiau);
1 v.š. aliejaus;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos ir cukraus.


Kiaušinį lengvai išplakame su cukrumi ir druska. Pilame pieną, aliejų ir lengvai išplakame, kad susimaišytų. Sudedame miltus ir išmaišome. Tešla gaunasi labai labai tiršta. Tada supilame pusę vandens, gerai išmaišome. Palengva pilame po truputį likusį vandenį, kad tešla gautųsi riebios grietinėlės tirštumo. Kepame keptuvėje lietinius blynelius. Gaunasi tikrai minkšti, elastingi blynai.

Įdarui:
3 vnt obuolių;
1 pokelis varškės;
cukraus pagal skonį;
žiupsnelis druskos;
saujelė miltų.

Obuolius sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome su varške, kiaušiniu, cukrumi, druska ir miltais.

Įdarą dedame ant blynelių, susukame ir iškepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Skanaus.

Įdaras labai patiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą