2014 m. sausio 18 d., šeštadienis

Kalakutienos kotletai su bulvėmis



Reikės:
500 g maltos kalakutienos;
4 vnt bulvių;
1 svogūnas;
1 kiaušinis;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
5 saujelės miltų.

Bulves sutarkuojame smulkesne negu burokine tarka (bet stambesne negu ta, kur tarkuotume bulvių „kugeliui“). Ranka bulves nusunkiame, kad  nebūtų skysčio. Burokine tarka sutarkuojame svogūną. Mėsą, tarkuotas bulves ir svogūną sumaišome, mušame kiaušinį, dedame druskos, prieskonių ir miltų. Masė gaunasi tiršta, bet nėra formuojama. Šaukštu storai dedame masės į įkaitintą keptuvę ir apkepame kotletus iš abiejų pusių. Tada sudėjus į puodą, užpylus vandeniu, kad pusiau apsemtų kotletus, troškiname ant lėtos ugnies apie 20min. Po to pilame liesą grietinėlę, užverdame. Jei reikia, dar pasūdome.  Išjungiame viryklę. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą