Reikės:
500 g maltos kalakutienos;
4 vnt bulvių;
1 svogūnas;
1 kiaušinis;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
5 saujelės miltų.
Bulves sutarkuojame smulkesne negu burokine tarka (bet
stambesne negu ta, kur tarkuotume bulvių „kugeliui“). Ranka bulves nusunkiame,
kad nebūtų skysčio. Burokine tarka
sutarkuojame svogūną. Mėsą, tarkuotas bulves ir svogūną sumaišome, mušame
kiaušinį, dedame druskos, prieskonių ir miltų. Masė gaunasi tiršta, bet nėra
formuojama. Šaukštu storai dedame masės į įkaitintą keptuvę ir apkepame
kotletus iš abiejų pusių. Tada sudėjus į puodą, užpylus vandeniu, kad pusiau
apsemtų kotletus, troškiname ant lėtos ugnies apie 20min. Po to pilame liesą
grietinėlę, užverdame. Jei reikia, dar pasūdome. Išjungiame viryklę. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą