Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2014 m. sausio 6 d., pirmadienis
Bulviniai blynai su mėsos įdaru
Daugelis šiuos blynus vadina dar ir "Kėdainių blynais".
Reikės:
10 vnt bulvių;
2 kiaušiniai;
12 v.š. miltų;
druskos pagal skonį;
žiupsnelis mėgiamų prieskonių.
Įdarui:
maltos vištienos, prieskonių, druskos, tarkuoto svogūno.
Įdarui viską sumaišome. Aš maltos vištienos sunaudojau nedaug, apie 200g.
Bulves sutarkuojame ne burokine tarka, o šiek tiek smulkesne (bet ir ne ta, kur "kugelį tarkuojame). Mušame kiaušinius, dedame druską, prieskonius ir išmaišome. Tada sudedame dalį miltų, išmaišome, įdedame jei reikia dar. Miltų gali reikėti šiek tiek mažiau arba daugiau, priklauso nuo bulvių vandeningumo, bet tešla turi gautis ne skysta, o tirštoka.
Keptuvėje su trupučiu įkaitinto aliejaus dedame bulvių tešlos plonai, ant jos - faršo, o ant faršo - vėl tešlos, kad įdaras pasidengtų.
Kepame blynus kol iškeps, arba, iki galo galima nesistengti iškepti, o gerai apkepus sudėti blynus į puodą, užpilti verdančiu vandeniu ir patroškinti ant silpnos ugnies apie dešimt minučių. Baigiant troškintis užpilti truputį pieno. Troškintus blynus dariau dukrytei ir sau, o mūsų tetis valgė tik keptus. Skanaus :-)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą