Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2014 m. kovo 12 d., trečiadienis

Kondensuoto pieno pyragas


Reikės:
Pagrindui:
300 g sausainių "Gaidelis" tipo;
130 g sviesto.


Užpilui:
4 kiaušinių trynių;
3 v.š. citrinos sulčių šviežiai spaustų;
300g kondensuoto pieno.

Sausainius susmulkinam beveik iki miltų ir išmaišom su tirpintu sviestu. Išklojam šia mase tortinės dugną ir kraštelius. Dedame į įkaitintą orkaitę 175C ir kepame 15 min.

Kremui:
Trynius išplakame, pilame kondensuotą pieną, spaudžiame citrinos sultis ir gerai išplakame. Pilame ant pyrago ir vėl dedame į orkaitę 175C 15 min.

Receptas iš:
http://pas-seses.blogspot.com/2010/08/citrininis-pyragas.html
Tik aš keičiau. Ten parašytos keistos sausainių ir sviesto proporcijos. Man taip padarius gavosi skysta skysta košė negalėjo būti net kalbos apie torto kraštų formavimą, nes gavosi labai skysta masė. Tada aš pridėjau daugiau sausainių ir išminkiau. Gavosi jau labiau formuojama masė.
Pakepus pyragą orkaitėje man masė buvo tokia "tyvuliuojanti". Viršus apsitraukė rusva plutele, o pyragą pajudinus matėsi kaip jis ten viduj ta masė juda ir yra skysta. Bet atvėsusį pyragą dėjau į šaldytuvą nakčiai. Labai tikėjausi tokio gražiaus pjūvio kaip nuotraukoje, bet ir pabuvęs per naktį pyragas nebuvo labai tvirtas. Aišku, nebebuvo jau toks judantis, buvo tikrai tvirtesnis. Įdedu ir pjūvio nuotrauką, kad matytųsi kaip atrodė pjūvis.
Skonis jo neblogas, tik tiek, kad labai saldu, riebu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą