Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

Florentinai

Reikės:
25g sviesto;
75g cukraus;
10g miltų;
65 ml riebios grietinėlės;
200g įvairių sėklų, riešutų (aš naudojau juoduosius sezamus, baltuosius sezamus, migdolus ir lazdyno riešutus).

Sviestą dedame į puodą, ištirpiname. Supilame cukrų, miltus ir išmaišome. Pilame grietinėlę ir kaitiname ant lėtos ugnies kol gausis vientisa masė. Išjungti viryklę. Supilti riešutus, sėklas ir gerai išmaišyti.
Šaukštu dėti "blynus" į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min 190C. Nuimti nuo kepimo popieriaus tik pilnai atvėsusius, tada jie bus traškūs, tvirti.
Labai skanūs florentinai. Tikrai labai patiko. Dėjau didžiąją dalį sezamo sėklų, ir mažiau negu pusę masės sudarė riešutai, nes vaikai su daug riešutų nevalgo.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą