Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2020 m. balandžio 29 d., trečiadienis

Tortilijos apkepėle



Labai gražus. Drįsčiau pasakyti, kad atrodantis labai puošniai, tad tikrai papuoštų ne vieną stalą.
Reikės:
pakuotė tortilijos (arba maždaug 25vnt skrituliukų kad gautųsi);
400 maltos mėsos;
1 morka;
1 svogūnas;
mėgiami prieskoniai.

Užpilui:
1 kiaušinis;
250g grietinės;
150g tarkuoto sūrio;
žiupsnelis prieskonių;
žiupsnelis ciberžolės.

Tortilijas išspaudžiame platesniu puodeliu, padarome skrituliukus. Jų reikės apie 30vnt arba mažiau, priklausomai nuo jūsų kepimo formos dydžio ir turimų kitų produktų.

Maltą mėsą pakepiname keptuvėje su kubeliais pjaustytu svogūnu ir tarkuotomis morkomis bei prieskoniais. Dedame pora šaukštų grietinės, kad masė būtų sultingesnė.
 Paruoštą įdarą dedame į kiekvieną tortilijos rutuliuką ir jį šiek tiek sulenkus dedame į kepimo skardą. "laivelius" sudedame vieną šalia kito, kad jie neatsidarytų ir įdaras neištekėtų. Dedame kepti į orkaitę apie 10min 180C.
Kol apkepas kepa, pasiruošiame užpilą:
Į grietinę mušame kiaušinį, dedame tarkuotą sūrį, druską, ciberžolę ir gerai išmaišome. Išėmus apkepą, dedame įdaro į kiekvieną laivelį ir dar dedame į orkaitę apie 5min.
Gaunasi pasakiškai skanus apkepas. Kiekvienas laivelis sultingas, neperdžiuvęs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą