Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2020 m. gegužės 10 d., sekmadienis

Citrininė karamelė

Kaip ir rašiau prieš tai buvusiame įraše apie Karamelę su kava, pristatu Jums dar vieną receptą su karamele - šiek tiek rūgštesnį, kam norisi rūgštelės.
Šiai karamelei reikės:

Reikės:
100ml vandens;
50ml citrinos sulčių;
200g cukraus
200ml riebios grietinėlės.

Cukrų pilame į puodą, supilame šiltą vandenį ir citrinos sultis. Pastatome ant viryklės ir maišant laukiame kol užvirs. Svarbiausia išmaišyti cukrų, kad jis visiškai ištirptų, nes kai masė užvirs, maišyti jau nebegalima. Jeigu matote, kad masė beveik užvirė, o cukrus neištirpo, nukelkite puodą nuo ugnies ir maišykite cukrų, kol jis ištirps, tada vėl uždėkite kaitintis. Kai cukrus ištirpsta, masė užverda, tada negalima maišyti. Paliekate burbuliuotis šį sirupą ant ugnies apie 14-15min, kol spalva pradės keistis į geltoną.Jeigu spalva pradeda anksčiau keistis į geltoną, jokiu būdu nekaitinkite ilgiau.
Sirupas pradžioje taps švelniai gelsva, po to gintarine spalva. Neperlaikykite, nes sirupas labai greitai sudegs. Vos masė taps švelniai gelsva, dar pakaitinkite kokia 10-15s ir nukėlus nuo ugnies, lėtai pilkite grietinėlę. Aš pradžiai dėjau šaukštą grietinėlės, masė suputojo, gerai išmaišiau, tada dar šaukštą grietinėlės, ir taip palengva visą supyliau. Geriausia, kad grietinėlė būtų kambario temperatūros, nes jeigu ji bus žymiai šaltesnė už sirupą, cukraus masę sutrauks į gumuliuką. Jeigu taip atsitiko - nieko baisaus, visą masę kaitinkite kol tas gumuliukas ištirps (ir nuolat maišykite).
Supylus visą grietinėlę pakaitiname 3-4 minutes (aš užviriau) ir tuomet viskas. Išjungiame viryklę, atvėsiname ir supilame į indelį, kuriame laikysime.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą