Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2022 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Mielinė tešla (be riebalų)

 Labai minkštutė, puri tešla, kuriai visiškai nereikia riebalų.


Reikės:

apie 800g miltų;

40g cukraus;

žiupsnelis ciberžolės;

11g sausų mielių;

250ml pieno;

180ml karšto vandens;

1 kiaušinis;

1 trynys;

žiupsnelis druskos.


Sumaišome karštą vandenį, pieną, cukrų. Patikriname ar skystis nėra per karštas (turi nedeginti piršto ir būti lengvai šilta), tuomet sudedame mieles, išmaišome ir paliekme apie 10min, kad mielės suaktyvėtų. Tada mušame kiaušinį, tai pat dedame trynį, dedame ciberžolę, druską ir
išmaišome. Pilame palengva miltus, t.y. pradžiai pilame 200g, išmaišome. Tuomet vėl 200g, išmaišome, tuomet vėl dalį. Miltų nepilame viso kiekio iš karto todėl, kad nesigautų tešla per kieta (jeigu buvo mažesni kiaušiniai arba netinkamai numatuotas skysčio kiekis). Tešla turi gautis minkoma, ne per kieta, nėra lipni, lengvai formuojama, Paliekame tešlą šiltai, kad pakiltų (apie valandą). Iš pakilusios tešlos formuojame ką tik norime ir kepame orkaitėje. Aš kepiau cinamonines bandeles. Jų įdarui reikėjo: 50g sviesto, 2v.š. cinamono, 3v.š. cukraus. Viską sumaišiau ir tepiau iškočiotą tešlą. Po to susukau į ritinėlius, supjausčiau ir kepiau.

Tai pat kepiau iš šios tešlos ir česnakinius ritinėlius (matosi foto). Česnaką sutryniau, sumaišiau su tirpintu sviestu ir ištepusi kočiotą tešlą, susukau  bei supausčiau į ritinėlius.


Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą