Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

Tortas "Karamelinis lazdynas"




Prasideda tortų metas. Bent jau pas mus. Torto pjūvio foto nebus, nes tortas iškeliauja ryt pas ragautojus. Tikiuosi jiems patiks :-)
Biskvitas:
4 kiaušiniai;
4 šaukštai verdančio vandens;
200 g cukraus;
125 g miltų;
2 v.š. kakavos;
100 g krakmolo;
1 a.š. kepimo miltelių.

Įkaitinti orkaitę iki 180.
Kiaušinius su karštu vandeniu 1 min plakti mikseriu iki putų.Iš lėto plakant pilti cukrų ir dar plakti 2 min. Miltus sumaišyti su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, persijoti į tešlą. Pusę miltų supilti į tešlą, išmaišyti šaukštu, supilti kitą pusę miltų ir išmaišyti. Trečdalį masės supilti ant kepimo popieriaus, tešlą paskleisti tiek, kokia yra torto forma. Aš su pieštuku apsibrėžiu torto formos kontūrus ant kepimo popieriaus ir tada pilu tešlą. Kepti apie 10 min. Iškepti pirmą biskvitą, po to kepti antrą ir galiausiai, trečią biskvitus. Mano forma buvo 22cm.

Kremui:
500 g riebios grietinėlės;
500 g rududu;
50 g cukraus;
200 g lazdyno riešutų;
pakelis sviesto (200g).

Sviestą ištirpiname puode ir sudedame rududu. Maišome su mikseriu, kol tampa graži vienalytė masė. Sudedame cukrų. Jei masė netampa vienalytė, šiek tiek pakaitiname ir vėl su mikseriu plakame.
Atskirame inde išplakame grietinėlę.
Riešutus paskrudiname keptuvėje ir nutriname odelę. Sukapojame riešutus, kad būtų smulkesni.
Atvėsusią rududu masę sumaišome su grietinėle, riešutais. Gerai išmaišome.
Torto surinkimas:
Į formą dedame torto biskvitą, sulaistome su vandens, cukraus ir citrinos rūgšties sirupu, dedame trečdalį kremo. Tada dedame vėl biskvitą, vėl sulaistome, vėl kremą. Tada dedame paskutinį biskvitą ir likusį kremą.Viršų išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kad tortas "susistovėtų". Aš dedu per naktį.
Kitą dieną tortą iššimame iš formos, puošiame pagal norą.
Skanaus.



5 komentarai:

  1. laaabai skanus tortas, nustebino, kad nebuvo labai riebus , bet gan sotus o riesutai - pasaka, aciu uz ideja gimtadieniui visiems patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gabriele, džiaugiuosi, kad patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  3. nematau kur kakava dedasi :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. man kazkodel sumaisius rududu ir grietinele viskas issileido :(

    AtsakytiPanaikinti
  5. Manau išsileido todėl, kad grietinėlė buvo vėsi, o rududu kremas buvo šiltas. Rududu kremą reikia atvėsinti, o išplakta grietinėlė gali truputį pastovėti kambario temperatūroje.

    AtsakytiPanaikinti