Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. gruodžio 30 d., penktadienis

Varškės apkepas su makaronais



Turbūt jau daugelis išbandė šį apkepą iš Beatos knygos. Atėjo eilė jį iškepti ir man. Labai patiko. Labai labai. O pats skaniausias dalykas gavosi ta plutelė iš džiuvėsių ir rudojo cukraus. Receptas truputį pakeistas (dėjau mažiau makaronų negu nurodo Beata, nedėjau sviesto ant džiūvėsių - norėjosi liesesnio varianto).

Reikės:
150g vermišelių (ar kitokių smulkių makaronų);
400g varškės;
3 kiaušiniai;
3 v. š. grietinės;
2 v. š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
sauja razinų;
po porą šaukštų maltų džiūvėsėlių ir rudojo cukraus pabarstyti ant viršaus (kad kepant susidarytų traški plutelė).


Vermišelius išvirti pasūdytame vandenyje. Kol verda makaronai, gerai sumaišyti varškę, kiaušinius, grietinę, cukrų ir druską. Suversti nuvarvintus makaronus, išmirkytas razinas ir viską permaišyti. Masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą. Inde sumaišyti džiuvėsius ir rudąjį cukrų. Šį mišinį užbaerti ant apkepo viršaus. Kepti 180C apie 40min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą