Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Kotletai tešloje



Reikės:
500 g maltos mėsos;
1 morka;
1 kiaušinis;
saujelė smulkiai pjaustyto poro;
saujelė džiuvesėlių;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį.

Tešlai:
2 st. pieno;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis prieskonių;
1 a.š. kepimo miltelių;
miltų, kad tešla būtų blynų tirštumo.

Morką sutarkuojame ir kartu su smulkiai pjaustytu poru apkepiname keptuvėje su žiupsneliu druskos ir prieskoniais. Apkeptas daržoves dedame į maltą mėsą, mušame kiaušinį, beriame džiuvesėlius ir gerai išminkome.

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame blynų tešlą, tirštoką.

Imame gabaliuką faršo, plonai suplojame kotletuką, leidžiame į blynų tešlą iki viršaus, tada su šaukštu išimame ir apkepame keptuvėje. Taip darome su visa mėsa.

O pabaigą galime pasirinkti patys: arba pabaigiame kepti orkaitėje 20-25min. 180;
arba pabaigiame troškinti puode: į verdantį pasūdytą vandenį sudedame kotletukus ir ant lėtos ugnies troškiname apie 15min.
Jei troškinsite vandenyje, tai tešla nuo kotletukų šiek tiek patiš, šiek tiek nukris, bet gausis tikrai labai skanu, primins šiek tiek koldūnus didelius :-)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą