Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. kovo 22 d., penktadienis

Meliono cukatai

Reikės:
1,2 kg nulupto meliono;
250 g cukraus.


Melioną supjaustome stambiais kubeliais. Aš pjausčiau riekelėmis. Sudedame į dubenį ir užpilame cukrumi. Paliekame viską apie aštuonioms valandoms stovėti, kad atsirastų sultys.
Sultis nupilame į puodą. Užkaičiame. Dedame cinamono lazdelę, citrinos griežinėlį, vanilinio cukraus ir šiek tiek paverdame (keletą min). Karštą sirupą užpilame ant melono ir vėl paliekame dvylikai valandų. Po dvylikos valandų melioną su sirupu statome ant ugnies ir keletą minučių paverdame, kad melionas suminkštėtų, bet jokiu būdu neištežtų. Melioną nusunkiame ir gražiai išdėliojame orkaitėje ant skardos ištiestos kepimo popieriumi.
Orkaitėje melioną džioviname apie keletą valandų vis apverčiant (aš orkaitę laikiau įjungtą pirmą kartą dvi valandas su pravertomis šiek tiek durelėmis, tada išjungiau ir palikau uždarytą pusdieniui. Tada vakare vėl pajungiau valandai, išjungiau ir vėl palikau uždarytą per naktį. Ryte man dar nebuvo melionas tinkamai sudžiūvęs, tad vėl valandą palaikiau pajungtą, tada vėl išjungiau). Vakare melionas jau buvo tinkamas.
Tinkamai išdžiovinti cukatai yra sausi, blizgūs tik nuo sirupo, o nuo kepimo popieriaus nuėmus, popierius lieka sausas.
Kaip skonis? Man patiko. Iš šio kiekio gavosi apie trys saujelės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą