Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. lapkričio 8 d., antradienis

Morkų kava


Taip taip, morkų kava. Niekur neradau tokios pirkti, o pabandyti labai norėjosi. Ir išbandžiau. Labai labai patiko. Skonis panašus į kakavos, karamelės, ir morkų skonis jaučiasi vos vos vos vos...Taigi, receptas:
Reikės:
pačiai kavos gamybai: morkų;
kavai paruošti dar reikės pieno.

Morkas (norimą jų kiekį, kad nestoru sluoksniu tilptų paskleisti po skardą) nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Į skardą dėti kepimo popierių ir ant jo paskleisti morkas. Orkaitės dureles pradaryti, nustatyti 100C karštį su ventiliatoriaus režimu ir ilgai ilgai džiovinti. Man džiovinosi beveik keturias valandas. Kas valandą aš vis morkas permaišydavau, išpurendavau per naują. Orkaitės dureles būtinai palikite visą laiką pravertas, nes iš morkų garuoja drėgmė.
Taip atrodė morkos kai jau buvo beveik išdžiūvusios:

Kai morkos nebelips viena prie kitos, sauja jų paėmus ir sugniaužus, jos turi išlikti birios, sausos, tada vadinasi didžiausias darbas padarytas. Belieka paimti sausą keptuvę ir šiek tiek paskrudinti morkas. Taip atrodė jau paskrudintos:


Sudėti į indelį ir laikyti sandariai kambario temperatūroje.
O kavos paruošimui reikia užvirinti vandenuką. Dėti pora šaukštelių morkų kavos (galima daugiau, galima mažiau, aš ant trijų puodelių dėjau du šaukštus morkų kavos). Pavirti pora minučių ir palikti penkioms minutėms pritraukti:


Tada morkas nukošti, įpilti balinimui pieno (apie pusę puodelio, galima daugiau, cukraus pagal skonį) ir išpilstyi į puodelius.

Tikrai labai skani kava. Darysiu tikrai ne kartą...

7 komentarai:

  1. saunuole, siulau dar imesti gvazdikeli ir cinamono gabaliuka, kai jau verdi kava : ) ! Tikrai nesitikejau, kad paprastume tokia galia. Kiek skaiciau ir is burokeliu, kastonu, pieniu saknu, cikoriju galima.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi, kaip malonu girdėti pagyrimą :-)
    Šiaip ilgai mąsčiau, ar verta gamintis šią kavą, bet praėjusi pro parduotuves ir neradusi morkų kavos pirkti, apsisprendžiau, kad vistik reikia išmėginti ir pažiūrėti kas čia per skonis :-)
    Būtinai pabandysiu virdama įmesti cinamono ir gvazdikėlį. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Koks puikus tinklaraštis!!! tik dabar jį atradau! peržiūrėjau kelis receptus ir jau dabar toooks noras išbandyti!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Reda, širdis dainuoja, kai išgirstu, kad kažkam patinka šis tinklaraštis :-) Tada dar labiau stengtis norisi ir neapleisti ką pradėjau, nes rašau vadinasi ne tik sau :-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Klausyk, vis ateinu pažiopsot į šią Tavo kavą ir jau seniai kaupiuosi jai :), bet reik kažkokio postūmio, vis galvoju ar nebus tiesiog sugadinta morkos...na padrąsink, ar vis dar pasigamini jos? ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oj, nenoriu labai stipriai siūlyti, nes žinai, dėl skonio nesiginčijama.Pasakysiu taip: per šventes labai daug ką apdovanojau šia kava, visiems labai patiko. Šioje kavoje nesijaučia to morkų savotiško skonio (kas man nelabai patinka kepiniuose ir visur kitur). O šiaip, mano vyras išrankus visokiems eksperimentams, bet kai jos paragavo (nesakiau, kad čia per daiktas), tai jo pirmas spėjimas buvo, kad labai švelni kakava su pienu.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tikrai išbandysiu,tuo labiau ,kad labai išsamiai paaiškinta Mėgstu eksperimentuoti, paragavau pas draugę gilių kavos,ir ji užbūrė mane, fantastiškas skonis. Jau ''užkrėčiau'' gilių kavos gamyba ir draugus Manau,tas pats bus ir su morkų kava

    AtsakytiPanaikinti