Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2015 m. kovo 31 d., antradienis

Naminė karamelė

Puiki pertepant vaflius. Daug skaniau negu pertepant su Rududu.

O karamelei pagaminti reikės:
100 ml riebios grietinėlės;
200 g cukraus;
100 g sviesto.

Cukrų dedame į keptuvę ir kaitiname maišant kol jis taps karamelinis ir skystas. Tada sudedame sviestą, pamaišome, supilame grietinėlę ir maišome kol masė taps vientisa. Supylus grietinėlę karamelė gali šiek tiek sušokti į gabalus, bet neišsigąskite ir maišykite. Masė sušils ir taps vienalytė. Aš dar ą paviriau pora minučių, tada ji tapo ne tokia skysta, primenanti šiek tiek minkštą irisą. 

Vafliams pertepti tiesiog ją ir naudojau dar šiltą.

Kalakutienos maltinukai su brokoliais

Taip jau yra, kad stengiuosi bent jau į maltos  mėsos gaminus pridėti kiek įmanoma sveikesnių produktų, kad nebūtų vien mėsa.

Reikės:

550 g maltos kalakutienos;
1 svogūnas;
1 morka;
1 kiaušinis;
100 g brokolio (naudojau šaldytą ir pjausčiau smulkiais gabaliukais);
avižinių dribsnių, kad masė nebūtų skysta (apie trys keturios saujos);
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį.

Svogūną ir morką sutarkuojame burokine tarka. Dedame į maltą mėsą. Mušame kiaušinį, dedame smulkintą brokolį, prieskonius, druską ir avižinius dribsnius. Išminkome.
Keptuvėje apkepame iš abiejų pusių. Po to perdedame į garų puodą ir paliekame pusvalandžiui garintis.
Galima pabaigti kepti ir keptuvėje, bet kadangi pas mane šį patiekalą valgys ir mažoji valgytoja, aš kotletukus garinu. Tada jie būna minkštučiai ir skanūs. Galima dėti iškart į garų puodą ir garinti neapkeptus, bet mums tada nepatinka nei skonis, nei išvaizda.
Skanaus.

Vištienos kotletai su baklažanu

Reikės:
700 g maltos vištienos;
1 morka;
1 svogūnas (dėjau raudonąjį);
1 nedidelis baklažanas;
1 kiaušinis;
apie trys saujos avižinių dribsnių;
mėgiami prieskoniai;
druskos pagal skonį.

Maltą vištieną sumaišome su tarkuota morka, kubeliais pjaustytu svogūnu, smulkiais kubeliais pjaustytu baklažanu, kiaušiniais, prieskoniais, druska ir avižiniais dribsniais. Išminkome. Jeigu tešla per skysta, įdedame dar saują dribsnių. Keptuvėje apkepame kotletus trumpai iš abiejų pusių, po to perdedame į garų puodą ir pusvalandį gariname.
Skanaus.

Varškės sausainiai

Reikės:

150 g minkšto sviesto;
70 g cukraus;
180 g varškės;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 kiaušiniai;
apie 300 g miltų.

Minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi. Mušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Dedame varškę, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Dedame po truputį miltus. Tešla turi gautis minkoma, nelipti prie rankų, bet neturi būti per kieta. Geriau vos vos lips prie rankų, negu bus per kieta.
Tešlą dedame valandai į šaldytuvą (aš pralaikiau kokias tris valandas).
Iš tešlos formuojame dešrą, supjaustome riekelėmis ir vieną pusę pamirkome cukruje maišytame su cinamonu. Dedame į kepimo skardą cinamonine puse į viršų ir kepame apie 15min 180C.

Recepto idėja iš: http://tangosuhelena.blogspot.com/2011/12/varskes-sausainiai.html

Pyragas Magdė

Tešlai:
115 g miltų
85 g sviesto
37 g cukraus
30 g trynių (apie 2 trynius)
3 g kepimo miltelių
1 g vanilės
truputėlis druskos


Pertepimui:
keletas šaukštų uogienės (naudojau braškių uogienę)

Paukščių pieno kremui:
85 g sviesto 
185 g cukraus
112 g kiausinių baltymų (apie 4 baltymus)
140 g kondensuoto pieno
18 g želatinos
100 g vandens (cukrui)
50 g vandens(želatinai)
3 g citrinos sulčių
15 g kakavos



Gamybos eiga:

Sviestą, cukrų, druską ir vanilę plakti iki purios masės apie 10 min. Po vieną dėti trynius ir gerai išplakti. Galiausiai sudedami persijoti miltai su kepimo milteliais. Gauta tešla iškočiojama iki 1 cm storio ir įtiesiama į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (10 x 30 cm) ir paliekama šaldytuve apie 30 min. 

Įkaitiname orkaitę iki 190 C (180 C su fenu), subadome šakute atšaldytą tešlą ir kepame apie 15 min. Iškepus paliekame atvėsti. Sumaišome marmeladą su cinamonu ir užtepame ant atvėsusio pagrindo. 

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. 

Kakava, sviestas ir kondensuotas pienas išplakami iki vientisos masės. 

Karščiui atspariame inde iš cukraus ir vandens verdame cukraus syrupą. Kol syrupas verda plakame baltymus iki standžių putų, supilame citrinos sultis ir dar truputį papklakame. Išviręs syrupas (dideli aiškūs burbulai, temperatūra apie 116-118 C) pilamas plona srovele į baltymus ir plakama tol, kol baltymų masė pravėsta. Ištirpiname želatiną ir įmaišome į baltymų masę. Po to atsargiai įmaišoma kakavos masė. 

Gautą masę pilame ir tolygiai paskirstome ant jau paruošto pyrago pagrindo. Dedame į šaldytuvą sustingti. 

Pyragas skanus, purus, nėra per saldus. 

Receptas iš: http://sausainiais-kvepiantys-namai.blogspot.com/2014/08/pyragas-magde.html

Kotletų apkepas su padažu

Reikės:

kotletams:
600 g maltos mėsos;
mėgiamų prieskonių;
pagal skonį druskos;
4 v.š. natūralaus jogurto;
pora saujų avižinių dribsnių.

Viską sumaišome, formuojame kotletukus ir apkepame keptuvėje.

Bulves nuskutame, pjauname per pusę ir apverdame apie dešimt minučių, kad būtų pusiau išvirusios.

Daržovėms:
gabaliukas kopūsto, morka, svogūnas.

Kopūstą supjaustome gabaliukais, morką sutarkuojame, svogūną supjaustome stambesniais kubeliais. Viską trumpai pakepiname keptuvėje.

Daržoves dedame į kepimo formos dugną. Ant jų išdėliojame bulves (aš dar kiekvieną bulvės pusę dalinau į dvi arba tris dalis). Ant bulvių išdėliojame kotletus. Užpilame viską verdančiu vandeniu kad tik būtų apsemtos daržovės ir dedame į orkaitę kepti apie pusvalandį arba šiek tiek mažiau (kol gražiai apskrunda kotletukai). Tada ant kiekvieno kotleto užpilame padažo. Traukiame viską iš orkaitės ir skanaus.


Padažui:
natūralaus jogurto (apie 200 ) ir pomidorų padažo apie 5 v.š. Viską sumaišiau, įdėjau dar žiupsnelį prieskonių mėgiamų.

2015 m. kovo 24 d., antradienis

Obuolių saldainiai

Reikės:
150g sausainių (naudojau Gaidelis ir Selgos imbierinius);
170 g tarkuotų smulkia tarka obuolių;
citrinos žievelės;
2 v.š. citrinos sulčių;
100 ml vandens;
15 g krakmolo;
1 v.š. medaus (aš dėjau dirbtinį, nes skanaus ir mažoji).

Tarkuotus obuolius dedame į keptuvę ir kepiname apie keurias minutes. Tada supilame citrinos žievelę, sultis ir dar pakaitiname pora trejetą minučių, kol masė taps tiršta. Vandenyje ištirpiname krakmolą ir maišant supilame ant obuolių. Kaitiname kol masė taps tiršta, apie tris keturias minutes. Dedame medų ir dar pakaitiname. Išjungiame viryklę.
Sausainius sutrupiname iki trupinių ir sumaišome su pravėsusia obuolių mase. Išminkome. Dedame į šaldytuvą valandai. Tada formuojame rutuliukus, juos išmirkome šokolado glazūroje ir gerai apvoliojame trupintuose vafliuose.

Šokolado glazūrą dariau taip:
100 g pieniško šokolado;
1 v.š. kokoso sviesto;
4-5

v.š. riebios grietinėlės.

Viską kaitiname kol taps vienalytė masė.

Obuolių pyragas su kreminiu įdaru

Reikės:
pagrindui:

250 g miltų;
150 g sviesto;
100 g grietinės;
40 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių.

Į dubenį pilame miltus, kepimo miltelius, cukrų ir išmaišome. Supjaustome kubeliais šaltą sviestą ir triname tarp pirštų kol pasidarys birūs trupiniai. Tada dedame grietinę ir suminkome minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Tešlą iškočiojame ir įtiesiame į apvalią kepimo formą padarant kraštelius. Dedame į šaldytuvą kol ruošiame įdarą.

Įdarui:
180g grietinės;
70 g cukraus;
2 kiaušiniai;
2 v.š. miltų;
2 obuoliai;
2 bananai;;
100 g šokolado (naudojau pienišką su braškių įdaru).

Grietinę išplakame su kiaušiniais, cukrumi ir miltais. Obuolius nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais. Bananą supjaustome riekelėmis. Sumaišome. Ant pyrago pagrindo išdėliojame šokolado plyteles. Tada sudedame obuolius su bananais ir užpilame grietinės mišinį. Truputį pajudiname obuolius su kriaušėmis, kad grietinės įdaras pasiektų visus sluoksnius. Dedame į orkaitę ir kepame 180C apie 35-40min. kol viršus gražiai pagels.
Aš viršų dar puošiau lydytu šokoladu sumaišytu su kokosų sviestu ir grietinėle.

Skanaus.





Saldžiarūgščiai vištienos sparneliai

Tikrai greitai pagaminami, o kadangi kepame ne aliejuje, tai dar ir nėra tokie riebūs.

Reikės:
vištienos sparnelių (aš apie kilogramą naudojau);
mėgiamų prieskonių;
pusė stiklinės kefyro;
druskos pagal skonį.

Sparnelius padaliname į tris dalis (supjaustome ties sąnariu). Dedame prieskonius, druską, pilame kefyrą ir paliekame marinuotis kiek turime laiko. Aš marinavau apie valandą.
Tada dedame į orkaitę ir kepame apie min kol sparneliai iškeps.

Gaminame saldžiarūgštį padažą:

Reikės:
2 v.š. medaus (aš naudojau dirbtinį medų, nes valgė ir mažoji, kuriai medaus dar neduodu);
citrinos sulčių;
sojos padažo;
česnako skiltelių.

Dedame į keptuvę medų, pilame šaukštą sojos padažo, įspaudžiame citrinos sulčių, tai pat įspaudžiame pora česnako skiltelių ir kaitiname kol masė taps vienalytė. Paragaujame, ko trūksta - pridedame. Jei norisi sūriau - sojos padažo, jei nesijaučia švelnios rūgštelės - įspaudžiame citrinos sulčių, jeigu norite aštriau - įspauskite dar česnako. Padažas turi būti jums skanus, nes kitaip nepatiks ir galutinis rezultatas. Ilgai padažo nekaitinkite, nes gali pradėti darytis karamelė.Taigi, pagaminus skanų padažą, sudedame į jį sparnelius ir gerai išmaišome. (Virinti to padažo ilgai nereikia, nes pradės darytis karamelė). Aš sudėjusi sparnelius dar gal pusę minutės pakaitinau kol maišiau ir viskas.
Gavosi labai skaniai ir daug greičiau negu kepant keptuvėje.
Skanaus.

Sūrio pyragas be sūrio arba "Grietinėlės pyragas"

Nerealus. Iš tiesų, nėra daug kepinių kurie man būtų patys patys patys pačiausi. Bet šis pyragas vienas iš tokių. Sūlau tikrai pasigaminti. Skanus, tas sūrio - grietinėlės sluoksnis tirpstantis burnoje, saldus ir su tokia rūgštele. Ragavo jį daug žmonių, visiems labai patiko.
Pyrago pagrindą gaminau kitokį, ne vien sausainiai ir sviestas. Nepatinka man sausainių ir sviesto pagrindai. Riebu ir tas pagrindas būna kietas. Sumąsčiau įdėti banano. Superrrr. Pagrindas nėra toks riebus, gaivesnis ir daug minkštesnis.



Reikės:
340 g sausainių "Gaidelis"
130 g sviesto;
du bananai.

Sausainius sutriname beveik iki trupinių. Liko keletas stambesnių gabaliukų, bet didžioji dalis buvo trupinukai. Bananus sutriname šakute. Ant sausainių pilame sviestą ir banaus ir rankomis gerai išmaišome. Gaunasi nebloga minkoma masė. Ta mase išklojame kepimo formos dugną ir padarome kraštelius.

Gaminame įdarą:
420 g grietinėlės (riebios, plakamosios);
400 g kondensuoto pieno;
citrinos sulčių (sunaudojau pusantros citrinos).

Grietinėlę išplakame iki standumo. Supilame kondensuotą pieną ir gerai išmaišome. Supilame maišant citrinos sultis ir gerai išmaišome (aš su mikseriu trumpai plakiau). Gavosi labai skanus kremas, skystokas. Pilame šį kremą ant sausainių pagrindo ir dedame į 180C įkaitintą orkaitę. Kepame 15-20min. Įdaro kraštai sutvirtėjo šiek tiek, bet pats įdaras dar visai toks judantis, ypač ties viduriu. Vėsiname pyragą kambario temperatūroje pora valandų, tada perdedame į šaldytuvą dvylikai valandų mažiausiai.
Ryte pyragas atrodė sutvirtėjęs. O koks skanus. Įdaras purus purus.

Skanaus.

Recepto idėja iš: http://kiaunesreikaliukai.blogspot.com/2011/11/surio-pyragas-be-surio.html


2015 m. kovo 13 d., penktadienis

Karamelinis pyragas

Reikės:
Sausainio pagrindui
  • 180g tirpinto sviesto,
  • 50g cukraus,
  • 225g miltų,
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių,
  • žiupsnelis druskos,
  • vanilinio cukraus arba vanilino.
Karameliniam sluoksniui
  • 125g sviesto,
  • 100g cukraus,
  • 2 šaukštai medaus,
  • 400g kondensuoto pieno.
Šokoladiniam glaistui (aš nedariau)
  • 100-150g juodojo šokolado,
  • gabalėlis sviesto, jei norisi minkštesnio glaisto.
Taigi, viskas prasideda nuo sausainio kepimo. Į ištirpintą sviestą įmaišome cukrų, druską. Po to sudedame miltus su ant jų užbarstytais kepimo milteliais. Sumaišome tešlą. Ją tolygiai paskirstome ant ~25cm skersmens formos dugno. Kočioti čia nereikia, tiesiog pirštais išlyginti tešlą.
Taip suformuotą sausainį kepti ~15min, 180 laipsnių karštyje.
Tuo tarpu galima pasiruošti karamelę. Į nedidelį puodą supilame cukrų, įpjaustome sviestą, sudedame medų ir sirupą. Pakaitiname ant vidutinės ugnies, maišant, kol ištirpsta sviestas. Tada supilame kondensuotą pieną ir toliau verdam maišydami. Užvirusią masę dar paverdame 5min. Galima pajusti, kad karamelė ima tirštėti – tai ženklas, kad virti gana.
Karamelę užpilame ant iškepto sausainio. Tada viską vėsinam – pradžioje kambario temperatūroje, po to ir šaldytuve.
Kai karamelė sustingsta galima užpilti šokoladinį glajų, t.y. tiesiog ištirpintą šokoladą su įmaišytu sviestu, jeigu jį naudojate. Glajaus paslaptis ta, kad jeigu norite skanėstą supjaustyti labai gražiomis plytelėmis, tai reikia daryti, kol šokoladas visiškai nesustingo. Arba, jei įdėsime sviesto, jis net sustingęs nebus toks kietas ir neskilinės pjaunant.

Pyragas iš tiesų skanus. Sotus, saldus. Karamelė gavosi ne per kieta, bet ir netystanti. Aš ją viriau šešias minutes. Kitą kartą virsiu kokia minute trumpiau, gal išgauti pavyks tįstančią struktūrą :-)
Skanaus.

Cake Popsiukai

Receptuką dėl laiko stokos kopijuoju iš http://dumenuliai.blogspot.com/2013/08/zavingieji-cake-pops.html  Pavyko puikiai, skanu, gražu ir smagu gaminti, ypač vaikams.
Biskvitas
170 g miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
druskos
110 g sviesto
150 g cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės cukraus
120 ml pieno
Sviestinis kremas
200 g cukraus pudros
110 g sviesto
1 a. š. vanilės cukraus
2 v. š. pieno
Papuošimui
pagaliukų (apie 24 vnt.)
šokolado
kokosų drožlių, pabarstukų, smulkintų moliūgo sėklų, dražė
Biskvitas:
  1. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. Išplakite virtuvinio kombaino ar plakiklio pagalba minkštą sviestą, kol taps purus.
  3. Palaipsniui pilkite cukrų ir vanilės cukrų į sviesto masę ir plakite dar apie 3-4 min.
  4. Įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išplakite.
  5. Berkite miltus ir pieną pakaitomis į sviesto masę ir viską gerai išsukite.
  6. Krėskite tešlą į sviestu išteptą formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Biskvitas bus iškepęs, kai tešla nebelips prie medinio pagaliuko.
Sviestinis kremas:
  1. Sviestą plakite, kol jis taps purus (apie 1-2 min.).
  2. Lėtai plakant sudėkite dalimis sijotą cukraus pudrą ir vanilės cukrų.
  3. Įpilkite pieno ir plakite dar apie 4 min. Masė turi gautis tokio tirštumo, kad iš jos būtų galima formuoti papuošimus.
Cake Pops'ų surinkimas:

  1. Biskvitą sutrupinkite į dubenį. Galite pasinaudoti ir virtuvinio kombaino pagalba. Turi gautis smulkūs trupinukai.
  2. Tuomet įkrėskite pora šaukštų sviestinio kremo ir viską minkykite. Geriausia tai atlikti rankomis, nes greičiau pajusite masės tvirtumą. Turi gautis ne per kietą (nesuformuosite rutuliukų), bet ir ne per skystą masė, nes kitaip negalėsite suformuoti rutuliukų - jie ištiš.
  3. Paruoštą masę formuokite į rutuliukus. Naudojau šaukštą, kad rutuliukai gautųsi panašaus dydžio.
  4. Suformuotus rutuliukus dėkite porai valandų į šaldytuvą.
  5. Išlydykite šokoladą.
  6. Pasiruoškite papuošimus.
  7. Pagaliuko galą  merkite į šokoladą ir kiškite iki rutuliuko vidurio.
  8. Panardinkite rutuliuką į šokoladą ir puoškite pasirinktais pabarstukais.
  9. Taip papuoštus cake pops'us vėl reikia gražinti į šaldytuvą.

Skanu, sotu, man gavosi 15vnt tokių ne visai mažų. Fotografuota vakare, tad nuotraukos nebus nei ryškios, nei įspūdingos. 

Obuolių pyragėliai

Reikės:
Tešlai:
280g miltų;
50 g cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
230 g sviesto;
165g grietinės.

Įdarui:
1 didelis obuolys;
1 v.š. miltų;
2 v.š. citrinos sulčių;
1 a.š. cinamono;
2 v.š. cukraus;
1-2 v.š. rududu.

Ruošiame įdarą: obuolį nulupame, supjaustome smulkiais gabaliukais, pilame cittrinos sultis, cukrų, cinamoną, miltus ir išmaišome.
Ruošiame tešlą:
Į dubenį pilame miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir išmaišome. Įpjaustome šaltą sviestą ir triname tarp pirštų kol pasidarys smulkūs trupinukai. Tada sudedame grietinę ir išminkome tešlą. Tešla gaunasi minkšta, vos vos limpanti prie rankų. Aš dar įdėjau dvi saujas miltų minkydama tešlą. Tešlą dedame į maišelį ir dedame valandai į šaldytuvą.
Išėmus iš šaldytuvo stalą gausiai pabarstome miltais ir iškočiojame "blyną". Su stikline išspaudžiame apskritimus. Dedame ant pusės apskritimų įdaro, ant jo - po gabaliuką Rududu ir uždengiame kitu apskritimu. Šakute apspaudinėjam kraštus, kad gerai suliptų.
Išplakame kiaušinį su pora šaukštų pieno ir gerai aptepame kiekvieną pyragėlį. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15min 180C.
Labai labai skanūs pyragėliai. Tešla rieboka, primena sluoksniuotą tešlą, bet minkštutė, lengvutė, įdaras su lengva rūgštele. Labai labai patiko.


Receptas iš: http://www.15min.lt/ji24/receptas/obuoliu-pyrageliai-3456

2015 m. kovo 10 d., antradienis

Maskarponės saldainiai

Nerealūs. Nuostabūs. Minkšti minkšti ir tirpstantys burnoje.

Reikės:
100 g pieniško šokolado;
50 g kokoso sviesto;
150 g maskarponės.

Saldainiukų apvoliojimui naudojau cukraus pudrą.
Taigi, dedame į mažą puodą kokosų sviestą ir sulaužytą šokoladą. Kaitiname kol masė taps vientisa. Atvėsiname. Sudedame maskarponę, gerai išmaišome ir paliekame šaldytuve keltui valandų, kad masė sukietėtų.
Iš kietos masės drėgnomis rankomis (aš rankas pasitepdavau kokosų sviestu) formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus, apvoliojame cukraus pudroje. Laikome šaldytuve. Formuojant rutuliukus masė greitai tirpsta, tad neišsigąskite. Viskas gerai.
Skanaus.

Foto nebus, šį kartą nenufotografavau. Bet gaminsiu dar tikrai ir nuotrauką įkelsiu.
Receptas iš: http://www.15min.lt/ji24/receptas/maskarpones-saldainiai-1064

2015 m. kovo 7 d., šeštadienis

Grūdėtos varškės tinginys

Reikės:
210g sausainių (naudojau mini Selga imbierinius sausainius);
250 g grūdėtos varškės;
180 g kondensuoto pieno.

Sausainius šiek tiek pasmulkinam. Atskirame inde sumaišome grūdėtą varškę ir kondensuotą pieną. Sudedam sausainius, išmaišom gerai. Gaunasi tokia tirštoka masė. Dedame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C. Paliekame formoje atvėsti.
Labai labai tiko imbierinių sausainių skonis.
Skanaus.

Maskarponės sausainiai su dražė

Reikės:
120 g kambario temperatūros sviesto;
 70 g cukraus;
1-2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus;
140 g maskarponės sūrio;
1 kiaušinio;
280 g miltų;
žiupsnio druskos;
1 a. š. kepimo miltelių;
pora saujų riešutų šokolade dražė.

Gamybos eiga:
Sviestą iki purumo išsukite su cukrumi. Į masę įmaišykite maskarponės sūrį, kiaušinį, kepimo miltelius. Miltus sumaišykite su druska, sumaišykite su sviesto-sūrio mase. Tešla turi gautis minkšta, nelipti prie ranku. Jei limpa - įdėkite dar saują miltų. Sudėkite dražė riešutus. 
Iš tešlos formuokite rutuliukus, dėkite ant kepimo popieriumi užklotos skardos ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min. 
Skanaus.

Receptas: http://uraganasvirtuveje.blogspot.com/2013/09/sausainiai-su-maskarpones-suriu-ir.html