Reikės:
500g varškės (nausojau President vanilinę varškę);
2 kiaušiniai;
7 v.š. miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
2-3 a.š. šokolado drožlių.
Varškę sumaišome su visais produktais. Šaukštu išdėliojame kepimo skardoje varškėčius (aš kepimo skardą išklojau kepimo popieriumi). Kepame apie 15 min 180C.
Labai skanūs varškėtukai.
Skanaus.
2016 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis
Kotletai su cukinija
Reikės:
500g maltos mėsos;
apie 300g cukinijos;
1 morka;
1 svogūnas;
100ml rupių ruginių miltų;
150ml kvietinių miltų;
1 kiaušinis;
mėgiamų prieskonių;
2 a.š. kmynų.
Maltą mėsą sumaišome su tarkuota cukinija, tarkuota morka, kubeliais pjaustytu svogūnu ir likusiais produktais. Formuojame kotletukus ir išdėliojame kepimo skardoje ir kepame orkaitėje apie 25 min 180C.
Skanaus.
500g maltos mėsos;
apie 300g cukinijos;
1 morka;
1 svogūnas;
100ml rupių ruginių miltų;
150ml kvietinių miltų;
1 kiaušinis;
mėgiamų prieskonių;
2 a.š. kmynų.
Maltą mėsą sumaišome su tarkuota cukinija, tarkuota morka, kubeliais pjaustytu svogūnu ir likusiais produktais. Formuojame kotletukus ir išdėliojame kepimo skardoje ir kepame orkaitėje apie 25 min 180C.
Skanaus.
Cukinijos tešloje
Reikės:
cukinijos;
Tešlai:
kefyro;
kiaušinio;
žiupsnelio druskos;
miltų, kad tešla būtų kaip blynams.
Produktus sumaišome kaip blynų tešlai.
Cukiniją supjaustome plonomis riekelėmis ir pamirkome blynų tešloje. Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Skanaus.
cukinijos;
Tešlai:
kefyro;
kiaušinio;
žiupsnelio druskos;
miltų, kad tešla būtų kaip blynams.
Produktus sumaišome kaip blynų tešlai.
Cukiniją supjaustome plonomis riekelėmis ir pamirkome blynų tešloje. Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Skanaus.
Cukinijų blynai orkaitėje
Reikės:
cukinijos;
miltų;
svogūno;
1 kiaušinio;
žiupsnelio druskos.
Cukiniją sutarkuoti, svogūną supjaustyti kubeliais, viską sumaišyti su druska ir miltais. Miltų tiek, kad tešla būtų kaip blynams. Į kepimo skardą dėlioti blynus ir kepti orkaitėje apie 15-20min 180C.
Skanaus.
cukinijos;
miltų;
svogūno;
1 kiaušinio;
žiupsnelio druskos.
Cukiniją sutarkuoti, svogūną supjaustyti kubeliais, viską sumaišyti su druska ir miltais. Miltų tiek, kad tešla būtų kaip blynams. Į kepimo skardą dėlioti blynus ir kepti orkaitėje apie 15-20min 180C.
Skanaus.
Moliūgo pyragas su karamele
Reikės:
300ml miltų;
200g tarkuoto burokine tarka moliūgo;
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
20g cukraus;
1 a.š. prieskonių meduoliams;
110g sviesto;
1 kiaušinio;
Rududu.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, kiaušiniu. Dėti prieskonių mišinį, tarkuotą burokine tarka moliūgą. Sudėti likusius produktus (išskyrus Rududu) ir išplakti tešlą. Supilti ją į kepimo formą ir šaukštu išdėlioti Rududu šiek tiek Rududu paslepiant tešloje. Kepame apie 30min 180C.
Skanaus.
300ml miltų;
200g tarkuoto burokine tarka moliūgo;
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
20g cukraus;
1 a.š. prieskonių meduoliams;
110g sviesto;
1 kiaušinio;
Rududu.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, kiaušiniu. Dėti prieskonių mišinį, tarkuotą burokine tarka moliūgą. Sudėti likusius produktus (išskyrus Rududu) ir išplakti tešlą. Supilti ją į kepimo formą ir šaukštu išdėlioti Rududu šiek tiek Rududu paslepiant tešloje. Kepame apie 30min 180C.
Skanaus.
2016 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis
Cukinijų ir vištienos blynai
O taip, pas mane dabar cukinijų metas. Bus dar daug receptų su jomis. Tikrai.
Šį kartą išmėginau cukinijų ir vištienos blynus. Labai labai patiko.
Reikės:
500g "išdarinėtos" cukinijos, t.y. be žievelės ir be sėklų, paruoštos tarkuoti;
1 rūkyta vištienos šlaunelė;
1 nemažas svogūnas;
3 kiaušiniai;
1 morka;
200g sūrio;
krapų;
miltų, kad masė nebūtų biri ir skysta, o tokia kaip blynai.
Cukiniją, morką sutarkuoti burokine tarka, dėti kubeliais pjaustytą svogūną, sutarkuoti sūrį, susmulkinti krapus, rūkytą vištieną supjaustome smulkiais gabaliukais. Viską sumaišome. Mušame kiaušinius, dedame miltus ir gerai išmaišome.
Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Skanaus.
Aš patiekiau su bulgur kruopomis ir gausybe daržovių.
Buvo superrr.
Šį kartą išmėginau cukinijų ir vištienos blynus. Labai labai patiko.
Reikės:
500g "išdarinėtos" cukinijos, t.y. be žievelės ir be sėklų, paruoštos tarkuoti;
1 rūkyta vištienos šlaunelė;
1 nemažas svogūnas;
3 kiaušiniai;
1 morka;
200g sūrio;
krapų;
miltų, kad masė nebūtų biri ir skysta, o tokia kaip blynai.
Cukiniją, morką sutarkuoti burokine tarka, dėti kubeliais pjaustytą svogūną, sutarkuoti sūrį, susmulkinti krapus, rūkytą vištieną supjaustome smulkiais gabaliukais. Viską sumaišome. Mušame kiaušinius, dedame miltus ir gerai išmaišome.
Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Skanaus.
Aš patiekiau su bulgur kruopomis ir gausybe daržovių.
Buvo superrr.
Cukinijos duona
Labai labai minkšta, skani.
Reikės:
250g tarkuotos burokine tarka cukinijos;
pakelis sausų mielių;
400ml natūralaus jogurto;
50ml aliejaus;
1 a.š. druskos;
žiupsnelis cukraus;
apie 800g miltų (tiek, kad tešla būtų minkoma, ne per kieta, bet šiek tiek lipni);
sauja sezamo sėklų;
sauja goji uogų (nebūtina).
Iš sutarkuotos cukinijos šiek tiek nuspaudžiame skystį.
Jogurtą šiek tiek pašildome ir didžiąją dalį pilame ant tarkuotos cukinijos. Šiek tiek jogurto pasiliekame ir išmaišome jame mieles bei supilame ant cukinijos. Į dubenį supilame aliejų, druską, cukrų, sezamo sėklas, goji uogas ir gerai išmaišome. Dedame po truputį miltus ir užminkome tešlą. Ją pastatome šiltai kol pakils. Iš pakilusios tešlos formuojame duonos kepaliuką ir kepame orkaitėje apie 20min 180C.
Aš iš šios tešlos gaminau ir picai padą. Labai labai skanus.
Reikės:
250g tarkuotos burokine tarka cukinijos;
pakelis sausų mielių;
400ml natūralaus jogurto;
50ml aliejaus;
1 a.š. druskos;
žiupsnelis cukraus;
apie 800g miltų (tiek, kad tešla būtų minkoma, ne per kieta, bet šiek tiek lipni);
sauja sezamo sėklų;
sauja goji uogų (nebūtina).
Iš sutarkuotos cukinijos šiek tiek nuspaudžiame skystį.
Jogurtą šiek tiek pašildome ir didžiąją dalį pilame ant tarkuotos cukinijos. Šiek tiek jogurto pasiliekame ir išmaišome jame mieles bei supilame ant cukinijos. Į dubenį supilame aliejų, druską, cukrų, sezamo sėklas, goji uogas ir gerai išmaišome. Dedame po truputį miltus ir užminkome tešlą. Ją pastatome šiltai kol pakils. Iš pakilusios tešlos formuojame duonos kepaliuką ir kepame orkaitėje apie 20min 180C.
Aš iš šios tešlos gaminau ir picai padą. Labai labai skanus.
Cukinijos duona (sveikuolių)
Jau tokia skani, tokia drėgna, tokia sveika...
Siūlau išbandyti visiems visiems. Man labai patiko. Pasiliksiu šį receptą ir eksperimentuosiu su kitokiais skoniais.
Reikės:
350g tarkuotos burokine tarka cukinijos;
apie 200ml obuolių tyrės (aš supjaustytus ketvirčiais obuolius išviriau ir sutryniau į tyrę, obuoliai buvo aisku be sėklų jau);
1,5 a.š. sodos;
20g cukraus;
1 a.š. prieskonių mišinio meduoliams arba tiesiog paprasto cinamono;
100g miežinių miltų (aš miežinius dribsnius sumaliau į miltus);
100g kvietinių miltų;
100g kokoso aliejaus.
Tarkuotą cukiniją užberti žiupsneliu druskos ir palikti kol virsite obuolius. Susidariusį skystį iš cukinijos nusunkti. Išvirtus obuolius sutrinti į tyrę. Dėti sodą ir išmaišyti. Tyrė suputos. Supilti obuolių tyrę ant cukinijų. Sudėti likusius produktus ir gerai išmaišyti. Masė gaunasi tiršta, tikrai ne minkoma.
Pilame masę į kepimo formą ir kepame apie 40 min 160C.
PAsikartosiu - nuostabiai skani duonelė - pyragas. Nuostabiai.
Siūlau išbandyti visiems visiems. Man labai patiko. Pasiliksiu šį receptą ir eksperimentuosiu su kitokiais skoniais.
Reikės:
350g tarkuotos burokine tarka cukinijos;
apie 200ml obuolių tyrės (aš supjaustytus ketvirčiais obuolius išviriau ir sutryniau į tyrę, obuoliai buvo aisku be sėklų jau);
1,5 a.š. sodos;
20g cukraus;
1 a.š. prieskonių mišinio meduoliams arba tiesiog paprasto cinamono;
100g miežinių miltų (aš miežinius dribsnius sumaliau į miltus);
100g kvietinių miltų;
100g kokoso aliejaus.
Tarkuotą cukiniją užberti žiupsneliu druskos ir palikti kol virsite obuolius. Susidariusį skystį iš cukinijos nusunkti. Išvirtus obuolius sutrinti į tyrę. Dėti sodą ir išmaišyti. Tyrė suputos. Supilti obuolių tyrę ant cukinijų. Sudėti likusius produktus ir gerai išmaišyti. Masė gaunasi tiršta, tikrai ne minkoma.
Pilame masę į kepimo formą ir kepame apie 40 min 160C.
PAsikartosiu - nuostabiai skani duonelė - pyragas. Nuostabiai.
Keptos daržovės su medumi
Reikės:
2-3 virti burokėliai;
1 nemaža morka;
1 svogūnas;
apie 200g cukinijos;
žiupsnelis druskos;
3-4 a.š. skysto medaus.
Daržoves supjaustome plonais žiedeliais, išmaišome su druska ir medumi. Dedame į orkaitę ir kepame apie 20 min 180C.
Neesu tikra, bet receptas lyg rastas "Debesų" žurnale.
2-3 virti burokėliai;
1 nemaža morka;
1 svogūnas;
apie 200g cukinijos;
žiupsnelis druskos;
3-4 a.š. skysto medaus.
Daržoves supjaustome plonais žiedeliais, išmaišome su druska ir medumi. Dedame į orkaitę ir kepame apie 20 min 180C.
Neesu tikra, bet receptas lyg rastas "Debesų" žurnale.
Cukinijų blynai su įdaru
Mums labai patinka patiekalai su cukinijomis, nes jos suteikia patiekalams sultingumą, minkštumą.
Reikės:
apie poros kg cukinijų (nuluptų, be sėklų);
2-3 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
krapų smulkintų;
miltų, kad tešla būtų kaip blynams.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Dedame likusius produktus ir užmaišome blynų tešlą. Kepame didelius blynus per visą keptuvę.
Iškeptus blynus padengiau įdaru: graikišką jogurtą išmaišiau su spaustu česnaku (truputį česnako tik, bet jei norisi aštriau, dėkit kiek tik norit). ir susukau blynus į ritinėlius.
Skanūs gavosi tiek karšti, tiek šalti.
Reikės:
apie poros kg cukinijų (nuluptų, be sėklų);
2-3 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
krapų smulkintų;
miltų, kad tešla būtų kaip blynams.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Dedame likusius produktus ir užmaišome blynų tešlą. Kepame didelius blynus per visą keptuvę.
Iškeptus blynus padengiau įdaru: graikišką jogurtą išmaišiau su spaustu česnaku (truputį česnako tik, bet jei norisi aštriau, dėkit kiek tik norit). ir susukau blynus į ritinėlius.
Skanūs gavosi tiek karšti, tiek šalti.
Kiaušinių ir pupelių salotos
Reikės:
virtų pupelių;
virtų kiaušinių;
obuolių;
česnako;
pagal skonį druskos;
jogurtinės grietinės.
Kiaušinius supjaustome kubeliais, obuolius tai pat. Viską sumaišome. Česnako įspaudžiame į jogurtą ir gerai išmaišius pilame ant mišrainės.
Kiekių nerašiau, nes proporcijas dėkite kiek ko norisi daugiau.
Skanaus.
virtų pupelių;
virtų kiaušinių;
obuolių;
česnako;
pagal skonį druskos;
jogurtinės grietinės.
Kiaušinius supjaustome kubeliais, obuolius tai pat. Viską sumaišome. Česnako įspaudžiame į jogurtą ir gerai išmaišius pilame ant mišrainės.
Kiekių nerašiau, nes proporcijas dėkite kiek ko norisi daugiau.
Skanaus.
Vynuogių ir chia sėklų desertas + kiti deriniai
Reikės:
saujos vynuogių;
1 bananas;
3-4 a.š. chia sėklų.
Vynuoges ir bananą sutryniau iki tyrės. Sudėjau chia sėklas, išmaišiau. Supyliau į indelį ir palikau per naktį šaldytuve. Gavosi labai skanus pudingas. Sotus, sveikas, neapsunkinantis. Pats tas pietauti - pusryčiauti darbe.
Skanaus.
Tiesa, panašius pusryčius nešuosi dažnai, tad deriniai buvo tokie:
2 apelsinai + chia sėklos (3a.š.);
1 nektarinas + 1 obuolys + 3 a.š. chia sėklų (šitas buvo kažkaip žiauriai sotus, vos suvalgiau);
1 bananas + 1 obuolys + 3 a.š. chia sėklų + 2 a.š. goji uogų.
saujos vynuogių;
1 bananas;
3-4 a.š. chia sėklų.
Vynuoges ir bananą sutryniau iki tyrės. Sudėjau chia sėklas, išmaišiau. Supyliau į indelį ir palikau per naktį šaldytuve. Gavosi labai skanus pudingas. Sotus, sveikas, neapsunkinantis. Pats tas pietauti - pusryčiauti darbe.
Skanaus.
Tiesa, panašius pusryčius nešuosi dažnai, tad deriniai buvo tokie:
2 apelsinai + chia sėklos (3a.š.);
1 nektarinas + 1 obuolys + 3 a.š. chia sėklų (šitas buvo kažkaip žiauriai sotus, vos suvalgiau);
1 bananas + 1 obuolys + 3 a.š. chia sėklų + 2 a.š. goji uogų.
Bulvių košė su feta
Reikės:
bulvių;
fetos sūrio.
Bulves išverdame, nusunkiame (dalį vandens pasiliekame, kad sugrūstume košę). Bulves ir fetą grūdžiame grūstuvu vis pilant vandenuką, kol košė gausis norimo skystumo.
Aisku, galima pilti ir pieną vietoj vandens, bet mums pieno tiesiog nesinorėjo...
Receptas iš "Debesų" žurnalo.
bulvių;
fetos sūrio.
Bulves išverdame, nusunkiame (dalį vandens pasiliekame, kad sugrūstume košę). Bulves ir fetą grūdžiame grūstuvu vis pilant vandenuką, kol košė gausis norimo skystumo.
Aisku, galima pilti ir pieną vietoj vandens, bet mums pieno tiesiog nesinorėjo...
Receptas iš "Debesų" žurnalo.
2016 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis
Bananų sausainiai su žemės riešutų sviestu
Reikės:
1 bananas (labai gerai sunokęs);
2 v.š. žemės riešutų sviesto;
200ml avižinių dribsnių (aš naudojau 5 grūdų dribsnius).
Bananą sutriname šakute ir sumaišome kartu žemės riešutų sviestu. Dedame dribsnius ir gerai išmaišome. Paliekame 5 minutėms masei išbrinkti. Formuojame rutuliukus ir išdėliojame kepimo skardoje. Kepame apie 10-15min 180C.
Skanaus.
Receptas iš interneto platybių.
1 bananas (labai gerai sunokęs);
2 v.š. žemės riešutų sviesto;
200ml avižinių dribsnių (aš naudojau 5 grūdų dribsnius).
Bananą sutriname šakute ir sumaišome kartu žemės riešutų sviestu. Dedame dribsnius ir gerai išmaišome. Paliekame 5 minutėms masei išbrinkti. Formuojame rutuliukus ir išdėliojame kepimo skardoje. Kepame apie 10-15min 180C.
Skanaus.
Receptas iš interneto platybių.
Bananų sausainiai (sveikuoliški)
Reikės:
2 bananai;
200ml avižinių dribsnių;
apie 150ml aviečių (arba kitokių uogų).
Bananus sutriname šakute. Pilame avižinius dribsnius ir gerai išmaišome. Pilame avietes, atsargiai išmaišome. Šaukštu dedame į kepimo skardą ir kepame apie 15 min 180C.
Skanaus.
Receptas iš : Gero maisto dienoraštis, vasaros knygos.
2 bananai;
200ml avižinių dribsnių;
apie 150ml aviečių (arba kitokių uogų).
Bananus sutriname šakute. Pilame avižinius dribsnius ir gerai išmaišome. Pilame avietes, atsargiai išmaišome. Šaukštu dedame į kepimo skardą ir kepame apie 15 min 180C.
Skanaus.
Receptas iš : Gero maisto dienoraštis, vasaros knygos.
2016 m. rugsėjo 6 d., antradienis
Miežinių kruopų - bulvių blynai
Reikės:
350ml miežinių kruopų;
150ml miltų;
1 kiaušinis;
6 bulvės;
druskos pagal skonį,
mėgiamų prieskonių.
Įdarui:
sūris.
Kruopas išverdame, kad neliktų vandens (turi gautis tiršta košė). Atvėsiname. Įtarkuojame bulves (ne burokine, o šiek tiek smulkesne tarka). Mušame kiaušinį, dedame prieskonius, miltus. Gerai išmaišome.
Įdarui aš pasirinkau sūrį.
Formuojame blynus, dedame įdarą ir suformuojame tarsi kotletuką. Kepame keptuvėje iš abiejų pusių kol lengvai apskrus. Po to perdėjau kepti į orkaitę apie 20min 180C.
Skanaus.
Patiekiau su grietine.
350ml miežinių kruopų;
150ml miltų;
1 kiaušinis;
6 bulvės;
druskos pagal skonį,
mėgiamų prieskonių.
Įdarui:
sūris.
Kruopas išverdame, kad neliktų vandens (turi gautis tiršta košė). Atvėsiname. Įtarkuojame bulves (ne burokine, o šiek tiek smulkesne tarka). Mušame kiaušinį, dedame prieskonius, miltus. Gerai išmaišome.
Įdarui aš pasirinkau sūrį.
Formuojame blynus, dedame įdarą ir suformuojame tarsi kotletuką. Kepame keptuvėje iš abiejų pusių kol lengvai apskrus. Po to perdėjau kepti į orkaitę apie 20min 180C.
Skanaus.
Patiekiau su grietine.
Raugintų kopūstų troškinys
Reikės:
500g raugintų kopūstų;
1 baklažanas;
1 didelė morka;
1 svogūnas (didesnis);
2-3 v.š. pomidorų tyrės (arba pomidorų padažo, bet jo reikės šiek tiek daugiau);
saukštas kmynų;
mėgiamų prieskonių.
Baklažaną supjaustome kubeliais, svogūną tai pat. Morką sutarkuojame. Viską pakepiname su prieskoniais. Dedame raugintus kopūstus (aš juos šiek tiek perploviau, kad nebūtų labai rūgštūs), dedame pomidorų tyrę arba padažą, kmynus, pilame apie 150ml vandens ir patroškiname ant lėtos ugnies apie 10 min.
Skanaus.
500g raugintų kopūstų;
1 baklažanas;
1 didelė morka;
1 svogūnas (didesnis);
2-3 v.š. pomidorų tyrės (arba pomidorų padažo, bet jo reikės šiek tiek daugiau);
saukštas kmynų;
mėgiamų prieskonių.
Baklažaną supjaustome kubeliais, svogūną tai pat. Morką sutarkuojame. Viską pakepiname su prieskoniais. Dedame raugintus kopūstus (aš juos šiek tiek perploviau, kad nebūtų labai rūgštūs), dedame pomidorų tyrę arba padažą, kmynus, pilame apie 150ml vandens ir patroškiname ant lėtos ugnies apie 10 min.
Skanaus.
Ananaso - meliono ledai
Labai paprasti ir lengvai pagaminami.
Reikės:
apie 300g saldaus meliono;
apie 250g konservuotų ananasų.
Dedame maždaug vienodomis proporcijomis konservuotus ananasus ir melioną (saldųjį). Pas mane meliono buvo šiek tiek daugiau. Sutriname trintuvu iki tyrės. Išpilstome į ledų formeles ir sušaldome.
Labai skanu ir gaivu. Ir, beje, sveika.
Reikės:
apie 300g saldaus meliono;
apie 250g konservuotų ananasų.
Dedame maždaug vienodomis proporcijomis konservuotus ananasus ir melioną (saldųjį). Pas mane meliono buvo šiek tiek daugiau. Sutriname trintuvu iki tyrės. Išpilstome į ledų formeles ir sušaldome.
Labai skanu ir gaivu. Ir, beje, sveika.
Fetos apkepas su pomidorais
Reikės:
1 pakuotė šaldytos sluoksniuotos tešlos;
100g fetos;
1 v.š. grietinės;
3 pomidorų;
ciberžolės;
šlakelio alyvuogių aliejaus.
Tešlą atšildome ir iškočiojame. Pabadome šakute tašlos vidurį, o kraštelius paliekame, kad iškiltų tik krašteliai. Fetą sumaišome su grietine ir užtepame ant tešlos. pabarstome ciberžole, smulkintais krapais. Išdėliojame ant viršaus pomidorus, pašlakštome aliejumi. Kepame 180C orkaitėje apie 15min, kol tešla iškeps.
Skanaus.
Receptas rastas internete, tik nepasižymėjau kur.
1 pakuotė šaldytos sluoksniuotos tešlos;
100g fetos;
1 v.š. grietinės;
3 pomidorų;
ciberžolės;
šlakelio alyvuogių aliejaus.
Tešlą atšildome ir iškočiojame. Pabadome šakute tašlos vidurį, o kraštelius paliekame, kad iškiltų tik krašteliai. Fetą sumaišome su grietine ir užtepame ant tešlos. pabarstome ciberžole, smulkintais krapais. Išdėliojame ant viršaus pomidorus, pašlakštome aliejumi. Kepame 180C orkaitėje apie 15min, kol tešla iškeps.
Skanaus.
Receptas rastas internete, tik nepasižymėjau kur.
Moliūgų pyragas
Reikės:
500g tarkuoto burokine tarka moliūgo;
2 kiaušiniai;
50g cukraus;
80g aliejaus;
3 st miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
džiovintų vaisių (aš dėjau džiovintas spanguoles, džiovintuų ananasų kubelius).
Kiaušinius išplakame su cukrumi, aliejumi. Dedame tarkuotą moliūgą lengvai nusunkiame, jeigu atsirado skysčio). Išmaišome. Sudedame likusius produktus ir gerai išmaišome.
Tešlą pilame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C.
Skanaus.
Aš į tešlą dar įdėjau šiek tiek ciberžolės, kad būtų graži geltona spalva.
500g tarkuoto burokine tarka moliūgo;
2 kiaušiniai;
50g cukraus;
80g aliejaus;
3 st miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
džiovintų vaisių (aš dėjau džiovintas spanguoles, džiovintuų ananasų kubelius).
Kiaušinius išplakame su cukrumi, aliejumi. Dedame tarkuotą moliūgą lengvai nusunkiame, jeigu atsirado skysčio). Išmaišome. Sudedame likusius produktus ir gerai išmaišome.
Tešlą pilame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C.
Skanaus.
Aš į tešlą dar įdėjau šiek tiek ciberžolės, kad būtų graži geltona spalva.
Sumuštinis su konservuotu ananasu
Reikės:
tepamos varškės (skaniau su saldesne, aš dėjau varškę pagamintą iš sušaldyto kefyro);
konservuotų ananasų griežinėlių;
duonos/batono.
Ant duonos ar batono tepame varškę, dedame konservuoto ananaso griežinėlį.
Skanaus.
tepamos varškės (skaniau su saldesne, aš dėjau varškę pagamintą iš sušaldyto kefyro);
konservuotų ananasų griežinėlių;
duonos/batono.
Ant duonos ar batono tepame varškę, dedame konservuoto ananaso griežinėlį.
Skanaus.
Krabų lazdelių kotletai su moliūgu
Reikės:
500g krabų lazdelių;
apie 250g moliūgo;
2 svogūnai;
1 didoka morka;
2 kiaušiniai;
250ml kefyro;
miltų, kad masė gautųsi tiršta;
petražolių, krapų, prieskonių pagal skonį;
žiupsnelis druskos.
Krabų lazdeles supjaustome gabaliukais, morką sutarkuojame burokine tarka, svogūnus ir moliūgą supjaustome kubeliais. Dedame likusius produktus, smulkintus krapus, petražoles ir išmaišome tirštą tešlą.
Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Skanaus.
500g krabų lazdelių;
apie 250g moliūgo;
2 svogūnai;
1 didoka morka;
2 kiaušiniai;
250ml kefyro;
miltų, kad masė gautųsi tiršta;
petražolių, krapų, prieskonių pagal skonį;
žiupsnelis druskos.
Krabų lazdeles supjaustome gabaliukais, morką sutarkuojame burokine tarka, svogūnus ir moliūgą supjaustome kubeliais. Dedame likusius produktus, smulkintus krapus, petražoles ir išmaišome tirštą tešlą.
Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Skanaus.
Moliūgo duona
Reikės:
500g moliūgo;
pakelis sausų mielių;
2 a.š. medaus;
500g miltų;
1 a.š. ciberžolės;
1 a.š. druskos;
kmynų;
moliūgo sėklų (arba kitokių sėklų duonai).
Užvirti vandenį ir ten sudėti moliūgo gabaliukus. Virti kol jie suminkštės - apie 10min. Išjungti viryklę. Paimti 60ml moliūgo nuoviro, atvėsinti. Moliūgą nusunkti ir sutrinti į tyrę. Į moliūgo nuovirą sudėti medų, mieles ir išmaišyti. palikti keletui minučių. Bus matyti, kaip mielės kyla.
Į dubenį supilti miltus, druską. Viduryje padarius duobutę supilti mielių mišinį, atvėsintą moliūgo tyrę. Šaukštu išmaišyti ir imti minkyti tešlą rankomis, kol tešla taps minkoma, vientisa. Dėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir palikti pakilti.
Tada perminkyti, suformuoti duonos kepaliuką ir kepti apie 20 min 180C orkaitėje.
Skanaus.
500g moliūgo;
pakelis sausų mielių;
2 a.š. medaus;
500g miltų;
1 a.š. ciberžolės;
1 a.š. druskos;
kmynų;
moliūgo sėklų (arba kitokių sėklų duonai).
Užvirti vandenį ir ten sudėti moliūgo gabaliukus. Virti kol jie suminkštės - apie 10min. Išjungti viryklę. Paimti 60ml moliūgo nuoviro, atvėsinti. Moliūgą nusunkti ir sutrinti į tyrę. Į moliūgo nuovirą sudėti medų, mieles ir išmaišyti. palikti keletui minučių. Bus matyti, kaip mielės kyla.
Į dubenį supilti miltus, druską. Viduryje padarius duobutę supilti mielių mišinį, atvėsintą moliūgo tyrę. Šaukštu išmaišyti ir imti minkyti tešlą rankomis, kol tešla taps minkoma, vientisa. Dėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir palikti pakilti.
Tada perminkyti, suformuoti duonos kepaliuką ir kepti apie 20 min 180C orkaitėje.
Skanaus.
Pyragėliai su feta (arba obuoliais)
Reikės:
tešlai:
2 puodeliai miltų;
apie pusė puodelio grietinės (naudojau graikišką jogurtą).
Miltus su grietine sumaišyti ir išminkyti tešlą. Jeigu tešla per lipni - įpilkite dar miltų, jeigu per kieta - įdėkite dar grietinės.
Tešlą iškočiojame, išspaudžiame su stikline skritulio formos blynus. Dedame ant kiekvieno blyno įdarą ir suformuojame pyragėlį užspaudžiant tvirtai kraštus (aš šakute kraštus užspaudinėjau).
Kepame orkaitėje apie 15 min.
Įdarui:
aš dėjau fetą maišytą su šaukštu graikiško jogurto ir krapais.
Dar labai skanu dėti obuolius sumaišytus su cinamonu.
Skanaus.
tešlai:
2 puodeliai miltų;
apie pusė puodelio grietinės (naudojau graikišką jogurtą).
Miltus su grietine sumaišyti ir išminkyti tešlą. Jeigu tešla per lipni - įpilkite dar miltų, jeigu per kieta - įdėkite dar grietinės.
Tešlą iškočiojame, išspaudžiame su stikline skritulio formos blynus. Dedame ant kiekvieno blyno įdarą ir suformuojame pyragėlį užspaudžiant tvirtai kraštus (aš šakute kraštus užspaudinėjau).
Kepame orkaitėje apie 15 min.
Įdarui:
aš dėjau fetą maišytą su šaukštu graikiško jogurto ir krapais.
Dar labai skanu dėti obuolius sumaišytus su cinamonu.
Skanaus.
2016 m. rugsėjo 2 d., penktadienis
Cepelinai
Reikės:
1,5kg virtų bulvių;
6 v.š. pieno;
3 kiaušiniai;
300g krakmolo;
200g miltų;
žiupsnelis ciberžolės.
Bulves sutriname. Pilame pieną, mušame kiaušinius, dedame ciberžolę ir gerai išmaišome. Sudedame krakmolą, miltus ir gerai išminkome. Formuojame cepelinus su įdaru ir verdame pasūdytame vandenyje apie 15min.
Įdarui:
300g maltos mėsos;
1 didelė morka;
1 svogūnas;
mėgiamų prieskonių.
Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais ir viską pakepiname. Dedame maltą mėsą ir kepiname kol mėsa taps biri. Išjungiame viryklę.
Skanaus.
1,5kg virtų bulvių;
6 v.š. pieno;
3 kiaušiniai;
300g krakmolo;
200g miltų;
žiupsnelis ciberžolės.
Bulves sutriname. Pilame pieną, mušame kiaušinius, dedame ciberžolę ir gerai išmaišome. Sudedame krakmolą, miltus ir gerai išminkome. Formuojame cepelinus su įdaru ir verdame pasūdytame vandenyje apie 15min.
Įdarui:
300g maltos mėsos;
1 didelė morka;
1 svogūnas;
mėgiamų prieskonių.
Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais ir viską pakepiname. Dedame maltą mėsą ir kepiname kol mėsa taps biri. Išjungiame viryklę.
Skanaus.