Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2017 m. sausio 14 d., šeštadienis

Kibinai

Nuostabūs. Labai skanūs. Įdaras sultingas. Tešla labai lengvai pagaminama, lengvai kočiojama, minkštutė.

Reikės:
0,530g miltų;
150g sviesto;
2 kiaušiniai;
250ml grietinės (naudojau graikišką jogurtą;
žiupsnelis druskos.

Miltus sumaišome su druska ir sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą. triname tarp pirštų, kol sviestas susimaišys su miltais ir neliks jokių sviesto gabaliukų. Tada mušame kiaušinius, dedame grietinę ir išminkome tešlą. Jeigu tešla lipni, įdėkite truputį miltų. Tešla turi gautis minkšta, nelimpanti prie rankų ir elastinga. Ją lengva kočioti, ji nelipo prie stalo paviršiaus.

Įdarui:
maltos mėsos (dėjau kažkur 600g);
mėgiamų prieskonių;
truputį graiškiško jogurto (dėjau apie pora gerų šaukštų);
1 svogūnas.

Mėsą sumaišiau su kubeliais pjaustytu svogūnu, prieskoniais, graikišku jogurtu.

Dariau kibinus. Ėmiau po 70g tešlos, iškočiojau "blynukus", dėdavau paruošto įdaro ir padarydavau kibinų formą. Sudėjau į kepimo skardą ir kepiau apie 25min 180C.

Labai labai skanūs kibinai. Patiko visai šeimynai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą