Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2017 m. vasario 17 d., penktadienis

Tortas "Kurmio kalnelis"

Jau ko gero daugelio išmėgintas receptas.
Patiko, lengvai pagaminamas, skanus, neriebus ir šiek tiek kitoks negu originalus receptas.

Reikės:
Biskvitui:
3 kiaušiniai;
30g cukraus;
140g miltų;
3 v.š. verdančio vandens;
1 v.š. kakavos miltelių (naudojau Kerobą);
1 a.š. kepimo miltelių.


Kiaušinius gerai išplakame ir pilame į juos verdantį vandenį (nuolat plakant, kad nesutrauktų kiaušinių). Beriame cukrų ir gerai plakame dar bent pora minučių. Dedame kakavą, kepimo miltelius, miltus ir gerai išplakame.
Supilame į kepimo formą ir iškepame vieną biskvitą.
Jį iškepus, vidų išgremžiame, kad gautųsi, kaip dubenėlis, kraštus aš šiek tiek tai pat nupjoviau, kad dubenėlis nesigautų labai gilus.

Įdarui:
3 bananai;
300g riebios plakamosios grietinėlės;
pagal skonį cukraus;
15g želatinos;
100ml vandens želatinai.

Vandenį užverdame, užpilame ant želatinos ir išbrinkiname, po to gerai išmaišome, kad ji ištirptų (jeigu netirpsta, viską šiek tiek pašildome).
Biskvitą sulaistome skysčiu (aš sulaisčiau kompotu, laisčiau gausiai). Vieną bananą supjaustome ir išdėliojame ant biskvito. Aš bananą pjausčiau išilgai ir išdėliojau.
Į torto formą aš įtiesiau maistinę plėvelę, kad galėčiau lengviau suformuoti kalnelį.
Likusius bananus sutriname iki tyrės. Grietinėlę išplakame iki standumo ir sumaišome su bananų tyre ir cukrumi (cukraus dėkite pagal skonį, nes nuo bananų masė tampa saldi). Kremą supilame ant bananų ir maistinės plėvelės pagalba suformuojame kalnelį iš kremo. Paliekame šaldytuve sustingti.
Viršų puošiau trupintu biskvitu (tuo, kuris liko nuo biskvito. Man biskvitas sunkiai norėjo lipti ant kalnelio, tai vis viršų laisčiau tirpintu šokoladu, tada barsčiau biskvitu, tada dar laisčiau šokoladu, vėl barsčiau biskvitu. Dukrytė pagamino iš biskvito maišyto su RUDUDU kurmį ant torto ir papuošė jį.) ir palikau pora dienų šaldytuve.
Skanaus.

1 komentaras: