Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2020 m. lapkričio 21 d., šeštadienis

Mandarinų tortas

Artėjančių švenčių tortas. Mandarinai, marcipanas...Efektingiau būtų, jeigu ir papuoštas būtų mandarinais, tačiau jų nebeliko, tad sukausi iš padėties su mėlynėmis.

 Reikės:

Biskvitui:

 

80g miltų;

trys stevijos lašai (arba 50g cukraus);

3kiaušiniai;

1a.š. kepimo miltelių;

2v.š. kerobo (arba paprastos kakavos miltelių).

 Kiaušinius su stevija (arba cukrumi) plakame mikseriu apie penkias minutes, kol masė padvigubėja. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą ir įsijojame į tešlą. Išmaišome šaukštu atsargiai tešlą ir kepame orkaitėje apie 25min 180C. Iįkepusį perpjauname į tris dalis.


Kremas:

500ml mandarinų sulčių (geriausia ir skaniausia spaustos šviežiai);

200g varškės (naudojau rikotos varškę);

200ml grietinėlės;

20g želatinos;

60ml šalto vandens.

Sulaistymui:

mandarinų sultys (apie 100ml)

 

Tarpsluoksniniam įdarui:

macipanas (apie 50g)

 

Torto viršui:

apie 200ml mėlynių (galima ir mandarinų skiltelių)

želė pakelis (skaidrios arba kokio nors skonio).


Želatiną užpilame verdančiu vadeniu, išbrinkiname ir ištirpiname.

Grietinėlę išplakame iki standumo. Sumaišome su sultimis, varške, išmaišome ir supilame atvėsusią tirpintą želatiną ir gerai išmaišome.

Torto surinkimas:

Dedame biskvitą ir tortinę ir sulaistome jį mandarinų sultimis. Ant biskvito išdėliojame smulkintą marcipaną. Pas mane buvo marcipanas šokolade, aš jį pasmulkinau šiek tiek ir užbarsčiau ant torto pagrindo.

Tada dedame pusę kremo. Tuomet vėl biskvitą, sulaistome ir likusį kremą. Dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų, kol pasiruošime želė torto viršui.

Tuomet ant torto viršaus užberiame uogas, užpilame pravėsusią ištirpintą želė ir paliekame viskam sustingti. Geriausią tortą skanauti po dienos arba dviejų.

Skanaus.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą