Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2021 m. gegužės 6 d., ketvirtadienis

Maskarponės tortas

Labai skanus, kreminis tortukas.

Reikės (šokoladiniam biskvitui):

5 dideli kiaušiniai;

40g cukraus;

150g miltų;

30g kakavos;

1,5 a.š. kepimo miltelių.


Kiaušinius plakiau mikseriu apie minutę, tada sudėjau cukrų ir plakiau 9 minutes didžiausiu greičiu. Kiaušinių tūris padidėjo, jie tapo purūs. Atskirame inde sumaišome miltus su kakava ir kepimo milteliais ir viską įsijojame į kiaušinių masę. Šaukštu sumaišome, kad masė gautųsi vienalytė ir išmaišyta. Nepermaišome. Supilame biskvitus į kepimo formą ir kepame apie 35min 170C.  

Maskarponės kremas:

11g želatinos;

60g vandens;

50g cukraus;

3 kiaušinių tryniai;

250g riebios grietinėlės;

250g maskarponės sūrio;

50g riebios grietinėlės (kiaušinių tryniams).

Želatiną užpilame 30g vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę paplakame su cukrumi iki jogurto ar kefyro konsistencijos. Neplakame iki purumo. Dedame į šaldytuvą. Išplakame kiaušinio trynius keletą minučių. Užverdame vandenį ir atmatavus 30g užpilame (nuolat maišant) ant kiaušinių trynių. Tuomet kiaušinius statome ant mažos ugnies ir dar įpylus 50g grietinėlės nuolat maišome kol masė pradės tirštėti. Maišome labai intensyviai, kad kiaušinių nesutrauktų į gumuliukus. Viskas vyksta labai greitai, pradėjus tirštėti masei, kiaušinius nuo ugnies nukeliame. Aišku, čia būtų galima žaistis su karšto vandens vonele, ir joje maišyti trynius, bet kadangi aš noriu kuo mažiau terlionės, tai taip nedariau.

Tuomet išbrinkinta želatiną pakaitiname šiek tiek (aš pašildžiau keletą sekundžių mikrobangų krosnelėje) ir gerai išmaišome. Ji turėtų būti ištirpusi. Jeigu ne, tuomet dar pamaišome, kad ištirptų. Ir supilame tirpintą želatiną į kiaušinių masę. Gerai išmaišome, Tuomet į kiaušinių masę sudedame maskarponės sūrį, gerai išmaišome. Sudedame grietinėlę ir gerai išmaišome. Kremas gaunasi skanus, saldokas. Sekantį kartą dar įspausiu šiek tiek citrinos sulčių, kad būtų ne tik saldu, bet ir šiek tiek rūgštelės jaustųsi.

Biskvitams pertepti: mėgiama uogienė (aš naudojau mėlynių). Tai pat biskvito sulaistymui vanduo maišytas su ta pačia uogiene.

Torto surinkimas:

Iškeptą biskvitą vizualiai padaliname į keturias dalis, mes naudosime dvi dalis. Tad dvi dalis (plonas) atsipjauname. 

Dedame vieną dalį į kepimo formą, sulaistome, tepame uogienės ir uždedame antrą biskvitą. Jį tai pat sulaistome. Ir tuomet supilame visą kremą. Dedame į šaldytuvą sustingti. Puošiau braškėmis ir cukraus pudra.

Tortas labai skanus, o jau tas kremas... Labai primena parduotuvinį maskarponės tortų kremą.

P.S. Kas mėgsta labai saldžiai, tai šis tortas saikingai saldus, tuomet didinkite cukraus kiekį kreme/ir/arba biskvite. Tačiau aš gaminamuose saldumynuose stengiuosi neviršyti 40-50g cukraus. O ten kur ne taip jaučiasi cukrus, naudoju eritrolį. Mano šeimyna jaučia šiek tiek kitokį eritrolio poskonį, tad į kremą jo nedėjau, o dėjau paprastą cukrų. Tačiau biskvituose tas kitoks jo poskonis nesijaučia, tad ten naudojau eritrolį. Taip sumažinau kalorijų skaičių ir cukraus naudojimą.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą