Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2010 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

Rafaelo svajonė


















Tortuko receptuką radau štai čia SM:

5 kiaušiniai;
230 gcukraus;
230 g miltų;
65 g aliejaus;
pakelis vanilinio cukraus
20 gkepimo milteliu

Kremui:

1 indelis kondensuoto pieno;
200 g sviesto gero;
450 gr.grietinėlės;
2 pakeliai grietinėlės standiklio;
50 g kokoso drožlių

Kiaušinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol masė patrigubės ir pabals, beplakant supilti aliejų plona srovele ir dar minute paplakti, sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir daug neplakant viską sumaišyti mikserio pagalba.
190 temp.ikaitintoje orkaiteje kepti apie 10 min., kol vos parausta.(tesla pasidalinti i keturias dalis ir pilti po viena ant riebalais istepto kepimo popieriaus)23cm. formoje.

Kremui:
Suplakti grietinėlę su standikliu, padėti į šaldytuvą. Kambario tempratūros sviestą suplakti su kondensuotu pienu, sudėti kokosą, dar paplakti ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.Po to sudėti grietinėlės masę į kondensuoto pieno masę ir viską sumaišyti.
Pasidaryti į puodelį sulaistymui skysčio: išspausti citrinos sulčių ir įdėti pagal skonį cukraus, užpilti vandeniu ir išmaišyti. Imti pirmą biskvitą, sulaistyti, tepti kremą. Tada dėti antrą ir vėl sulaistyti, dėti kremą ir imti trečią biskvitą. Jį sulaisčius aptepti kremu, išlyginti paviršių ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Aš laikiau visą parą. Kitą dieną išimti iš formos ir puošti pagal norą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą