Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2010 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

Žemaičių blynai












Reikės:
virtų bulvių;
miltų;
druskos;
kiaušinio;
prieskonių.

Įdarui:
vištienos virtos;
svogūno;
sūrio;
druskos;
prieskonių pagal skonį ir pomėgį;
sviesto.

Virtas ir atvėsusias bulves sumalti mėsmale. Mušti kiaušinį, dėti prieskonius. Išminkyti. Dėti pora trejetą šaukštų miltų. Tešla lips prie rankų, bet taip ir turi būti.

Įdarui skirtus produktus sumalti mėsmale.

Imti bulvių masę (apie 70g.), padaryti paplotėlį, dėti įdaro, gabaliuką sviesto, užlenkti ir gražiai formuoti blyną. Kepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Šis įdaras mums patiko labiausiai: mėsai suteikia malti svogūnai šiek tiek pikantiškumo, sūris sulipina visą masę. Sviesto dėka, kuris kepdamas išsilydo, įdaras tampa sultingassss....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą