Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. sausio 25 d., antradienis

Mandarinų tortinis pyragas










Reikės:
Biskvitas:
4 kiaušiniai
4 šaukštai verdančio vandens;
200 g cukraus;
125 g miltų;
100 g krakmolo;
3 a.š. kepimo miltelių.

Įkaitinti orkaitę iki 180.
Kiaušinius su karštu vandeniu 1 min plakti mikseriu iki putų.Iš lėto plakant pilti cukrų ir dar plakti 2 min. Miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais ir persijoti į tešlą. Pusę miltų supilti į tešlą, išmaišyti šaukštu, supilti kitą pusę miltų ir išmaišyti. Pusę masės supilti ant kepimo popieriaus, tešlą paskleisti tiek, kokia yra pyrago forma. Aš su pieštuku apsibrėžiu pyrago formos kontūrus (kvadratinės) ant kepimo popieriaus ir tada pilu tešlą. Kepti apie 10 min. Iškepti pirmą biskvitą, po to kepti antrą. Mano forma buvo 30x36.

Mandarinų kremas:
400 g grietinėlės;
270 g mandarinų tyrės;
30 g. želatinos;
100 g cukraus.
150 g vandens.

Į karštą virintą vandenį pilti želatiną, išbrinkinti ir visiškai ištiprdyti. Mandarinus nulupti, sutrinti mikseriu iki vienalytės masės. Cukrų suplakti į pudrą. Grietinėlę išplakti iki skandžios masės. Pilti mandarinų masę, šiek tiek paplakti, ir pilti atvėsintą želatiną. Išplakti. Masė gaunasi skysta.
Pirmą biskvitą dėti į pyrago formą, sulaistyti saldintu vandeniu. Tada supilti visą kremą. Dėti antrą biskvitą, gražiai prispausti. Padėti į šaldytuvą sustingti. Kai kremas bus apstingęs. Puoškite.
Papuošimui:
Želė pakelis (ėmiau citrininę)
keturi šaukšteliai želatinos;
0,7 l vandens.
Želė paruoškite kaip nurodyta, supilkite ištirpintą želatiną. Pyrago viršų apdėkite vaisiais (aš dėjau pjaustytus obuolius), apipilkite želė ir padėkite į šaldytuvą. Stingdykite apie 8 val. Skanaus.
Labai labai skanus, gaivus pyragas. Galite jį gaminti ir kaip tortą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą