Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

Pikantiškos juostelės



Reikės:
tešlai: 250 g kvietinių miltų (gali reikėti šiek tiek daugiau jeigu tešla vistiek lips prie rankų);
10 g šviežių mielių;
5 g druskos;
35 g aliejaus;
1 a.š. cukraus;
160 g vandens.
Įdarui: 4 česnako skiltelių;
1. v.š. pomidorų padažo;
1 v.š. aliejaus;
druskos žiupsnelis.

Miltus susimaišyti su druska. Vandenyje ištirpinti mieles ir cukrų. Šią gautą skystą mielių masę pilti į tešlą. Taip pat supilti ir aliejų. Užminkyti tešlą (tešla turi nelipt prie rankų) ir uždengus palikti 1 val pakilti.
Įdaro gaminimas: česnako skilteles išspausti su spaustuku, pilti aliejų, pomidorų padažą, druską. Išmaišyti.
Ant aliejumi patepto stalo iškočioti stačiakampį tešlos lakštą (nekočioti labai plonai, kažkur puse cm, (gal šiek tiek mažiau) storio. Aptepti ant lakšto įdarą. SUpjaustyti tešlą juostelėmis ir susukti. Dėti į skardą ir kepti orkaitėje apie 20min 190C.
Pasakysiu, kad labai labai skanu. Pikantiško skonio, vos vos jaučiasi česnakas. Minkštutės lazdelės, labai purios. Štai kiek joms pagyrų. Tikrai, kepsiu dar ne kartą. Ir įdarus galima improvizuoti :-)
Kur receptuką radau, tiksliai nepasakysiu, nes ir vėl jį radau savo wordiniame faile, į kurį kopinuosi patikusius receptukus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą