Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. liepos 17 d., antradienis

Grikių košė su pievagrybiais

Reikės:
150 ml grikių kruopų;
150 g pievagrybių;
100 ml pieno;
druskos pagal skonį.

Vandenį užverdame, suberiame grikių kruopas, žiupsnelį druskos,  išjungiame viryklę ir uždengtą puodą paliekame maždaug valandai. Kruopos išbrinksta ir tampa kaip išvirusios. Jeigu ne, tada dar kartą vandenį užviriname ir vėl paliekame kol kruopos bus paruoštos.
Vandens perteklių nusunkiame. Užpilame pienu. Užverdame ir verdame ant lėtos ugnies.
Pievagrybius supjaustome riekelėmis, pakepiname keptuvėje su druska ir sudedame į verdančius grikius. Paverdame, kol pieno beveik neliks. Jei reikia, dar pasūdome.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą