Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Žirnių košė su bulvėmis

Reikės:
100g skaldytų žirnių;
3 bulvės;
druskos pagal skonį;
2 v.š. grietinės;
1 a.š. sviesto.

Žirnius išmirkome per naktį. Nupilame vandenį, užpilame švariu ir dedame virti. Nuskutame bulves, supjaustome stambiais gabalais ir dedame virti kartu su žirniais. Pasūdome. Verdame kol žirniai išvirs ir suvirs truputį. Vandens pilame nedaug, todėl kai jau žirniai išverda, verdame tol, kol vanduo nugaros ir jo liks visai nedaug. Išjungiame viryklę, dedame sviestą, grietinę ir su bulvių grūstuve gerai sutriname košę. Tada mikseriu dar išplakame (aš košę visada išplaku mikseriu, tada košė gaunasi puresnė, tokia lengvesnė).
Patiekiant apibarsčiau krapais smulkintais.
Skanaus.
Košė tikrai verta dėmesio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą