Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis

Ananasinis keksas

Pyragas puikus. Nesitikėjau tokio rezultato iš paprasto kekso. Sakyčiau, pyragas gavosi toks šventiškas, kalėdiškas. Reikės:
125 g sviesto;
90 g cukraus;
1 a.š. kepimo mltelių;
220 g miltų;
0,5 a.š. imbiero miltelių;
2 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
80 g kokoso drožlių;
125 g konservuotų ananasų (naudojau konservuotus ananasų kubelius);

Glajui:
70 g cukraus pudros;
skysčio iš konservuotų ananasų.

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi. Mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įmaišyti kepimo miltelius, druską, imbierą ir išmaišyti. Supilti miltus, išmaišyti. Supilti kokoso drožles ir išmaišyti. Sudėti konservuotus ananasus (nuvarvinti jų nereikia, tiesiog šaukštu ėmiau iš skardinės be skysčio) ir gerai išmaišyti. Tešlą dėti į kekso formą ir dėti į įkaitintą orkaitę apie pusvalandžiui.

Glajui:
cukraus pudrą sumaišyti su skysčiu iš konservuotų ananasų (aš dėjau kažkur tris šaukštus skysčio, gerai išmaišiau ir gavosi tiršta masė. Šia mase aptepti iškepusį ir atvėsusį keksą.

Receptas iš knygos Vegetariški patiekalai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą