2014 m. sausio 31 d., penktadienis
Trapūs vafliai
Reikės:
100 g sviesto;
0,5 stiklinės cukraus;
2 stiklinės miltų;
1 stiklinė pieno;
1 kiausinis;
vanilinio cukraus žiupsnelis.
Mano stiklinė buvo 150ml.
Sviestą išlydome ir sumaišome visus produktus. Kepame vaflinėje vaflius.
Vafliai skanūs, labai traškūs, kvapnūs.
100 g sviesto;
0,5 stiklinės cukraus;
2 stiklinės miltų;
1 stiklinė pieno;
1 kiausinis;
vanilinio cukraus žiupsnelis.
Mano stiklinė buvo 150ml.
Sviestą išlydome ir sumaišome visus produktus. Kepame vaflinėje vaflius.
Vafliai skanūs, labai traškūs, kvapnūs.
2014 m. sausio 18 d., šeštadienis
Troškinys su rūkyta vištiena
Reikės:
Dvi
rūkytos vištienos šlaunelės;
Didelė
morka;
Kopūsto
panašiai tiek, kiek morkų masės;
Svogūnas.;
Druskos
pagal skonį;
4 v.š.
pomidorų padažo.
2014 m. sausio 6 d., pirmadienis
Bulviniai blynai su mėsos įdaru
Daugelis šiuos blynus vadina dar ir "Kėdainių blynais".
Reikės:
10 vnt bulvių;
2 kiaušiniai;
12 v.š. miltų;
druskos pagal skonį;
žiupsnelis mėgiamų prieskonių.
Įdarui:
maltos vištienos, prieskonių, druskos, tarkuoto svogūno.
Įdarui viską sumaišome. Aš maltos vištienos sunaudojau nedaug, apie 200g.
Bulves sutarkuojame ne burokine tarka, o šiek tiek smulkesne (bet ir ne ta, kur "kugelį tarkuojame). Mušame kiaušinius, dedame druską, prieskonius ir išmaišome. Tada sudedame dalį miltų, išmaišome, įdedame jei reikia dar. Miltų gali reikėti šiek tiek mažiau arba daugiau, priklauso nuo bulvių vandeningumo, bet tešla turi gautis ne skysta, o tirštoka.
Keptuvėje su trupučiu įkaitinto aliejaus dedame bulvių tešlos plonai, ant jos - faršo, o ant faršo - vėl tešlos, kad įdaras pasidengtų.
Kepame blynus kol iškeps, arba, iki galo galima nesistengti iškepti, o gerai apkepus sudėti blynus į puodą, užpilti verdančiu vandeniu ir patroškinti ant silpnos ugnies apie dešimt minučių. Baigiant troškintis užpilti truputį pieno. Troškintus blynus dariau dukrytei ir sau, o mūsų tetis valgė tik keptus. Skanaus :-)
2014 m. sausio 5 d., sekmadienis
Makaronai su kepurėm
Taip šį patiekalą pavadino mano dukrytė, kuri pati puikiai sugebėjo man išminkyti faršą ir įdaryti makaronus.
"Ką tu be manęs, mamyte, darytum?"- klausė padėdama man mano beveik keturmetė :-D
Reikės:
makaronų lizdelių;
400 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiami prieskoniai.
Padažui:
vanduo,100-15 ml liesos grietinėlės, sūrio.
Maltą mėsą išminkome su tarkuotu svogūnu, prieskoniais, druska ir kiaušiniu. Ant kiekvieno makaronų lizdelio dedame po saujelę paruošto faršo ir suplojame kaip kepurytę. Taip padarius su visais lizdelis (pas mane pakuotėje jų buvo dešimt) sudedame juos į gilesnę keptuvę. Užpilame verdančio vandens iki beveik lizdelių viršaus ir ant mažos ugnies "verdame" apie 20min. Po tiek laiko vandens bus gerokai pamažėja, tad supilame liesą grietinėlę, jei reikia - pasūdome (tik ne per daug, nes dar dėsis sūris, kuris priduos tai pat sūrumo) ir dar paverdame apie penkias minutes. Tada uždedame ant kiekvieno lizdelio po sūrio riekelę ir dar pora minučių pakaitiname kol sūris išsilydys.
Skanaus.
Patiekalas panašus į skanaus gyvenimo receptą pavadinimu lyg "Makaronų lizdeliai", bet aš padažą ruošiau greičiau.
Patiekalas gavosi tikrai skanus, labai sotus ir tikrai lengvai pagaminamas.
"Ką tu be manęs, mamyte, darytum?"- klausė padėdama man mano beveik keturmetė :-D
Reikės:
makaronų lizdelių;
400 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiami prieskoniai.
Padažui:
vanduo,100-15 ml liesos grietinėlės, sūrio.
Maltą mėsą išminkome su tarkuotu svogūnu, prieskoniais, druska ir kiaušiniu. Ant kiekvieno makaronų lizdelio dedame po saujelę paruošto faršo ir suplojame kaip kepurytę. Taip padarius su visais lizdelis (pas mane pakuotėje jų buvo dešimt) sudedame juos į gilesnę keptuvę. Užpilame verdančio vandens iki beveik lizdelių viršaus ir ant mažos ugnies "verdame" apie 20min. Po tiek laiko vandens bus gerokai pamažėja, tad supilame liesą grietinėlę, jei reikia - pasūdome (tik ne per daug, nes dar dėsis sūris, kuris priduos tai pat sūrumo) ir dar paverdame apie penkias minutes. Tada uždedame ant kiekvieno lizdelio po sūrio riekelę ir dar pora minučių pakaitiname kol sūris išsilydys.
Skanaus.
Patiekalas panašus į skanaus gyvenimo receptą pavadinimu lyg "Makaronų lizdeliai", bet aš padažą ruošiau greičiau.
Patiekalas gavosi tikrai skanus, labai sotus ir tikrai lengvai pagaminamas.
Gruzdintų koldūnų užkandėlė
Reikės:
koldūnų (naudojau su bulvių įdaru);
aliejaus gruzdinimui.
Gaminimas labai paprastas. Puode užkaitiname aliejų, sudedame koldūnus ir gruzdiname keletą minučių kol jie gražiai pagels. Išgriebus iš puodo aš dar juos sudėjau ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Gaminti paprasta, bet skanu.
koldūnų (naudojau su bulvių įdaru);
aliejaus gruzdinimui.
Gaminimas labai paprastas. Puode užkaitiname aliejų, sudedame koldūnus ir gruzdiname keletą minučių kol jie gražiai pagels. Išgriebus iš puodo aš dar juos sudėjau ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Gaminti paprasta, bet skanu.
Vištienos filė kotletukai
Reikės:
vienos vištienos filė;
150 g porų;
1 didoka morka;
3 v.š. majonezo;
2 kiaušiniai;
8 v.š. miltų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Vištienos filė smulkiai supjaustome. Porus supjaustome tai pat labai smulkiai. Morką sutarkuojame smulkesne tarka (ne burokine, o daržovių trintuve). Dedame majonezą, mušame kiaušinius, dedame miltus, druską, prieskonius. Išmaišome tešlą. Tešlą gaunasi tiršta. Su šaukštu dedame tešlos į keptuvę kaip blynus ir apkepame. Tada sudedame į puodą ir užpylę karštu vandeniu troškiname 20min. Baigiant troškintis (vanduo būna gerokai nugaravęs), užpilame liesos grietinėlės, pasūdome kiek reikia ir užvirus, išjungiame viryklę.
Skanaus.
Kotletukai labai skanūs, minkštučiai.
vienos vištienos filė;
150 g porų;
1 didoka morka;
3 v.š. majonezo;
2 kiaušiniai;
8 v.š. miltų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Vištienos filė smulkiai supjaustome. Porus supjaustome tai pat labai smulkiai. Morką sutarkuojame smulkesne tarka (ne burokine, o daržovių trintuve). Dedame majonezą, mušame kiaušinius, dedame miltus, druską, prieskonius. Išmaišome tešlą. Tešlą gaunasi tiršta. Su šaukštu dedame tešlos į keptuvę kaip blynus ir apkepame. Tada sudedame į puodą ir užpylę karštu vandeniu troškiname 20min. Baigiant troškintis (vanduo būna gerokai nugaravęs), užpilame liesos grietinėlės, pasūdome kiek reikia ir užvirus, išjungiame viryklę.
Skanaus.
Kotletukai labai skanūs, minkštučiai.
2014 m. sausio 3 d., penktadienis
Makaronai su sūriu
Labai paprastas, bet tuo pačiu labai skanus patiekalas.
Reikės:
300g mėgiamos formos makaronų;
150 ml liesos grietinėlės;
150g fermentinio sūrio;
druskos pagal skonį.
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje ir nusunkiame. Kol puodas ant viryklės, užpilame grietinėle, beriame tarkuotą sūrį ir maišome. Po minutės ar dviejų, išjungiame viryklę. Jei dar norisi - galima pasūdyti.
Skanaus. Nesitikėjau, kad gausis taip skaniai.
Reikės:
300g mėgiamos formos makaronų;
150 ml liesos grietinėlės;
150g fermentinio sūrio;
druskos pagal skonį.
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje ir nusunkiame. Kol puodas ant viryklės, užpilame grietinėle, beriame tarkuotą sūrį ir maišome. Po minutės ar dviejų, išjungiame viryklę. Jei dar norisi - galima pasūdyti.
Skanaus. Nesitikėjau, kad gausis taip skaniai.
2014 m. sausio 2 d., ketvirtadienis
Morkų - obuolių blynai
Reikės:
200 g obuolių;
90 g morkų;
50 g miltų;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
1 v.š. cukraus.
Obuolius ir morkas sutarkuojame. Dedame cukrų, druską, mušame kiaušinį ir išmaišome. Supilame miltus ir gerai išmaišome. Kepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
200 g obuolių;
90 g morkų;
50 g miltų;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
1 v.š. cukraus.
Obuolius ir morkas sutarkuojame. Dedame cukrų, druską, mušame kiaušinį ir išmaišome. Supilame miltus ir gerai išmaišome. Kepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Kepta duona
Reikės:
duonos (naudojau šviesią);
aliejaus kepimui;
Padažui:
fermentinio sūrio;
majonezo.
Duoną supjaustome išilgai ir kepame aliejuje kol apskrus. Aliejaus pilu į keptuvę nemažai, duona aliejuje vos ne plaukioja. Pakepinu vieną pusę, po to kitą. Išimtus duonos gabaliukus sudedu ant popierinių servetėlių, kad riebalai nuvarvėtų.
Tada duoną sudedu į indą sluoksniuodama su sūriu ir majonezu (dedu duonos, užbarstau tarkuotu sūriu, uždedu labai nedaug majonezo, gal arbatinį šaukštelį, tada dedu vėl duonos, vėl sūrio, vėl majonezo). Sluoksniuojame kol baigiasi duona. Tada trumpam dedame į mikrobangę kol išsilydys sūris ir to po šaukštu viską išmaišau, kad suskystėjęs padažas gražiai apsidengtų po visą duoną.
Skanaus.
Gaunasi tikrai labai skanu.
duonos (naudojau šviesią);
aliejaus kepimui;
Padažui:
fermentinio sūrio;
majonezo.
Duoną supjaustome išilgai ir kepame aliejuje kol apskrus. Aliejaus pilu į keptuvę nemažai, duona aliejuje vos ne plaukioja. Pakepinu vieną pusę, po to kitą. Išimtus duonos gabaliukus sudedu ant popierinių servetėlių, kad riebalai nuvarvėtų.
Tada duoną sudedu į indą sluoksniuodama su sūriu ir majonezu (dedu duonos, užbarstau tarkuotu sūriu, uždedu labai nedaug majonezo, gal arbatinį šaukštelį, tada dedu vėl duonos, vėl sūrio, vėl majonezo). Sluoksniuojame kol baigiasi duona. Tada trumpam dedame į mikrobangę kol išsilydys sūris ir to po šaukštu viską išmaišau, kad suskystėjęs padažas gražiai apsidengtų po visą duoną.
Skanaus.
Gaunasi tikrai labai skanu.
Kotletukai su obuoliais
Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
penkios saujos ryžių dribsnių(arba šiek tiek mažiau, priklauso nuo kiaušinio dydžio ir faršo skystumo);
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiami prieskoniai.
Svogūną sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome su malta kiauliena, kiaušiniuk druska, prieskoniais. Po saujelę pilame ryžių dribsnius ir minkome. Masė turi gautis formuojama, ne skysta.
Įdarui:
šešios riekelės grietinėlės sūrio (naudojau su paprikomis);
du nedideli obuoliai arba vienas didelis.
Gaminimas:
Imame gabaliuką paruošto faršo, delne jį išplojame kaip blyną, dedame riekelę sūrio (mano sūrio riekelės pjaustytos plonai plonai, ir didelės, tad faršą išplojau per plaštakos dydį), ant sūrio dedame šauktelį kubeliais pjaustytų obuolių ir suformuojame kotletuką. Gaunasi toks nemažas. Padarome taip su visu faršu, gaunasi šeši kotletai. Apkepiname keptuvėje. Tada perdedame į puodą su verdančiu vandeniu ir troškiname ant lėtos ugnies apie 20 min. Baigiant troškintis įpilame liesos grietinėles, jei reikia, dar pasūdome ir sutirštiname padažą miltais.
500 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
penkios saujos ryžių dribsnių(arba šiek tiek mažiau, priklauso nuo kiaušinio dydžio ir faršo skystumo);
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiami prieskoniai.
Svogūną sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome su malta kiauliena, kiaušiniuk druska, prieskoniais. Po saujelę pilame ryžių dribsnius ir minkome. Masė turi gautis formuojama, ne skysta.
Įdarui:
šešios riekelės grietinėlės sūrio (naudojau su paprikomis);
du nedideli obuoliai arba vienas didelis.
Gaminimas:
Imame gabaliuką paruošto faršo, delne jį išplojame kaip blyną, dedame riekelę sūrio (mano sūrio riekelės pjaustytos plonai plonai, ir didelės, tad faršą išplojau per plaštakos dydį), ant sūrio dedame šauktelį kubeliais pjaustytų obuolių ir suformuojame kotletuką. Gaunasi toks nemažas. Padarome taip su visu faršu, gaunasi šeši kotletai. Apkepiname keptuvėje. Tada perdedame į puodą su verdančiu vandeniu ir troškiname ant lėtos ugnies apie 20 min. Baigiant troškintis įpilame liesos grietinėles, jei reikia, dar pasūdome ir sutirštiname padažą miltais.