Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2014 m. lapkričio 23 d., sekmadienis

Tinginių Napaleonas

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
200 g tikro sviesto (82 proc. riebumo);
1 indelis (400 g) saldaus sutrištinto pieno.

Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.

Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus supjaustykite pailgomis maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Perkelkite juosteles ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-20 minučių, kol šios gražiai apskrus.

Iškepusias juosteles išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Paruoškite kremą. Geriausia, jei sviestą ir saldų sutirštintą pieną per naktį palaikytumėte vienodoje kambario temperatūroje. Kitą dieną elektriniu plaktuvu abu šiuos produktus išplakite iki visiškai vientisos masės.

Ant švaraus ir lygaus paviršiaus (geriausia – ten, kur turėsite pakankamai erdvės) pasitieskite maistinės plėvelės lakštą. Aptepkite plėvelę trupučiu kremo. Ant kremo išdėliokite trečdalį sluoksniuotos tešlos juostelių. Aptepkite juosteles kremu ir ant viršaus išdėliokite dar vieną tešlos juostelių sluoksnį. Taip susluoksniuokite visas sluoksniuotos tešlos juosteles ir viršutines taip pat aptepkite kremu. Užlenkite maistinės plėvelės kraštus ir susukite viską į kuo gražesnės formos ritinį. Sukdami, kuo tvirčiau suspauskite visus produktus ir įsitikinkite, kad visas tinginys yra sandariai įvyniotas į plėvelę.

Paruoštą tinginį dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai per naktį, o jei galite – ir ilgiau. Kuo ilgiau laikysite (2-3 dienas), tuo daugiau kremo sugers sluoksniuotos tešlos juostelės, bus minkštesnės, o pats tinginys daug lengviau pjaustysis.
Skanaus. Receptą kopijuoju iš: http://www.sauletavirtuve.lt/?p=3778

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą