2015 m. vasario 23 d., pirmadienis

Varškės sumuštiniai

Reikės:
200g varškės;
1 obuolys;
1-2 v.š. cukraus;
saujelė razinų;
batono.

Razinas nuplikome verdančiu vandeniu. Obuolį sutarkuojame burokine tarka. Viską sumaišome ir tepame ant batono riekelių. Kepame orkaitėje apie 5-10min 180C.
Skanaus.

Morkų - sūrio sumuštiniai

Reikės:
2 virtų morkų;
sūrio (tiek, kiek morkų);
baltos forminės duonos;
1 v.š. majonezo.

Morkas ir sūrį sutarkuojame, dedame šaukštą majonezo, gerai išmaišome. Tepame ant baltos duonos ir kepame orkaitėje apie 5min 180C.
Skanaus.

Sausainių ir varškės tortas

Tortas gaminamas labai paprastai, sotus ir iš šio kiekio gavosi didelis (man užteko virš 30-ies žmonių). Dariau kvadratinėje formoje.
Reikės:
apie 1,2  kg sausainių ("Gaidelis" arba kokie panašūs);
600 g varškės;
200 g sviesto;
500 g grietinės;
2 pakeliai želė (naudojau kivių ir citrinų);
apie 100-200
g cukraus;
pieno sausainiams pamirkyti.

Kremo ruošimas: minkštą sviestą išsukame su cukrumi. Dedame varškę, išmaišome, dedame grietinę. Gaunasi skystoka masė. Želė pagaminame kaip nurodyta ant pakuotės, tik pilame šiek tiek mažiau vandens. Sustingusią želė supjaustome gabaliukais ir dedame į kremą. Kitą kartą aš įspausčiau dar citrinos sulčių, kad būtų bent kiek rūgštelės.

Sausainius merkiame porai sekundžių į pieną ir dėliojame ant torto formos dugno iškloto maistine plėvele. Dedame kremo, tada vėl pamirkytus sausainius, vėl kremo, vėl sausainiai, kremas ir galiausiai sausainiai. Paliekame pusdieniui arba nakčiai, kad sustingtų, kremas įsigertų į sausainius.
Puošiame pagal norą.
Skanaus.

2015 m. vasario 18 d., trečiadienis

Apelsinų kremas

Reikės:
1 apelsinas;
50 g cukraus;
10-15 g sviesto;
1 kiaušinis;
žiupsnelis vanilinio cukraus.

Iš apelsino išspaudžiame sultis ir sumaišome su kiaušiniu, cukrumi. Gerai išmaišome. Kaitiname ant silpnos ugnies nuolat maišant kol sutirštės. Dedame vanilinio cukraus, sviesto ir dar maišome kol masė taps tiršta.
Puikus kremas įdarui bandelėms,
Skanaus.



Avižinių dribsnių duona

Reikės:
šilto vandens 500 ml;
1 arb.š. sausų mielių;
1 valg. š. cukraus;
avižinių dribsnių 1,5 stiklinės;
1,5 arb.š druskos;
miltų 3 stiklinės.

Į vandenį suberti mieles, įdėti medų, gerai išmaišyti ir palikti 10 minučių.
Po to suberti avižinius dribsnius, išmaišyti ir palikti 20 minučių, kad dribsniai išbrinktų.
Tada įberti druskos, išmaišyti, suberti miltus ir ranka išmaišyti iki vientisos masės, tešla gaunasi skystoka.

Tešlą supilame į kepimo formą ir paliekame pakilti. Tada kepame apie pusvalandį 180C.
Skanaus,
Receptas iš: http://manomanija.blogspot.com/2012/07/aviziniu-dribsniu-duona.html

Tortas "Varškinis zefyriukas"

Reikės:

200 g marshlows zefyriukų;
500 g varškės (naudojau kreminę vanilinę President varškę);


Biskvitui:
3 kiaušiniai;
60 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
5 v.š. pieno;
2 v.š. aliejaus;
5-6 v.š. miltų;
vanilinio cukraus žiupsnelis.

Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi apie penkias minutes. Tada supilti pieną, aliejų, vėl trumpai plakti. Tada sudėti kepimo miltelius ir miltus ir gerai išmaišyti.
Iškepti tris biskvitus 180C apie 5 - 10min.

Kremui:
Indą kuriame lydysime zefyriukus suvilgome aliejumi (dugną ir kraštus). Dedame į mikrobangų krosnelę ir pusę minutės pašildome juos. Iššimame, išmaišome, jeigu reikia dar pakaitiname. Tada sudedame varškę, gerai išmaišome. Man liko zefyrų gumuliukų, tad aš su visa varške dėjau į mikrobangę ir šildžiau vis išimdama ir gerai išmaišydama. Taip dariau kokius tris kartus kol masė tapo graži, vienalytė. Masė gaunasi skysta.

Pirmą biskvitą dedame į torto formą išklotą maistine plėvele. Sulaistome (aš laisčiau truputį saldintu kompotu). Pilame pusę zefyriukų masės, tada dedame vėl biskvitą, vėl sulaistome, likusią zefyriukų masę (aš pasilikau dar keletą šaukštų užpilti ant viršaus). Tada dedame trečią biskvitą ir tą likusią zefyriukų masę. Paliekame šaldytuve per naktį.
Kremas puikiai sustingsta, nėra riebus, tortas gaivus.
Puošiame tortą pagal fantaziją.

Receptas rastas rusiškame forume.

Zebras

Reikės:

Gaminimas:


  1. Gerai išplakame kiaušinius su cukrumi. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir viską gerai išplakame.
  2. Atskirame inde išmaišome miltus ir kepimo miltelius. Suberiame į tešlą ir išmaišome.
  3. Tešlą paskirstome į dvi lygias dalis: į vieną suberiame kakavą; į antrą – miltų, tiek pat kaip kakavos (kad dalys būtų vienodo tirštumo). Tešla turi būti pakankamai tiršta (jeigu skystoka – įberiame miltų).
  4. Pasiruošiame norimos formos kepimo indą. Ištepti aliejumi nebūtina. Į indo vidury dedame keletą šaukštų šviesios tešlos, tuomet ant viršaus tiek pat šviesiosios. Palaukiame kol tešla truputį pasiskirstys ir vėl į vidurį dedame šviesios tešlos, tuomet tamsios… kol užsipildys visas indas.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame apie 40 min.

2015 m. vasario 13 d., penktadienis

Tortas "Paukščių pienas"

Reikės:
Biskvitui:
7 kiaušinių tryniai;
110 g miltų;
70 g cukraus;
100 g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių.

Minkštą sviestą ištriname su cukumi iki baltumo. Po vieną dedame trynus ir gerai išplakame. Dedame kepimo miltelius, miltus ir išplakame trištą tešlą.
Dedame pusę tešlos ant torto forma apibrėžto kepimo popieriaus, išlyginame ir kepame apie 15min 180C. Taip darome ir su likusia tešla. Turime du torto biskvitus. Atvėsiname juos.

Kremui:
7 kiaušinių baltymai;
150 g sviesto;
200 g kondensuoto pieno;
70 g cukraus;
20 g želatinos.

Želatiną užpilame puse stiklinės vandens, išbrinkiname ir išmaišome, kad gerai ištirptų. Jeigu reikia - pašildome.
Minkštą sviestą išplakame su kondensuotu pienu ir padedame į šaldytuvą.
Kiaušinių baltymai išplakami iki standumo ir nuolat plakant supilame per du kartus cukrų. Plakame tol, kol apverstas aukštyn kojom dubuo išlaiko baltymus, t.t. baltymai iš apversto dubenio neiškrenta.
Pilame į baltymus želatiną (aš iš pradžių į želatiną dėjau pora šaukštų baltymų, gerai išmaišiau ir tada viską supyliau į baltymus nuolat maišant). Tada sudedame kondensuoto pieno ir sviesto masę ir gerai išplakame. Gaunasi lengva, puri masė.
Torto formą išklojame maistine plėvele. Dedame pirmą biskvitą (aš jį dar sulaisčiau kompotu), pilame kremą, ant viršaus dedame antrą biskvitą, gražiai apspaudome kraštus, kad neliktų oro tarpų ir lengvai sulaistome viršutinį biskvitą.
Dedame į šaldytuvą.

Šokoladiniam glaistui:
75 g šokolado (juodojo;
25 g sviesto.

Kartu išlydome ir užpylus ant torto viršaus išlyginame.

Puošiame pagal fantaziją.

Skanaus.


Receptas iš: http://www.patiekalu-receptai.lt/tortu-receptai/tortas-pauksciu-pienas/

2015 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Duonos gira

Reikės:
5 litrų verdančio vandens;
0,4 kg juodos duonos (naudojau Tėvo ajerų duoną);
400-500 g cukraus;
keleto razinų;
14 g. sausų mielių.

Vandenį užverdame, sudedame į jį padžiovintą duoną (ją džiovinau orkaitėje 180C 10min) ir paliekame keturioms valandoms. Vandenį su duona perkošiame, duoną nusunkiame ir išmetame.
Dedame cukrų, išmaišome. Užpilame ant viršaus mieles, nemaišome ir paliekame 6-12val įrūgti. Putas nugraibome, perkošiame ir supilstome į butelius įdedant po kelias razinas. Atšaldome ir skanaujame.
Receptas iš: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/gerimai/namine-duonos-gira.html

Perlinių kruopų saldainiai

Reikės:
200 g perlinių kruopų;
10 v.š. cukraus;
2 v.š. grietinės.

Perlines kruopas pamirkome vandenyje bent pusdienį. Nupilame vandenį ir sausoje keptuvėjekepiname kol jos bus sausos ir birios. Tada dedame cukrų ir nuolat maišome kol jis išsilydys. Tada dedme grietinę ir dar maišome kol visa masė taps karamele.
Aš turėjau pasistačiusi puodelį su šaltu vandeniu ir įmesdavau keletą kruopų į tą vandenį ir žiūrėdavau ar "saldainis" sulipęs ar kruopos atsiskiria. Jeigu atsiskiria - tada dar kaitiname.
Kai masė tampa tinkanti, šaukštu išdėliojame ant kepimo popieriaus ir paliekame sustingti. Stingsta greitai, po keleto minučių atvėsus galima ragauti. Gaunasi panašiai kaip griliažas su saulėgrąžomis.
Skanaus.

Receptas rastas facebook'o grupėje, tik nepasižymėjau kurioje.

2015 m. vasario 11 d., trečiadienis

Apelsinų gira

Jau tiek kartų daryta, bet vis neįdedu recepto.

Reikės:
trys apelsinai;
cukraus pagal skonį (kitą kartą pasversiu kai darysiu kiek dedu aš);
pusė pakelio (apie arbatinis šaukštelis) sausų mielių.

Iš apelsinų išspaudžiam sultis ir supilame į trilitrinį stiklainį. Užpilame vandeniu (virintu ir atvėsintu), kad stiklainis būtų beveik pilnas. Dedame cukraus, išmaišome. Ant viršaus užberiame sausas mieles ir paliekame nemaišytas. Uždengiame rankšluostuku ir paliekame dvylikai valandų įrūgti. Po to nukošiame, supilstome į butelius, dedame į kiekvieną po keletą razinų ir pastatome šaltai.
Atvėsusią galima skanauti.
Skanaus.

Varškės tinginys

Reikės:
600 g krekerių;
400 g varškės (naudojau vanilinę President varškę);
1 indelio kondensuoto pieno;
1 šokoladukas "Snikers".

Kondensuotą pieną išmaišome su varške, sudedame sausainius (truputį sutrupintus) ir gerai išmaišome. Sudedame pjaustytą gabaliukais šokoladą ir gerai išmaišius dedame visą šią masę į formą išklotą maistine plėvele. Palaikome bent pora valandų.
Skanaus.

2015 m. vasario 2 d., pirmadienis

Traški vištiena

Reikės:
1 vištos krūtinėlė;
pusė indelio konservuotų ananasų;
1 nemaža morka;
1 paprika;
1 svogūnas;
1 kiaušinis;
pora česnako skiltelių;
3-4 v.š. pomidorų padažo;
1-2 v.š. medaus (naudojau dirbtinį medų);
mėgiami prieskoniai;
druskos pagal skonį;
1-2 v.š. acto.

Mėsą supjaustome gabaliukais, dedame prieskonius, išmaišome. Mušame kiaušinį, pamaišome ir beriame krakmolo tiek, kad kiekvienas vištienos gabaliukas apliptų krakmolu. Mėsą iškepame keptuvėje. Morką supjaustome juostelėmis, dedame kepti su trupučiu aliejaus. Po keleto minučių dėti kubeliais pjaustytą svogūną, pakepti keletą minučių. Tada dėti šiaudeliais pjaustytą papriką, pakepti. Dėti konservuotų ananasų kubelius, pomidorų padažą, įspausti česnaką. Išmaišyti. Pilti actą, medų. Jeigu trūksta, dedame druskos. Galima įpilti dar skysčio nuo konservuotų ananasų. Sumaišyti viską su kepta vištiena, pakaitinti kol viskas sušils. Skanaus.

Kotletai

Reikės:
600 g maltos kiaulienos;
1 nemažas svogūnas;
2 kiaušiniai;
1/3 batono;
pieno;
mėgiamų prieskonių;
žiupsnelis druskos;
džiuvesėlių;
apie 100 g sviesto;
200g grietinės.

Svogūną supjaustome kubeliais, pakepiname ir sumaišome su malta mėsa, prieskoniais, druska, mirkytu piene batonu. Formuojame kotletus, apvoliojame džiuvesėliuose ir apkepame keptuvėje.
Sudedame į kepimo indą. Keptuvėje išlydome sviestą, dedame grietinę, pilame apie 150 ml vandens ir pakaitiname iki vienalytės masės. Užpilame ant kotletų. Dedame į orkaitę ir kepame apie pusvalandį 180C. Daug padažo susigeria į kotletus, jie gaunasi sultigi ir labai skanūs. Sviesto aš šiek tiek pamažiau, dėjau apie 50-60g. Tikrai labai skanūs kotletai. Receptas rastas internete.