Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Tortas

Reik4s:

biskvitui:
4 kiaušiniai;
30g cukraus;
160g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki cukrus beveik ištirps. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir gerai išplakti. Kepti 180C apie 25 min. Iškepusį biskvitą padalinti į tris dalis.

I pertepimas:
500ml riebios plakamos grietinėlės;
4 v.š. cukraus.

Grietinėlę išplakti, dėti cukraus.


II pertepimas:
150g šokolado;
100g plaktos grietinėlės (tą kiekį tiesiog nuimame nuo I pertepimui paruoštos grietinėlės);
30g sviesto;
5 g želatinos.

Šokoladą išlydome su sviestu, atvėsiname. Dedame išplaktą grietinėlę, išmaišome. Supilame ištirpintą želatiną (ją tirpinau užpylusi apie 20ml karštu vandeniu). Gerai išmaišome.


Torto surinkimas:

Dedame pirmą biskvitą, jį sulaistome (aš sulaisčiau saldžiarūgščia arbata - citrina, vanduo ir šlakelis cukraus). Dedame pusę plaktos grietinėlės masės. Dedame antrą biskvitą, sulaistome, pilame šokoladinę masę. Dedame trečią biskvitą, sulaistome, pilame likusią grietinėlę, išlyginame viršų ir paliekame šaldytuve bent pusei dienos. Gali stovėti ir ilgiau, kad skoniai "susistovėtų", tortas suminkštėtų. Aš laikiau šaldytuve pora dienų. Tada išėmiau, puošiau.

Skanaus.

Manau, kad grietinėlės sluoksnyje puikiai tiktų kokie nors vaisiai arba uogos (pvz mėlynės, šilauogės arba avietės). Reikės gaminti šį tortą vasarą ir pabandyti su uogomis.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą