Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2021 m. kovo 17 d., trečiadienis

Pavlova

 Reikės:

4 dideli kiaušiniai arba 5 mažesni;

180g cukraus;

1 a.š. bulvių krakmolo;

1a.š. acto.

Kremui:

250ml plakamosios grietinėlės;

200g varškės (naudojau desertinę varškę pakeliuose, vanilinę);

cukraus pagal skonį (aš dėjau 40g).

Įkaitinti orkaitę iki 110C.

Į labai švariai išplautą indą ir visiškai sausą mušame kiaušinio baltymus. Plakame kol jie taps akytomis putomis, nebus dar visiškai standžiai išplakti, tačiau jau bus purūs, akyti ir balti. Tai užtruks apie penkias minutes, gal šiek tiek trumpiau. Tuomet po šaukštą dėti cukrų ir nuolat plakti. Sekančią sukraus porciją dėti tik tada, kai anksčiau įdėtas jau bus gerai išplaktas ir ištirpęs. Kad įsivaizduoti, tai maždaug kas minutę dedame po cukraus šaukštą. Kai sudedamas paskutinis šaukštas cukraus ir viskas išplakama, masė jau būna standi, tiršta, balta ir blizgi. Tuomet sudėti krakmolą, trumpai paplakti, kad jis gerai įsimaišytų ir sudėti actą, tai pat gerai išplakti.Masė tvirta, apvertus dubenį aukštyn kojom, masė lieka jame, neiškrenta.

Tuomet masę dedame ant kepimo popieriaus. Formuojame apskritą formą su įdubimu viduje, kad turėtume vietos kur dėti kremą ir papuošimus.

Kepame 30min 110C, po to sumažiname temperatūrą ir kepame 3val 100C.

Atvėsiname orkaitėje. Aš palikau per naktį.


Kremui:

Grietinėlę išplakame, sumaišome su varške ir cukrumi. Dedame ant morenginio biskvito, gražiai aplyginame (atsargiai, nes morengas trapus). Viršų puošiame kaip tik norisi. Aš puošiau braškėmis, šilauogėmis, vynuogėmis, džiovintomis šilauogėmis ir cukraus pudra.

Nuotraukose matysite kaip sstandžiai išplakti baltymai, kad apvertus indą, niekas neiškrenta. Tai pat formą, kurią formavau kepimo skardoje prieš kepimą.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą