Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. spalio 16 d., antradienis

Grikių kotletai

Reikės:
200 g grikių kruopų;
1 kiaušinis;
1 didesnis svogūnas;
2 česnako skiltelių;
žiupsnelis druskos.

Grikių kruopas suberiame į verdantį vandenį ir paverdame apie penkias minutes. Po to išjungiame viryklę, uždengtame puode paliekame kruopas išbrinkti. Po maždaug pusvalandžio kruopos bus išvirusios. Kruopas sumalame blenderiu.
Svogūną sutarkuojame smulkia tarka. Česnaką išspaudžiame spaustuku. Mušame kiaušinį, beriame druskos ir visą masę išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame kotletukus ir apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Antras variantas:
Padarome kotletukus, sudedame juos į troškintuvą. Paruošiame padažą (3 v.š. grietinės užpilame 100 ml verdančio vandens, beriame šiek tiek druskos ir išmaišome) ir padažą užpilame ant kotletukų. Dedame į orkaitę ir kepame apie 25min 180C.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą