Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. spalio 17 d., trečiadienis

Plombyras su obuoliais

Reikės:
200 g iškeptų ir pertrintų į tyrę obuolių;
4 kiaušinio tryniai;
130 g cukraus;
200 ml pieno;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
350 g riebios plakamosios grietinėlės.

Iškepame obuolius. Aš juos supjausčiau gabaliukais, įdėjau į mikrobangų krosnelę ir po keletos minučių turėjau keptus obuolius. Juos sugrūdau bulvių grūstuve iki tyrės.
Pieną užvirti ir palikti atvėsti.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Kai pienas jau šiek tiek pravėsęs (maniškis buvo 58C), nuolat plakant mikseriu, pilti pieną į kiaušinių masę. Tada puodą statyti ant ugnies ir nuolat maišant virti kol masė pradės tirštėti. Iš pradžių bus tik putos viršuje, po to jos dings ir iš lėto burbuliuos. Aš viriau apie šešias minutes. Beriame vanilinio cukraus.
Išvirtą kiaušinių - pieno masę padėti į šaldiklį mažiausiai valandai - kol visiškai atvės ir pradės stingti.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Kiaušinių masę sumaišyti su trintais obuoliais, tada supilti į grietinėlę ir trumpai išplakti, kol masė taps vientisa. Dėti į šaldiklį, po valandos vėl mikseriu trumpai išplakti. Po valandos dar kartą išplakti. Ir dar kartą išplakti po valandos.
Labai skanūs ledai. Aš taip bijojau, kad jausis kiaušinių skonis, bet gavosi taip skaniai, jokių kiaušinių skonio, jų kvapo. Labai patiko. Labai labai. Beje, mano kiaušiniai buvo kaimiški, todėl ledai gavosi gražios gelsvos spalvos.

Receptas iš knygelės "Ledai ir šerbetai"

1 komentaras: