Reikės:
300 g maltos kiaulienos;
1 svogūnas;
1 skardinė raudonųjų konservuotų pupelių;
2 obuoliai;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių žiupsnelis;
pomidorų padažo;
šaukštelis cukraus.
Maltą kiaulieną su druska ir prieskoniais apkepiname, kad būtų biri.
Puode užverdame vandens ir sudedame apkepintą mėsą (vandens nedaug, kad mėsa būtų apsemta ir šiek tiek virš jos). Keptuvėje apkepiname svogūną, obuolius. Beriame arbatinį šaukštelį cukraus ant obuolių su svogūnais, užpilame šlakelį aliejaus ir apkepiname. Perdedame viską į puodą prie mėsos. Sudedame konservuotas pupeles ir viską dar paverdame apie dešimt minučių. Tuomet (vandens jau turėjo likti visai nedaug, o jeigu jo yra daug, šiek tiek nupilame), dedame samtelį pomidorų padažo, išmaišome, ir išjungiame viryklę. Skanaus.
Labai patiko.
2012 m. gruodžio 26 d., trečiadienis
Keksas su karamelizuotais apelsinais
- 2 mandarinų (aš dėjau du apelsinus)
- 150 g džiovintų vaisių
- 2 v.š. apelsinų likerio arba konjako
- 170 g minkšto sviesto
- 130 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 130 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
Nulupame apelsinus, padaliname
skiltelėmis ir paliekame valandėlei, kad apdžiūtų. Džiovintus vaisius
užpilame likeriu, išmaišome ir taip pat paliekame pastovėti, kol
susigers skystis.
Keptuvėje ištirpiname 2 v.š. sviesto,
įberiame 1 a.š. cukraus su sudedame apelsinų skilteles. Karamelizuojame
po porą minučių kiekvieną pusę. Išimame ir ataušiname.
Į tą pačią keptuvę suberiame išmirkusius vaisius ir pakaitiname, kol išgaruos skystis. Ataušiname.
Pailgą kekso kepimo formą (maniškė 25×10 cm) ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Orkaitę įkaitiname iki 180º C.
Likusį sviestą išplakame su cukrumi iki
purios masės. Toliau plakant po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno
paplakame. Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus ir išsijotus
miltus. Sudedame džiovintus vaisius ir viską išmaišome.
Pusę tešlos sudedame į paruoštą kepimo
formą, ant jos išdėliojame apelsinų skilteles, o ant viršaus sukrečiame
likusią tešlos dalį.
Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame
40-50 min., kol įsmeigtas medinis iešmelis nesivels tešla. Karštą keksą
aušiname formoje, vėliau – ant grotelių. Beveik ataušusį pabarstome
cukraus pudra. Skanaus :)
Obuolinis tinginys
Sudėtis:
50 g sviesto
2 pak. sausainių “Gaidelis”
250 g grietinės
100 g cukraus
1,5 v.š. želatinos
Paruošimas:
Ištirpiname ir atvėsiname sviestą. Jį supilame į grietinę, dedame cukrų ir gerai išplakame.
Tuomet supilame tirpintą želatiną ir vėl gerai išplakame.
Gautą masę sumaišome su burokine tarka tarkuotais obuoliais ir trupintais sausainiais.
Garnyras - ryžiai su morkomis
Reikės:
150 ml ryžių (dėjau apvaliuosius ryžius, kurie skirti pudingui);
2 morkos (vidutinio dydžio, jeigu mažesnės, dedame tris);
žiupsnelis druskos.
Ryžius beriame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame kol išvirs (apie 20 ). Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka. Morkas dedame į keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir kepiname šiek tiek. Išvirusius ryžius nusunkiame, suverčiame į apkepintas morkas, pasūdome ir pakepiname pora minučių nuolat maišant, kad morkos pasiskirstytų tolygiai ryžiuose.
labai labai skanu. Tikrai patiko. Šio kiekio pakako trims valgytojams.
150 ml ryžių (dėjau apvaliuosius ryžius, kurie skirti pudingui);
2 morkos (vidutinio dydžio, jeigu mažesnės, dedame tris);
žiupsnelis druskos.
Ryžius beriame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame kol išvirs (apie 20 ). Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka. Morkas dedame į keptuvę, pilame šlakelį aliejaus ir kepiname šiek tiek. Išvirusius ryžius nusunkiame, suverčiame į apkepintas morkas, pasūdome ir pakepiname pora minučių nuolat maišant, kad morkos pasiskirstytų tolygiai ryžiuose.
labai labai skanu. Tikrai patiko. Šio kiekio pakako trims valgytojams.
Omletukai
Reikės:
2 kiaušiniai;
20 ml pieno;
1 v.š. miltų;
1 v.š. grietinės;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis duskos.
Įdarui naudojau:
sūrį, keptą vištieną.
Kiaušinius gerai išplakame su pienu, dedame grietinę, miltus, kepimo miltelius, druską.
Į keksiukų formeles pilame iki pusės tešlos, dedame sūrį, mėsos gabaliukus ir dedame į įkaitintą orkaitę 180C 15 - 20min.
Skanaus.
2 kiaušiniai;
20 ml pieno;
1 v.š. miltų;
1 v.š. grietinės;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis duskos.
Įdarui naudojau:
sūrį, keptą vištieną.
Kiaušinius gerai išplakame su pienu, dedame grietinę, miltus, kepimo miltelius, druską.
Į keksiukų formeles pilame iki pusės tešlos, dedame sūrį, mėsos gabaliukus ir dedame į įkaitintą orkaitę 180C 15 - 20min.
Skanaus.
2012 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis
Vaisių salotos su vermutu
Morkų - mėsos kotletai
Reikės:
500 g virtų morkų;
500 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
džiuvesėlių pora saujų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
padažui:
400 ml pieno;
miltų;
200 ml vandens.
Morkas sutarkuojame burokine tarka, mušame kiaušinį, dedame maltą mėsą ir išamišome. Dedame prieskonius, druską, džiuvesėlius ir išminkome. Formuojame kotletukus. Dedame į kepimo indą ir kepame apie pusvalandį orkaitėje.
Padažui:
Pieną užviriname, puodelyje vandens išmaišome miltus, kad gautųsi tarsi blynų tešla. Pieną pasūdome, į verdantį pieną supilame vandens ir miltų tešlą ir nuolat maišant užverdame. Kai sutirštėja, nukeliame nuo viryklės.
Iškepusius kotletukus apliejame padažu. Skanaus.
500 g virtų morkų;
500 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
džiuvesėlių pora saujų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
padažui:
400 ml pieno;
miltų;
200 ml vandens.
Morkas sutarkuojame burokine tarka, mušame kiaušinį, dedame maltą mėsą ir išamišome. Dedame prieskonius, druską, džiuvesėlius ir išminkome. Formuojame kotletukus. Dedame į kepimo indą ir kepame apie pusvalandį orkaitėje.
Padažui:
Pieną užviriname, puodelyje vandens išmaišome miltus, kad gautųsi tarsi blynų tešla. Pieną pasūdome, į verdantį pieną supilame vandens ir miltų tešlą ir nuolat maišant užverdame. Kai sutirštėja, nukeliame nuo viryklės.
Iškepusius kotletukus apliejame padažu. Skanaus.
Morkų sklindžiai
Bananai su kepure
Sutrūkinėję sausainiai
Reikės:
Kiaušinius išsukite su cukrumi kol padvigubės (apie 3-5 min.), įberkite vanilinį cukrų bei supilkite pravėsusią šokoladinę masę ir gerai viską išmaišykite.
Dubenyje sumaišykite sausus produktus (miltus, kepimo miltelius, druską). Suberkite į paruoštą masę ir gerai išmaišykite.
Masę uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą keliom valandom arba pernaktį, kad gerai atvėstų.
Iš atvėsusios masės formuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Gausiai apvoliokite cukraus pudra ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami nemažus tarpelius, nes kepant rutuliukai išsipūs.
Kepkite 165 °C orkaitėje apie 8-10 minučių, kol krašteliai pradės kietėti, bet viduriukas dar šiek tiek minkštas.
Receptas iš: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/vaiku-gimtadieniui/sutrukineje-sausaineliai.html#more-7865
- 4 v. šaukštų (56 g.) sviesto
- 230 g. stambiai kapoto juodojo šokolado
- 1/2 stiklinės (100 g.) cukraus
- 2 didelių kiaušinių
- 2 a. šaukštelių vanilinio cukraus arba 1 a. šaukštelio vanilinės pastos
- 195 g. kvietinių miltų
- žiupsnelio druskos
- 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
- apie 1,5 stiklinės cukraus pudros apvoliojimui
Kiaušinius išsukite su cukrumi kol padvigubės (apie 3-5 min.), įberkite vanilinį cukrų bei supilkite pravėsusią šokoladinę masę ir gerai viską išmaišykite.
Dubenyje sumaišykite sausus produktus (miltus, kepimo miltelius, druską). Suberkite į paruoštą masę ir gerai išmaišykite.
Masę uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą keliom valandom arba pernaktį, kad gerai atvėstų.
Iš atvėsusios masės formuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Gausiai apvoliokite cukraus pudra ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami nemažus tarpelius, nes kepant rutuliukai išsipūs.
Kepkite 165 °C orkaitėje apie 8-10 minučių, kol krašteliai pradės kietėti, bet viduriukas dar šiek tiek minkštas.
Receptas iš: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/vaiku-gimtadieniui/sutrukineje-sausaineliai.html#more-7865
Kopūsto salotos su burokėliais ir morkomis
Reikės:
1 kg kopūsto;
250 g burokėlių;
160 g morkų.
Marinatui:
pusė stiklinės aliejaus;
pusė stiklinės obuolių acto;
ketvirtadalis stiklinės cukraus;
0,5 a.š. druskos.
Kopūstą supjaustome šiaudeliais, burokėlius ir morkas sutarkuojame.
Marinatui skirtus produktus užverdame ir užpilame ant daržovių. Gerai išmaišome. Paliekame parai marinuotis. Skanaus.
1 kg kopūsto;
250 g burokėlių;
160 g morkų.
Marinatui:
pusė stiklinės aliejaus;
pusė stiklinės obuolių acto;
ketvirtadalis stiklinės cukraus;
0,5 a.š. druskos.
Kopūstą supjaustome šiaudeliais, burokėlius ir morkas sutarkuojame.
Marinatui skirtus produktus užverdame ir užpilame ant daržovių. Gerai išmaišome. Paliekame parai marinuotis. Skanaus.
Morkų - pomidorų ir mėsos torškinys
Reikės:
400 g maltos kiaulienos;
3 vnt morkų;
1 sauja pjaustyto šiaudeliais kopūsto;
7 vnt bulvių;
200 g mažiukų pomidorų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
pora šaukštų pomidorų padažo.
Maltą mėsą išmaišome su prieskoniais, druska ir pakepiname keptuvėje, kad taptų biri.
Bulves nuskutame, supjaustome stambiais kubeliais. Morkas supjaustome stambiais kubeliais tai pat. Puode užverdame vandenį, dedame bulves, morkas, kopūstą ir verdame, kol bulves beveik išvirs.
Tada į troškintuvą sudedame bulvių/morkų/kopūsto masę (su trupučiu vandens), dedame pora šaukštų pomidorų padažo ir išmaišome. Ant viršaus uždedame mėsą bei pomidorus. Kepame dar 20 min orkaitėje.
Skanaus.
400 g maltos kiaulienos;
3 vnt morkų;
1 sauja pjaustyto šiaudeliais kopūsto;
7 vnt bulvių;
200 g mažiukų pomidorų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
pora šaukštų pomidorų padažo.
Maltą mėsą išmaišome su prieskoniais, druska ir pakepiname keptuvėje, kad taptų biri.
Bulves nuskutame, supjaustome stambiais kubeliais. Morkas supjaustome stambiais kubeliais tai pat. Puode užverdame vandenį, dedame bulves, morkas, kopūstą ir verdame, kol bulves beveik išvirs.
Tada į troškintuvą sudedame bulvių/morkų/kopūsto masę (su trupučiu vandens), dedame pora šaukštų pomidorų padažo ir išmaišome. Ant viršaus uždedame mėsą bei pomidorus. Kepame dar 20 min orkaitėje.
Skanaus.
Morkų - ryžių ir mėsos troškinys
Reikės:
3 morkos;
200 ml ryžių;
350 g maltos mėsos;
druskos pagal skonį;
mėgiami prieskoniai;
2 v. š. pomidorų padažo.
Morkas nuskutame ir supjaustome kubeliais. Puode užverdame vandenį, dedame morkas, ryžius.
Maltą mėsą išmaišome su prieskoniais ir darome iš jos rutuliukus, kuriuos tai pat dedame į puodą prie morkų ir ryžių. Viską verdame apie pusvalandį ant lėtos ugnies, kol viskas išvirs. Vandens daug būti neturi, tik tiek, kad apsemtų viską, nes ryžiai virdami turi išbrinkti ir skysčio pamažėti. Jeigu skysčio trūksta, verdant vis įpilkite vandens. Kai viskas išverda, skysčio yra labai nedaug, dedame pora šaukštų pomidorų padažo, išmaišome, užverdame ir viskas. Skanaus.
3 morkos;
200 ml ryžių;
350 g maltos mėsos;
druskos pagal skonį;
mėgiami prieskoniai;
2 v. š. pomidorų padažo.
Morkas nuskutame ir supjaustome kubeliais. Puode užverdame vandenį, dedame morkas, ryžius.
Maltą mėsą išmaišome su prieskoniais ir darome iš jos rutuliukus, kuriuos tai pat dedame į puodą prie morkų ir ryžių. Viską verdame apie pusvalandį ant lėtos ugnies, kol viskas išvirs. Vandens daug būti neturi, tik tiek, kad apsemtų viską, nes ryžiai virdami turi išbrinkti ir skysčio pamažėti. Jeigu skysčio trūksta, verdant vis įpilkite vandens. Kai viskas išverda, skysčio yra labai nedaug, dedame pora šaukštų pomidorų padažo, išmaišome, užverdame ir viskas. Skanaus.
Lapinių burokėlių sriuba
Reikės:
1 sauja pjaustytų lapinių burokėlių;
2 bulvės;
pusė skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže;
1 nedidelis svogūnas;
100 g moliūgo;
100 g maltos mėsos;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Vandenį užverdame. Dedame kubeliais pjaustytas bulves, svogūną, su prieskoniais išmaišytą maltą mėsą (dėjau tokius kukuliukus mėsos). Paverdame dešimt minučių, dedame lapinius burokėlius, moliūgą, konservuotas pupeles ir dar paverdame apie dešimt minučių. Skanaus.
1 sauja pjaustytų lapinių burokėlių;
2 bulvės;
pusė skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže;
1 nedidelis svogūnas;
100 g moliūgo;
100 g maltos mėsos;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Vandenį užverdame. Dedame kubeliais pjaustytas bulves, svogūną, su prieskoniais išmaišytą maltą mėsą (dėjau tokius kukuliukus mėsos). Paverdame dešimt minučių, dedame lapinius burokėlius, moliūgą, konservuotas pupeles ir dar paverdame apie dešimt minučių. Skanaus.
Burokėlių mišrainė su kiaušiniu
Morkų - paprikų salotos
Manų košės desertas
Manau, puikiai tiktų vaikams, ypač per pirmuosius vaikų gimtadienius, kai nesinori dar vaikams duoti tortų su įvairiausiais kremais.
Reikės:
1,25 litro pieno;
250 g manų kruopų;
80 g cukraus;
60 g razinų;
viršui: aš dėjau didelį obuolį, pora kriaušių, pusė skardinės konservuotų ananasų ir du pokeliai tortų želė (skirtų 500ml vandens).
Pieną pilame į puodą, dedame gabaliuką sviesto ir užverdame. Tada supilame manų kruopas, cukrų, razinas ir nuolat maišome kol sutirštės (o tas įvyko labai greitai, po keletos minučių). Kai košė sutirštėja tiek, kad maišyti neišeina, išjungiame viryklę. Masę perdedame į torto formą pateptą sviestu.
Supjaustome kubeliais obuolį, kriaušes. Dedame ant torto viršaus. Dedame kubeliais pjaustytus konservuotus ananasus.
Puode užverdame 400ml vandens, supilame torto želė miltelius sumaišytus su 100 ml vandens ir trimis šaukštais cukraus. Paverdame kol sutirštėja. Užpilame ant vaisių. Atvėsiname ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Skanaus.
Receptai iš knygos "Vegetariški patiekalai".
Reikės:
1,25 litro pieno;
250 g manų kruopų;
80 g cukraus;
60 g razinų;
viršui: aš dėjau didelį obuolį, pora kriaušių, pusė skardinės konservuotų ananasų ir du pokeliai tortų želė (skirtų 500ml vandens).
Pieną pilame į puodą, dedame gabaliuką sviesto ir užverdame. Tada supilame manų kruopas, cukrų, razinas ir nuolat maišome kol sutirštės (o tas įvyko labai greitai, po keletos minučių). Kai košė sutirštėja tiek, kad maišyti neišeina, išjungiame viryklę. Masę perdedame į torto formą pateptą sviestu.
Supjaustome kubeliais obuolį, kriaušes. Dedame ant torto viršaus. Dedame kubeliais pjaustytus konservuotus ananasus.
Puode užverdame 400ml vandens, supilame torto želė miltelius sumaišytus su 100 ml vandens ir trimis šaukštais cukraus. Paverdame kol sutirštėja. Užpilame ant vaisių. Atvėsiname ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Skanaus.
Receptai iš knygos "Vegetariški patiekalai".
Tortas su sausainiais
Reikės:
1 indelis kondensuoto pieno;
1 pokelis sviesto (200g);
paprastų sausainių - tešlainių (gaidelis tipo);
pusės citrinos;
2-3 v.š. cukraus.
Išspaudžiame iš pusės citrinos sultis, užpilame vandeniu (apie ml) ir dedame cukraus. Čia bus sirupas mirkyti sausainius.
Minkštą sviestą išplakame su kondensuotu pienu.
Sausainius mirkome trumpai (kelioms sekundėms) į sirupą, išdėliojame ant torto dugno. Pilame kremą. Tada vėl dedame mirkytus sausainius, pilame kremą, vėl sausainiai ir vėl kremas. Dedame į šaldytuvą sustingti.
Kiek sausainių sudėjau, tiksliai nepasakysiu, bet maždaug apie pora pokelių nedidelei torto formai.
1 indelis kondensuoto pieno;
1 pokelis sviesto (200g);
paprastų sausainių - tešlainių (gaidelis tipo);
pusės citrinos;
2-3 v.š. cukraus.
Išspaudžiame iš pusės citrinos sultis, užpilame vandeniu (apie ml) ir dedame cukraus. Čia bus sirupas mirkyti sausainius.
Minkštą sviestą išplakame su kondensuotu pienu.
Sausainius mirkome trumpai (kelioms sekundėms) į sirupą, išdėliojame ant torto dugno. Pilame kremą. Tada vėl dedame mirkytus sausainius, pilame kremą, vėl sausainiai ir vėl kremas. Dedame į šaldytuvą sustingti.
Kiek sausainių sudėjau, tiksliai nepasakysiu, bet maždaug apie pora pokelių nedidelei torto formai.
Šokoladinės karamelės su riešutais
Reikės:
80 g žemės riešutų;
100 g juodojo šokolado;
50 g riebios grietinėlės;
60 g tamsaus cukraus sirupo (naudojau auksaspalvį cukraus sirupą);
70 g cukraus;
75 g sviesto.
Sausoje keptuvėje pakepinkite žemės riešutus. Jiems atvėsus, nulupkite odeles.
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą (tirpdžiau mikrobangų krosnelėje)
Nedideliame puode sumaišykite grietinėlę, cukraus sirupą, cukrų ir sviestą. Kaitinkite ant mažos ugnies apie 20−30 minučių (man pakako kaitinti 12min, po to tiek masė pasidarė tąsi, kad nelabai išėjau daugiau kaitinti), kol susidarys tąsi karamelės spalvos masė. Nuolat maišykite, kad ji neprisviltų.
Puodą nukelkite nuo ugnies, supilkite šokoladą ir suberkite kepintus riešutus. Gerai išmaišykite. Grąžinkite puodą su karamele ant ugnies ir dar pakaitinkite apie 5 minutes, kol susidarys vientisa masė (man sudėjus šokoladą ir riešutus į masę, išsiskyrė nemažai skysčio, jau išsigandau, kad nieko nesigaus, bet kantriai kaitinau puodą ant ugnies ir maišiau. Skystis įsimaišė į masę ir ji tapo vėl vientisa).
Paruoštą karamelę supilkite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę skardelę ir leiskite visiškai sustingti. Kai karamelė sukietės, supjaustykite ją norimo dydžio gabalėliais ir supakuokite į kepimo popierių arba plastikinius maišelius.
Karameles laikykite sandariame inde ne ilgiau nei 2 savaites.
Receptas iš: http://www.drfoodblog.com/index.php/2012/12/07/chocolate-fudge-with-peanuts/
80 g žemės riešutų;
100 g juodojo šokolado;
50 g riebios grietinėlės;
60 g tamsaus cukraus sirupo (naudojau auksaspalvį cukraus sirupą);
70 g cukraus;
75 g sviesto.
Sausoje keptuvėje pakepinkite žemės riešutus. Jiems atvėsus, nulupkite odeles.
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą (tirpdžiau mikrobangų krosnelėje)
Nedideliame puode sumaišykite grietinėlę, cukraus sirupą, cukrų ir sviestą. Kaitinkite ant mažos ugnies apie 20−30 minučių (man pakako kaitinti 12min, po to tiek masė pasidarė tąsi, kad nelabai išėjau daugiau kaitinti), kol susidarys tąsi karamelės spalvos masė. Nuolat maišykite, kad ji neprisviltų.
Puodą nukelkite nuo ugnies, supilkite šokoladą ir suberkite kepintus riešutus. Gerai išmaišykite. Grąžinkite puodą su karamele ant ugnies ir dar pakaitinkite apie 5 minutes, kol susidarys vientisa masė (man sudėjus šokoladą ir riešutus į masę, išsiskyrė nemažai skysčio, jau išsigandau, kad nieko nesigaus, bet kantriai kaitinau puodą ant ugnies ir maišiau. Skystis įsimaišė į masę ir ji tapo vėl vientisa).
Paruoštą karamelę supilkite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę skardelę ir leiskite visiškai sustingti. Kai karamelė sukietės, supjaustykite ją norimo dydžio gabalėliais ir supakuokite į kepimo popierių arba plastikinius maišelius.
Karameles laikykite sandariame inde ne ilgiau nei 2 savaites.
Receptas iš: http://www.drfoodblog.com/index.php/2012/12/07/chocolate-fudge-with-peanuts/
Neminkoma duona
Reikės:
275 g miltų;
175 ml šilto vandens;
10 g šviežių mielių;
1 a.š. druskos.
Mieles ištirpiname poroje šaukštų vandens ir tada supilame likusį šiltą vandenį. Suberiame miltus, druską ir šaukštu išmaišome. Tik neminkome. Tešlą uždengiame maistine plėvele (arba įdedame į didesnį maišelį kartu su indu). Paliekame nakčiai (apie 12 val.). Ryte tešlą randame pakilusią. Jos neminkome. Stalą pabarstome miltais, išverčiame ten tešlą, ant tešlos tai pat pabarstome miltų. Tešlą tempiame į stačiakampį. Tada sulankstome ją į tris dalis. Tada pasukame tešlą į priešingą pusę, vėl ištempiame į stačiakampį ir sulankstome į tris dalis. Suformuojame rutuliuką. Dedame į kepimo skardą ir paliekame dar porai valandų.
Įkaitiname orkaitę iki 250 C, dedame duoną, ir kepame dešimt minučių. Po to sumažiname karštį iki 230 ir kepame dar 10min., po to sumažiname iki ąū0C ir pakepame dar 10min. Kepaliukas turi gražiai parusti.
Na ką galiu pasakyti apie šią duoną. Labai patiko. Lengvai pagaminama ir skonis puikus. Pati duona tokia korėta, skani, minkšta. Super.
Receptas jei neklystu rastas supermamose.
275 g miltų;
175 ml šilto vandens;
10 g šviežių mielių;
1 a.š. druskos.
Mieles ištirpiname poroje šaukštų vandens ir tada supilame likusį šiltą vandenį. Suberiame miltus, druską ir šaukštu išmaišome. Tik neminkome. Tešlą uždengiame maistine plėvele (arba įdedame į didesnį maišelį kartu su indu). Paliekame nakčiai (apie 12 val.). Ryte tešlą randame pakilusią. Jos neminkome. Stalą pabarstome miltais, išverčiame ten tešlą, ant tešlos tai pat pabarstome miltų. Tešlą tempiame į stačiakampį. Tada sulankstome ją į tris dalis. Tada pasukame tešlą į priešingą pusę, vėl ištempiame į stačiakampį ir sulankstome į tris dalis. Suformuojame rutuliuką. Dedame į kepimo skardą ir paliekame dar porai valandų.
Įkaitiname orkaitę iki 250 C, dedame duoną, ir kepame dešimt minučių. Po to sumažiname karštį iki 230 ir kepame dar 10min., po to sumažiname iki ąū0C ir pakepame dar 10min. Kepaliukas turi gražiai parusti.
Na ką galiu pasakyti apie šią duoną. Labai patiko. Lengvai pagaminama ir skonis puikus. Pati duona tokia korėta, skani, minkšta. Super.
Receptas jei neklystu rastas supermamose.
Tortas su virtu pieno įdaru
Reikės:
24 cm skersmens torui reikės:
170g cukraus;
110g miltų;
vanilino.
Kremui:
1l pieno;
100g miltų;
6 v.š. cukraus;
150g balto šokolado;
150g cukraus pudros;
500g grietinėlės;
1-1,5 v.š želatinos;
vanilino.
Biskvitui trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išsukti su puse kiekio cukraus ir vanile iki purumo, kol masė pabals ir padvigubės. Sudėti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki standžių blizgančių putų. Atsargiai įmaišyti į trynių masę. Aš kepiau dėdame po trečdalį masės ant kepimo popieriumi ištiestos skardos biskvitus, nes perpjauti man vieno biskvito į tris dalis gražiai vis dar neišeina. Taigi, kepiau kiekvieną biskvitą maždaug po dešimt minučių
Kremui 150ml pieno išmaišyti su cukrumi, vanilinu ir miltais, kad neliktų gumuliukų. Likusį pieną kaitinti su kapotu baltu šokoladu kol šis ištirps. Supilti ant miltų-cukraus mišinio ir kaitinti ant lėtos ugnies kol sutirštėja. Želatiną išbrinkinti ir sudėti į karštą kremą. Gerai išmaišyti, kad želatina ištirptų. Masę atvėsinti karts nuo karto pamaišant, kad nesusidarytu plėvelė. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standumo ir sumaišyti su virtu kremu.
Torto surinkimas: biskvitą sulaistome sirupu (vanduo, cukrus, citrina), dedame trečdalį kremo, tada vėl biskvitą, vėl kremą, vėl biskvitą ir liksuį kremą. Dedame į šaldytuvą sustingti. Po pusdienio puošiame pagal norą. Skanaus.
Receptas pakoreguotas iš: http://vaivoskepiniai.blogspot.com/2012/11/tortas-su-virtu-pieno-balto-sokolado.html
24 cm skersmens torui reikės:
Biskvitui:
5 kiaušinių;170g cukraus;
110g miltų;
vanilino.
Kremui:
1l pieno;
100g miltų;
6 v.š. cukraus;
150g balto šokolado;
150g cukraus pudros;
500g grietinėlės;
1-1,5 v.š želatinos;
vanilino.
Biskvitui trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išsukti su puse kiekio cukraus ir vanile iki purumo, kol masė pabals ir padvigubės. Sudėti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki standžių blizgančių putų. Atsargiai įmaišyti į trynių masę. Aš kepiau dėdame po trečdalį masės ant kepimo popieriumi ištiestos skardos biskvitus, nes perpjauti man vieno biskvito į tris dalis gražiai vis dar neišeina. Taigi, kepiau kiekvieną biskvitą maždaug po dešimt minučių
Kremui 150ml pieno išmaišyti su cukrumi, vanilinu ir miltais, kad neliktų gumuliukų. Likusį pieną kaitinti su kapotu baltu šokoladu kol šis ištirps. Supilti ant miltų-cukraus mišinio ir kaitinti ant lėtos ugnies kol sutirštėja. Želatiną išbrinkinti ir sudėti į karštą kremą. Gerai išmaišyti, kad želatina ištirptų. Masę atvėsinti karts nuo karto pamaišant, kad nesusidarytu plėvelė. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standumo ir sumaišyti su virtu kremu.
Torto surinkimas: biskvitą sulaistome sirupu (vanduo, cukrus, citrina), dedame trečdalį kremo, tada vėl biskvitą, vėl kremą, vėl biskvitą ir liksuį kremą. Dedame į šaldytuvą sustingti. Po pusdienio puošiame pagal norą. Skanaus.
Receptas pakoreguotas iš: http://vaivoskepiniai.blogspot.com/2012/11/tortas-su-virtu-pieno-balto-sokolado.html
Mielinė pynė su razinų ir riešutų įdaru
Reikės tešlai:
250 g miltų (arba šiek tiek daugiau, kad tešla neliptų prie rankų ir būtų minkoma);
20 g šviežių mielių;
30 g cukraus;
60 g minkšto sviesto;
žiupsnio druskos;
100 ml pieno.
Įdarui:
150 g razinų;
150 g žemės riešutų.
Ruošiame mielinę tešlą:
Mieles išsukau su 10 g cukraus kol tapo skysta masė. Sviestą išlydžiau. Į sviestą dedame kiaušinio trynį, mieles, cukrų, pieną, druską ir miltus. Man tešlą gamino duonkepė. Pakildiname.
Įdarui: razinas užpilame verdančiu vandeniu ir pabrinkiname bent dešimt minučių. Jas ir riešutus sumalame mėsmale.
Pakilusią tešlą kočiojame į stačiakampį, dedame ant jos sumaišytą įdarą. Iš vienos ir kitos pusės susukame ritinėlį, kad abi ritinėliai susitiktų per vidurį. Tada tešlą lenkiame pusiau ir dar susukame lyg ją norėtume išgręžti. Dedame į kepimo skardą ir kepame apie 20-25min 180C.
Morkų - mėsos kotletai
Reikės:
120 g morkų;
120 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinio;
2 v.š. grietinės;
pora saujų miltų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Morkas sutarkuojame smulkia tarka (šiek tiek smulkesne už burokinę), sumaišome su malta mėsa, dedame druskos, prieskonių, kiaušinį, grietinę ir išmaišome. Dedame miltus, išmaišome. Tešla gaunasi grietinės tirštumo. Šaukštu dedame tešlos į keptuvę (kaip blynus) ir kepame iš abiejų pusių. Skanaus.
Labai patiko tokie kotletukai.
120 g morkų;
120 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinio;
2 v.š. grietinės;
pora saujų miltų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Morkas sutarkuojame smulkia tarka (šiek tiek smulkesne už burokinę), sumaišome su malta mėsa, dedame druskos, prieskonių, kiaušinį, grietinę ir išmaišome. Dedame miltus, išmaišome. Tešla gaunasi grietinės tirštumo. Šaukštu dedame tešlos į keptuvę (kaip blynus) ir kepame iš abiejų pusių. Skanaus.
Labai patiko tokie kotletukai.
Ananasinis keksas
Pyragas puikus. Nesitikėjau tokio rezultato iš paprasto kekso. Sakyčiau, pyragas gavosi toks šventiškas, kalėdiškas. Reikės:
125 g sviesto;
90 g cukraus;
1 a.š. kepimo mltelių;
220 g miltų;
0,5 a.š. imbiero miltelių;
2 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
80 g kokoso drožlių;
125 g konservuotų ananasų (naudojau konservuotus ananasų kubelius);
Glajui:
70 g cukraus pudros;
skysčio iš konservuotų ananasų.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi. Mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įmaišyti kepimo miltelius, druską, imbierą ir išmaišyti. Supilti miltus, išmaišyti. Supilti kokoso drožles ir išmaišyti. Sudėti konservuotus ananasus (nuvarvinti jų nereikia, tiesiog šaukštu ėmiau iš skardinės be skysčio) ir gerai išmaišyti. Tešlą dėti į kekso formą ir dėti į įkaitintą orkaitę apie pusvalandžiui.
Glajui:
cukraus pudrą sumaišyti su skysčiu iš konservuotų ananasų (aš dėjau kažkur tris šaukštus skysčio, gerai išmaišiau ir gavosi tiršta masė. Šia mase aptepti iškepusį ir atvėsusį keksą.
Receptas iš knygos Vegetariški patiekalai.
125 g sviesto;
90 g cukraus;
1 a.š. kepimo mltelių;
220 g miltų;
0,5 a.š. imbiero miltelių;
2 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
80 g kokoso drožlių;
125 g konservuotų ananasų (naudojau konservuotus ananasų kubelius);
Glajui:
70 g cukraus pudros;
skysčio iš konservuotų ananasų.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi. Mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įmaišyti kepimo miltelius, druską, imbierą ir išmaišyti. Supilti miltus, išmaišyti. Supilti kokoso drožles ir išmaišyti. Sudėti konservuotus ananasus (nuvarvinti jų nereikia, tiesiog šaukštu ėmiau iš skardinės be skysčio) ir gerai išmaišyti. Tešlą dėti į kekso formą ir dėti į įkaitintą orkaitę apie pusvalandžiui.
Glajui:
cukraus pudrą sumaišyti su skysčiu iš konservuotų ananasų (aš dėjau kažkur tris šaukštus skysčio, gerai išmaišiau ir gavosi tiršta masė. Šia mase aptepti iškepusį ir atvėsusį keksą.
Receptas iš knygos Vegetariški patiekalai.
2012 m. gruodžio 8 d., šeštadienis
Daržovių troškinys su pomidorais
Reikės:
4 vnt pomidorų;
4 vnt morkų;
200 g moliūgo;
500 g maltos mėsos;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Maltą mėsą su prieskoniais apkepiname keptuvėje kol taps biri. Puode užverdame vandenį, sudedame mėsą, kubeliais pjaustytas morkas, moliūgą, stambiais kubeliais pjaustytus pomidorus. Beriame druskos pagal skonį ir troškiname ant lėtos ugnies apie 25min.
4 vnt pomidorų;
4 vnt morkų;
200 g moliūgo;
500 g maltos mėsos;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Maltą mėsą su prieskoniais apkepiname keptuvėje kol taps biri. Puode užverdame vandenį, sudedame mėsą, kubeliais pjaustytas morkas, moliūgą, stambiais kubeliais pjaustytus pomidorus. Beriame druskos pagal skonį ir troškiname ant lėtos ugnies apie 25min.
Keptos bulvės su grietinėle
Kokosiniai sausainiai
Reikės:
100 g kokoso drožlių;
100 g miltų;
120 g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
80 g cukraus;
migdolų.
Minkšta sviestą išplakame su cukrumi. Dedame kepimo miltelių, miltų, kokoso drožlių ir rankomis išminkome tešlą. Tešla gaunasi biri.
Darome mažus rutuliukus (aš dariau kiekvieną po 20 g dydžio, į vidų įdedame migdolo riešutą). Dedame į įkaitintą orkaitę, paliekame skardoje tarpus, nes rutuliukais pasileidžia šiek tiek. Kepame apie 15-20min 180C.
100 g kokoso drožlių;
100 g miltų;
120 g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
80 g cukraus;
migdolų.
Minkšta sviestą išplakame su cukrumi. Dedame kepimo miltelių, miltų, kokoso drožlių ir rankomis išminkome tešlą. Tešla gaunasi biri.
Darome mažus rutuliukus (aš dariau kiekvieną po 20 g dydžio, į vidų įdedame migdolo riešutą). Dedame į įkaitintą orkaitę, paliekame skardoje tarpus, nes rutuliukais pasileidžia šiek tiek. Kepame apie 15-20min 180C.
Daržovių mišrainė
Reikės:
2 virti burokėliai;
2 virtos morkos;
3 vnt marinuotų agurkų;
1 nedidelis svogūnas;
2 obuoliai;
2 v.š. aliejaus;
1 v.š. obuolių acto;
žiupsnelis druskos ir žiupsnelis cukraus.
Virtus burokėlius, virtas morkas supjaustome kubeliais. Svogūną, agurkus, obuolius supjaustome kubeliais tai pat. Viską sumaišome. Užpilame aliejumi, actu, cukrumi ir druska ir gerai išmaišome. Skanaus.
2 virti burokėliai;
2 virtos morkos;
3 vnt marinuotų agurkų;
1 nedidelis svogūnas;
2 obuoliai;
2 v.š. aliejaus;
1 v.š. obuolių acto;
žiupsnelis druskos ir žiupsnelis cukraus.
Virtus burokėlius, virtas morkas supjaustome kubeliais. Svogūną, agurkus, obuolius supjaustome kubeliais tai pat. Viską sumaišome. Užpilame aliejumi, actu, cukrumi ir druska ir gerai išmaišome. Skanaus.
Morkų - salierų salotos
Reikės:
1 morka;
40 g šakninio saliero;
1 nedidelio svogūno;
2 raugintų agurkėlių;
1 v. š. majonezo;
jeigu reikia - druskos pagal skonį.
Morką sutarkuojame burokine tarka, salierą sutarkuojame tai pat. Svogūną ir raugintus agurkėlius supjaustome kubeliais. Dedame viską į dubenį, dedame majonezą ir išmaišome. Jeigu reikia - dar pasūdome. Skanaus.
1 morka;
40 g šakninio saliero;
1 nedidelio svogūno;
2 raugintų agurkėlių;
1 v. š. majonezo;
jeigu reikia - druskos pagal skonį.
Morką sutarkuojame burokine tarka, salierą sutarkuojame tai pat. Svogūną ir raugintus agurkėlius supjaustome kubeliais. Dedame viską į dubenį, dedame majonezą ir išmaišome. Jeigu reikia - dar pasūdome. Skanaus.
Avižiniai sausainiai
Reikės:
120 g avižinių dribsnių;
2 kiaušiniai;
70 g cukraus;
10 g sviesto;
50 g razinų.
Kiaušinius išsukame su cukrumi. Pilame išlydytą sviestą, avižinius dribsnius susmulkintus (aš su blenderiu juos susmulkinau, tik ne iki miltų, o šiek tiek stambiau) ir išmaišome. Dedame razinas, išmaišome. Tešla gaunasi maišoma.
Dedame į kepimo skardą blynelius (paliekame didesnius tarpus tarp jų) ir dedame į įkaitintą orkaitę 170C apie 15 min.
120 g avižinių dribsnių;
2 kiaušiniai;
70 g cukraus;
10 g sviesto;
50 g razinų.
Kiaušinius išsukame su cukrumi. Pilame išlydytą sviestą, avižinius dribsnius susmulkintus (aš su blenderiu juos susmulkinau, tik ne iki miltų, o šiek tiek stambiau) ir išmaišome. Dedame razinas, išmaišome. Tešla gaunasi maišoma.
Dedame į kepimo skardą blynelius (paliekame didesnius tarpus tarp jų) ir dedame į įkaitintą orkaitę 170C apie 15 min.
Vištienos kumpeliai su daržovėmis
Reikės:
250 g moliūgo;
1 svogūnas;
3 vnt pomidorų;
50 g saliero šaknies;
2 v.š. pomidorų padažo;
5 vnt vištienos kumpelių;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį.
Moliūgą ir svogūną supjaustome kubeliais. Pomidorus supjaustome stambiais kubeliais.
Mėsą ištriname prieskoniais, paliekame pusvalandžiui. Po to apkepame keptuvėje. Puode užverdame vandenį, sudedame mėsą, daržoves ir troškiname apie 20min.Baigiant troškintis dedame pomidorų padažą ir viską sutirštiname miltais (pusėje puodelio vandens gerai išmaišyti pora - trejetą šaukštų miltų - kad tešla gautųsi kaip blynams ir nuolat maišant supilti į verdantį puodą, maišyti kol užvirs ir sutirštės - tai truks apie minutę).
Skanaus.
250 g moliūgo;
1 svogūnas;
3 vnt pomidorų;
50 g saliero šaknies;
2 v.š. pomidorų padažo;
5 vnt vištienos kumpelių;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį.
Moliūgą ir svogūną supjaustome kubeliais. Pomidorus supjaustome stambiais kubeliais.
Mėsą ištriname prieskoniais, paliekame pusvalandžiui. Po to apkepame keptuvėje. Puode užverdame vandenį, sudedame mėsą, daržoves ir troškiname apie 20min.Baigiant troškintis dedame pomidorų padažą ir viską sutirštiname miltais (pusėje puodelio vandens gerai išmaišyti pora - trejetą šaukštų miltų - kad tešla gautųsi kaip blynams ir nuolat maišant supilti į verdantį puodą, maišyti kol užvirs ir sutirštės - tai truks apie minutę).
Skanaus.
Pupelių ir kopūstų sriuba
Reikės:
150 ml pupelių;
pora saujų šiaudeliais pjaustyto kopūsto;
dvi bulvės;
1 morka;
150 g moliūgo;
1 svogūnas.
druskos pagal skonį;mėgiamų prieskonių.
Bulves supjaustome kubeliais.
Pupeles mirkome per naktį, nusunkiame ir užkaičiame su vandeniu. Paverdame 15 min. Po to sudedame bulves, daržoves, pasūdome, beriame prieskonių ir verdame apie pusvalandį.
Skanaus.
150 ml pupelių;
pora saujų šiaudeliais pjaustyto kopūsto;
dvi bulvės;
1 morka;
150 g moliūgo;
1 svogūnas.
druskos pagal skonį;mėgiamų prieskonių.
Bulves supjaustome kubeliais.
Pupeles mirkome per naktį, nusunkiame ir užkaičiame su vandeniu. Paverdame 15 min. Po to sudedame bulves, daržoves, pasūdome, beriame prieskonių ir verdame apie pusvalandį.
Skanaus.
Morkų ir pupelių mišrainė
Reikės:
1 didelė morka;
1 svogūnas;
pusė skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže;
1 v.š. pomidorų padažo;
pagal skonį druskos.
Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais. Dedame viską į keptuvę ir pakepiname su trupučiu aliejaus. Po to sudedame konservuotas pupeles, pomidorų padažą, pasūdome jei reikia ir pakaitiname šiek tiek.
Skanaus. Valgyti skanu tiek šaltas tiek šiltas.
1 didelė morka;
1 svogūnas;
pusė skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže;
1 v.š. pomidorų padažo;
pagal skonį druskos.
Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais. Dedame viską į keptuvę ir pakepiname su trupučiu aliejaus. Po to sudedame konservuotas pupeles, pomidorų padažą, pasūdome jei reikia ir pakaitiname šiek tiek.
Skanaus. Valgyti skanu tiek šaltas tiek šiltas.
Makaronai su tepamu sūreliu
Reikės:
pokelis makaronų (400g);
indelis tepamojo varškės sūrelio (naudojau Vilkyškių užtepėlę su džiovintais pomidorais);
druskos pagal skonį;
200 g dešros (naudojau daktarišką).
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje. Nusunkiame. Ant makaronų sudedame burokine tarka tarkuotą dešrą, išmaišome, sudedame užtepėlę ir gerai išmaišome. Jeigu reikia - dar pasūdome. Skanaus.
pokelis makaronų (400g);
indelis tepamojo varškės sūrelio (naudojau Vilkyškių užtepėlę su džiovintais pomidorais);
druskos pagal skonį;
200 g dešros (naudojau daktarišką).
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje. Nusunkiame. Ant makaronų sudedame burokine tarka tarkuotą dešrą, išmaišome, sudedame užtepėlę ir gerai išmaišome. Jeigu reikia - dar pasūdome. Skanaus.
Bandelės su mėsa
Reikės:
Tešla:
200 g pieno ;
10 g mielių ;
1 šaukštelis cukraus;
300 g miltų ;
2 šaukštai aliejaus.
Mieles išsukame su cukrumi. Pilame šiltą pieną, mieles, aliejų, miltus ir išminkome minkštą, nelimpančią prie rankų tešlą. Pakildiname. Aš tešlą ruošiau duonkepėje.
Įdarui:
dėjau daktarišką dešrą pjaustytą riekėlmis; lydytą sūrį - pjaustytą riekelėmis.
Pakilusią tešlą daliname į dešimt dalių. Kiekvieną dalį iškočiojame, dedame įdaro, šoną įpjauname peiliu ir susukame ritinėlį. Kaip tai atlikti, aiškiau bus pažiūrėjus į nuotraukas.
Dedame į skardą. Kepame orkaitėje apie 20-25min 180C.
Tešla:
200 g pieno ;
10 g mielių ;
1 šaukštelis cukraus;
300 g miltų ;
2 šaukštai aliejaus.
Mieles išsukame su cukrumi. Pilame šiltą pieną, mieles, aliejų, miltus ir išminkome minkštą, nelimpančią prie rankų tešlą. Pakildiname. Aš tešlą ruošiau duonkepėje.
Įdarui:
dėjau daktarišką dešrą pjaustytą riekėlmis; lydytą sūrį - pjaustytą riekelėmis.
Pakilusią tešlą daliname į dešimt dalių. Kiekvieną dalį iškočiojame, dedame įdaro, šoną įpjauname peiliu ir susukame ritinėlį. Kaip tai atlikti, aiškiau bus pažiūrėjus į nuotraukas.
Dedame į skardą. Kepame orkaitėje apie 20-25min 180C.
Linksmieji sausainiai
Reikės:
2 kiaušinių tryniai ;
300 -350 g miltų ;
150g cukraus pudros ;
150 g minkšto margarino;
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių ;
vanilinio cukraus.
Margariną išmaišyti su cukraus pudra, kiaušinio tryniais. Sudėti kepimo miltelius, miltus ir išminkyti tešlą.
Daryti rutuliukus, po to juos suploti į blynelius. Aš dariau kiekvieną rutuliuką po 20g.
Ant rutuliuko dedame pirktus sausainiukus (ausytėms) ir saldainiukus (akytėms).
Kepame orkaitėje apie 15-20min 175C.
2 kiaušinių tryniai ;
300 -350 g miltų ;
150g cukraus pudros ;
150 g minkšto margarino;
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių ;
vanilinio cukraus.
Margariną išmaišyti su cukraus pudra, kiaušinio tryniais. Sudėti kepimo miltelius, miltus ir išminkyti tešlą.
Daryti rutuliukus, po to juos suploti į blynelius. Aš dariau kiekvieną rutuliuką po 20g.
Ant rutuliuko dedame pirktus sausainiukus (ausytėms) ir saldainiukus (akytėms).
Kepame orkaitėje apie 15-20min 175C.
Avižiniai kukuliai
Reikės:
50 g avižinių dribsnių;
100 ml pieno;
1 kiaušinis;
1 a.š. cukraus;
6-7 v.š. miltų;
1 saujelė razinų;
žiupsnelis vanilinio cukraus.
Avižinius dribsnius užpilame karštu pienu ir paliekame išbrinkti. Tada mušame kiaušinį, dedame cukrų, razinas ir išmaišome. Dedame po šaukštą miltų ir vis maišome. Tešla gaunasi grietinės tirštumo.
Į verdantį vandenį dedame šaukštu rutuliukus ir verdame apie 6 min. Skanaus.
50 g avižinių dribsnių;
100 ml pieno;
1 kiaušinis;
1 a.š. cukraus;
6-7 v.š. miltų;
1 saujelė razinų;
žiupsnelis vanilinio cukraus.
Avižinius dribsnius užpilame karštu pienu ir paliekame išbrinkti. Tada mušame kiaušinį, dedame cukrų, razinas ir išmaišome. Dedame po šaukštą miltų ir vis maišome. Tešla gaunasi grietinės tirštumo.
Į verdantį vandenį dedame šaukštu rutuliukus ir verdame apie 6 min. Skanaus.
2012 m. gruodžio 4 d., antradienis
Morkų užtepėlė
Daržovių sriuba
Reikės:
150 g moliūgo;
1 morka;
1 nedidelis svogūnas;
pusė indelio konservuotų pupelių;
1 pomidoras;
1 sauja smulkių makaronų;
daržovių sultinio kubelis;
1 bulvė.
Bulvę nulupame, supjaustome kubeliais ir užkaičiame su vandeniu. Kubeliais supjaustome morką, svogūną ir dedame pas verdančią bulvę. Pomidorą supjaustome kubeliais, moliūgą - tai pat. Dedame į puodą. Dedame sultinio kubelį, druskos jei reikia ir verdame kol daržovės bus beveik išvirusios. Tada sudedame konservuotas pupeles, makaronus ir dar paverdame kelias minutes kol makaronai išvirs. Skanaus.
150 g moliūgo;
1 morka;
1 nedidelis svogūnas;
pusė indelio konservuotų pupelių;
1 pomidoras;
1 sauja smulkių makaronų;
daržovių sultinio kubelis;
1 bulvė.
Bulvę nulupame, supjaustome kubeliais ir užkaičiame su vandeniu. Kubeliais supjaustome morką, svogūną ir dedame pas verdančią bulvę. Pomidorą supjaustome kubeliais, moliūgą - tai pat. Dedame į puodą. Dedame sultinio kubelį, druskos jei reikia ir verdame kol daržovės bus beveik išvirusios. Tada sudedame konservuotas pupeles, makaronus ir dar paverdame kelias minutes kol makaronai išvirs. Skanaus.
Mėsos troškinys
Reikės:
250 g morkų;
200 g moliūgo;
1 didelio svogūno;
500 g maltos kiaulienos;
druskos, prieskonių pagal skonį;
3 v.š. pomidorų padažo;
2 dideli obuoliai.
Morkas nuskutame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais tai pat. Viską pakepiname keptuvėje užbėrę druskos ir prieskonių.
Puode užverdame vandenį ir daržoves perdedame ten.
Maltą mėsą dedame į keptuvę ir kepiname kol ši taps biri. Sudedame ją į puodą prie daržovių. Viską paverdame apie dešimt minučių ir sudedame kubeliais pjaustytą moliūgą. Verdame apie 20min., sudedame kubeliais pjaustytus obuolius, paverdame dar penkias minutes. Tada, jeigu skysčio yra labai daug, jį nupilame (skysčio turėtų būti likę apie 250 ml). Dedame pomidorų padažą ir užverdame. Išjungiame viryklę. Skanaus.
250 g morkų;
200 g moliūgo;
1 didelio svogūno;
500 g maltos kiaulienos;
druskos, prieskonių pagal skonį;
3 v.š. pomidorų padažo;
2 dideli obuoliai.
Morkas nuskutame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais tai pat. Viską pakepiname keptuvėje užbėrę druskos ir prieskonių.
Puode užverdame vandenį ir daržoves perdedame ten.
Maltą mėsą dedame į keptuvę ir kepiname kol ši taps biri. Sudedame ją į puodą prie daržovių. Viską paverdame apie dešimt minučių ir sudedame kubeliais pjaustytą moliūgą. Verdame apie 20min., sudedame kubeliais pjaustytus obuolius, paverdame dar penkias minutes. Tada, jeigu skysčio yra labai daug, jį nupilame (skysčio turėtų būti likę apie 250 ml). Dedame pomidorų padažą ir užverdame. Išjungiame viryklę. Skanaus.
Morkų pyragas
Reikės:
220 g morkų;
125 g sviesto;
3 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
225 g miltų;
70 g saulėgrąžų sėklų;
100 g cukraus.
Minkštą sviestą išplakame su cukrumi kol taps vienalytė puri masė. Mušame kiaušinius ir gerai išplakame. Beriame kepimo miltelius, miltus ir gerai išmaišome. Suberiame saulėgrąžų sėklas, išmaišome. Sudedame smulkiai tarkuotas morkas ir gerai išmaišome. Dedame tešlą į riebalais pateptą skardą ir kepame apie 40min. 180C. Skanaus.
Labai patiko. Skanus. Nepersaldus. Mėgstantiems saldžiau siūlau dėti plius dar 50g cukraus.
220 g morkų;
125 g sviesto;
3 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
225 g miltų;
70 g saulėgrąžų sėklų;
100 g cukraus.
Minkštą sviestą išplakame su cukrumi kol taps vienalytė puri masė. Mušame kiaušinius ir gerai išplakame. Beriame kepimo miltelius, miltus ir gerai išmaišome. Suberiame saulėgrąžų sėklas, išmaišome. Sudedame smulkiai tarkuotas morkas ir gerai išmaišome. Dedame tešlą į riebalais pateptą skardą ir kepame apie 40min. 180C. Skanaus.
Labai patiko. Skanus. Nepersaldus. Mėgstantiems saldžiau siūlau dėti plius dar 50g cukraus.
Saldžiarūgščiai burokėliai
Reikės:
du burokėliai;
nedidelis svogūnas;
obuolių acto;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis druskos.
Burokėlius išverdame, nulupame ir supjaustome kubeliais. Svogūną supjaustome kubeliais. Viską dedame į keptuvę, užpilame vandeniu (vandens tiek, kad keptuvės dugnas būtų apsemtas), pilame šlakelį acto, druskos, cukraus, išmaišome ir kaitiname kol skystis išgaruos (apie kelias minutes). Ragaujame, kad burokėlių skonis tiktų (todėl tikslaus kiekio nei acto, nei cukraus nei druskos nerašiau).
Skanaus. Patiekiame atvėsusius arba karštus.
du burokėliai;
nedidelis svogūnas;
obuolių acto;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis druskos.
Burokėlius išverdame, nulupame ir supjaustome kubeliais. Svogūną supjaustome kubeliais. Viską dedame į keptuvę, užpilame vandeniu (vandens tiek, kad keptuvės dugnas būtų apsemtas), pilame šlakelį acto, druskos, cukraus, išmaišome ir kaitiname kol skystis išgaruos (apie kelias minutes). Ragaujame, kad burokėlių skonis tiktų (todėl tikslaus kiekio nei acto, nei cukraus nei druskos nerašiau).
Skanaus. Patiekiame atvėsusius arba karštus.
Keksinis pyragas su obuoliais
Reikės:
800 g obuolių;
210 g sviesto;
100 g cukraus;
4 kiaušiniai;
2 v.š. kakavos miltelių;
1 a.š. cinamono;
300 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
50 g šokolado.
Nuluptus obuolius stambiai sutarkuojame (burokine tarka).
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, kiaušiniais. Beriame kakavos miltelius, cinamoną, miltus ir kepimo miltelius. Išmaišome. Sudedame tarkuotus obuolius, tarkuotą šokoladą ir gerai išmaišome. Dedame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C.
800 g obuolių;
210 g sviesto;
100 g cukraus;
4 kiaušiniai;
2 v.š. kakavos miltelių;
1 a.š. cinamono;
300 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
50 g šokolado.
Nuluptus obuolius stambiai sutarkuojame (burokine tarka).
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, kiaušiniais. Beriame kakavos miltelius, cinamoną, miltus ir kepimo miltelius. Išmaišome. Sudedame tarkuotus obuolius, tarkuotą šokoladą ir gerai išmaišome. Dedame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C.
Varškėtis su obuoliais
Reikės:
Pagrindui: 200 g miltų,100 g sviesto, 50 g cukraus, `1 kiaušinio, 1 a.š. kepimo miltelių.
Įdarui: trys dideli obuoliai.
Varškės masei: 600 g varškės, 1 vanilinio pudingo pakelis,350 ml pieno, 2 kiaušiniai, 100 g cukraus, 100 ml aliejaus.
Pagrindui skirtus produktus sumaišyti. Pirmiausiai supilti miltus, cukrų, gabaliukais pjaustytą sviestą ir kepimo miltelius. Viską trinti tarp pirštų, kol pasidarys biri masė. Po to mušti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Ja iškloti kepimo formos dugną.
Obuolius supjaustyti ir apkloti jais pyrago tešlos dugną.
Varškės masei: iš pieno ir pudingo išvirti pudingą. Į jį supilti aliejų, cukrų, išmaišyti. Sudėti varškę, išmaišyti. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Supilti ant obuolių.
Dėti į orkaitę ir kepti apie pusvalandį 180C.
Pagrindui: 200 g miltų,100 g sviesto, 50 g cukraus, `1 kiaušinio, 1 a.š. kepimo miltelių.
Įdarui: trys dideli obuoliai.
Varškės masei: 600 g varškės, 1 vanilinio pudingo pakelis,350 ml pieno, 2 kiaušiniai, 100 g cukraus, 100 ml aliejaus.
Pagrindui skirtus produktus sumaišyti. Pirmiausiai supilti miltus, cukrų, gabaliukais pjaustytą sviestą ir kepimo miltelius. Viską trinti tarp pirštų, kol pasidarys biri masė. Po to mušti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Ja iškloti kepimo formos dugną.
Obuolius supjaustyti ir apkloti jais pyrago tešlos dugną.
Varškės masei: iš pieno ir pudingo išvirti pudingą. Į jį supilti aliejų, cukrų, išmaišyti. Sudėti varškę, išmaišyti. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Supilti ant obuolių.
Dėti į orkaitę ir kepti apie pusvalandį 180C.
2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis
Pieno sriuba
Reikės:
300 ml pieno;
skardinė konservuotų persikų;
1 v.š. krakmolo (nubrauktas).
Pieną pilame į puodą ir užverdame. ml vandens ištirpiname krakmolą ir nuolat maišant supilame jį į verdantį pieną. Supilame konservuotų persikų skystį, kubeliais supjaustytus persikus (aš dėjau dvi persikų puseles). Paverdame kol sriuba sutirštėja.
Skanaus.
300 ml pieno;
skardinė konservuotų persikų;
1 v.š. krakmolo (nubrauktas).
Pieną pilame į puodą ir užverdame. ml vandens ištirpiname krakmolą ir nuolat maišant supilame jį į verdantį pieną. Supilame konservuotų persikų skystį, kubeliais supjaustytus persikus (aš dėjau dvi persikų puseles). Paverdame kol sriuba sutirštėja.
Skanaus.