2015 m. lapkričio 15 d., sekmadienis
Sausainiai
4 virti tryniai;
3 v.š. cukraus;
100 g šalto sviesto;
300 g miltų;
2-3 v.š. grietinės;
1 a.š. kepimo miltelių.
Trynius sutarkuoti ir išmaišyti su sviestu tarkuotu,dėti grietinę, cukrų, miltus, kepimo miltelius ir išminkyti. Formuoti rutuliukus ir kepti orkaitėje 190C 15-20 min.
Glajui aš išlydžiau šokoladą su kokoso sviestu. Mirkiau iškeptus sausainius ir voliojau kokoso drožlėse.
Skaaus.
Torto dengimo masės receptas
150 g marshmallow zefyriukų;
0,5 a.š. citrinos sulčių;
1 v.š. vandens;
1 a.š. sviesto;
0,5 kg cukraus pudros.
Zefyriukus užpilti sultimis, sviestu, vandeniu ir ištirpinti mikrobangėje (prieš tai aš dubenį patepiau kokos sviestu). Dėti palengva cukraus pudrą ir pradėti minkyti masę. orint išgauti kitokią spalvą įdedame maistinių dažų arba kakavos.
Aš dariau iš pusės normos.
Keksiukai
200 g sviesto;
30 g cukraus;
3 kiaušinių;
100 g krakmolo;
150 g miltų;
100 g balto šokolado;
1 a.š. kepimo miltelių.
Įdarui: šokoladinių saldainių.
Papuošimui: dėjau zefyriukus ant viršaus.
Sviestą išlydyti, sudėti šokoladą ir daugiau nekaitinti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi (apie penkias minutes), sudėti sviesto masę. Sudėti likusius produktus. Dėti tešlą į keksiukų formeles į kiekvieną įdedant po įdaro. Kepti orkaitėje 190C apie 20min.
Ant iškepusių uždėti po zefyriuką ir įkišti dar į karštą orkaitę, kad jie išsilydytų.
Skanaus.
Štrudelis
tešlai:
250 g miltų;
100 g sviesto;
100 ml vandes;
1 kiaušiis.
Sviestą ištirpiname. SUmaišome miltus, vandenį ir kiaušinį bei tris šaukštus sviesto. Likusį sviestą atsidedame - bus įdarui. Tešlą išminkome ir dedame į šaldytuvą valandai.
Įdarui:
cinamono;
1 v.š. kukuruzų krakmolo;
1,5 kg obuolių;
1-2 sauja razinų (užpilame vandeniu, kad suminkštėtų);
cukraus pagal skonį.
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais. Užpilame cinamou, cukrumi, sudedame nusunktas razinas, krakmolą ir išmaišome.
Tešlą iškočiojame stačiakampiu plonai, plonai. Patepame sviestu, sudedame įdarą ir susukame. Patepame sviestu ir dedame į kepimo skardą. Kepame 170C apie 40min.
Pakepus pusę laiko aptepame dar kartą likusiu sviestu.
Skanaus.
Pyragas su varške (nekeptas)
pagrindui:
sausainių (dėjau vieną pakelį "Gaidelio" sausainių);
1 nedidelis bananas (jeigu masė gaunasi per sausa, įdėkite į ją šiek tiek paruošto kremo ir išminkykite.
Sausainius sutriname iki trupinių ir suminkome su trintu banau.
Išklojame formą.
Įdarui:
250 ml riebios grietinėlės;
250 g varškės (naudojau trintą varškę);
3 a.š. želatinos;
pagal skonį cukraus;
2 v.š. trintų braškių.
Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame cukrų, varškę, tirpintą želatiną (ją tirpinau 100 ml vandens). Pilame kremą ant sausainių ir paliekame sustingti.
Labai skanus pyragas. Gaivus, ne per saldus.
Skanaus.
Javinukai su medumi
1 stiklinė datulių (užpilti jas vandeniu ir leisti suminkštėti);
1/4 stiklinės medaus;
1/4 stiklinės sviesto (audojau kokoso);
3/4 stiklinės riešutų;
1 ir 1/2 stiklinės avižinių dribsnių;
kiketvirtadalis stiklinės šokolado gabaliukų.
Nupilame vandenį nuo datulių ir sutriname į tyrę.
Į dubeį dedame dribsnius, riešutus, šokoladą ir datulių košę. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir medų ir užpilame at visų produktų. Išminkome. Paskleidžiame ant formos ir leidžiame sustingti. Po to supjaustome.
Skanaus.
Graikiško jogurto pyragas
Reikės:
Pagrindui:
sausainių du pakeliai "Gaidelis";
Bananas.
Sausainius trupinam iki trupinių ir sumaišom su trintu bananu. Masė turi gautis minkoma. Jeigu per lipni - įdedame dar sausainių, jeigu per kieta - trūksta dar banano (arba galite įpilti vos vos vandens).
Įdarui:
4 kiaušiniai;
50g \cukraus;
1 v.š. krakmolo;
600 g graikiško jogurto;
1 v.š. citrinos sulčių.
Kiaušinius išplakti, sumaišyti su likusiais produktais ir užpilti ant pagrindo. Kepti apie 40-50min 150C.
Skanaus.
Aš dar ant viršaus užpyliau tirpinto šokolado.
P.S. kitą kartą galvoju, jog būtų skaniau įdėti kokių obuolių pjaustytų į jogurto kremą.
Javinukai
150 g dribsnių;
80 g sėlenų;
50 g kokoso drožlių;
50 g riešutų;
80 g razinų;
60 g saulėgrąžų;
2 v.š. linų sėklų;
1 skardinė kondensuoto pieno.
Visus sausus produktus sumaišome. Užpilame kondensuotą pieną ir išmaišome. Dedame skardą, stipriai suspaudžiame ir kepame 140C apie 40 min.
Atvėsusį supjaustome.
2015 m. lapkričio 4 d., trečiadienis
Fanta keksiukai
2 kiaušiniai;
50 g cukraus;
100 ml aliejaus;
150 ml Fantos limonado;
250 g miltų;
1,5 a.š. kepimo miltelių.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, aliejumi, fanta, Dedame miltus, kepimo miltelius ir gerai išplakame. Pilame tešlą į keksiukų formeles ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 min 180C.
Fantos skonio visai nesijaučia, ji gal suteikė tik aromatą ir drėgnesę keksiuko struktūrą,
Skanaus.
Nekeptas pyragas
"Biskvitams":
sausainių "Gaidelis".
Kremui:
250 g maskarponės;
420 ml riebios grietinėlės;
grietinėlės standiklio pakelis;
cukraus pagal skonį;
citrinos sulčių pagal skonį.
Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame standiklį ir išplakame, po to sudedame maskarponę, cukrų, citrinos sultis ir gerai išplakame.
Pyrago formą išklojame folija. Dedame sausainius (aš kiekvieną sausainį dar trumpai merkiau į pieną). Ant sausainių pilame sluoksnį kremo, po to vėl dedame mirkytus sausainius, vėl kremas, vėl sausainiai ir vėl kremas.
Dedame į šaldytuvą geriausia bet pusei dienos arba dar ilgiau, kad sausainiai kuo daugiau suminkštėtų ir prisigertų kremo.
Pyragas labai skanus.
Bandelės su riešutų sviestu
1 st. pieno;
2 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
100 g sviesto;
75 g aliejaus;
2 kiaušiniai;
11 g sausų mielių;
apie 5 st miltų (kad tešla būtų minkoma.
Išminkome mielinę tešlą, pakildiname. Iškočiojame stačiakampį, dedame riešutų sviesto (tepiau su šaukštu ant tešlos plonu sluoksniu), beriame at riešutų sviesto cukraus ir susukame ritinėlį. Jį supjaustome riekelėmis ir dedame į kepimo skardą.
Kepame orkaitėje apie 20 min 180C.
Skanaus.
Labai skanios, minkštutės bandelės.
Karamelinis pyarags
Reikės:
Pagrindui:
360 g sausainių "Gaidelis"
1 banano.
Bananą sumaišome su iki trupinių susmulkintais sausainiais. Išklojame kepimo formą padarant kraštelius.
Įdarui:
500 g maskarponės;
5 kiaušiniai;
2 v.š. cukrus;
1 indelis "Rududu".
Baltymus išplakame iki putų.
Atskirame inde išplakame trynius, cukrų, Rududu ir maskarponę. Sudedame baltymus ir trumpai ir atsargiai išmaišome. Pilame ant pagrindo ir dedame į įkaitintą orkaitę 180C ir kepame apie 1 val.
SVARBU:
Kepant šį pyragą į orkaitę įdedame indą su vandeniu, kuris garuotų ir pyragas galėtų kepti garuose.
Iškepusį pyragą galima aplieti tirpintu šokoladu.
Aš apliejau tirpintu šokoladu su kokoso sviestu.
Skanaus.
Obuolių pyragas
Biskvitui:
100 g sviesto;
30 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
175 g miltų;
2 nedideli kiaušiniai (arba vienas didelis).
Viską gerai išplakame ir pilame į kepimo skardą (išklotą kepimo popieriumi). Ant tešlos pilame obuolių sluoksnį, kuriam reikia:
500 g obuolių (nuluptų ir supjaustytų gabaliukais);
350 g kondensuoto pieno.
Obuolius ir kondensuotą pieną sumaišome ir supilame ant tešlos. Tada ant obuolių masės beriame trupinius, kuriems pagaminti reikia:
80 g miltų;
60 g cukraus;
60 g sviesto.
Viską triname tarp pirštų, kad gautųsi mažiukai trupinukai, panašiai į šlapią smėlį.
Kepame orkaitėje apie 40mi 180C.
Skanaus.
Mėlynių tortas - pyragas
Reikės:
pagrindui:
sausainių "Gaidelis"
banano.
Aš sunaudojau du sausainių pakelius (viso 360g) ir vidutinio dydžio bananą. Sausainius susmulkiname beveik iki trupinių ir dedame pjaustytą bananą. Rankomis minkome masę, kol bananas susiminkys į "tešlą" ir gausis minkoma, šiek tiek lipni tešla.
Tešlą klojame į torto formą išklojant ir nedidelius kraštelius (aš dar visą formą padengiau folija).
Įdarui:
250 ml trintų mėlynių su cukrumi (naudojau šaldytas ir atitirpintas);
0,5 l riebios grietinėlės;
4 a.š. želatinos;
jeigu norisi - cukraus.
Grietinėlę išplakame iki standumo, sudedame mėlynes su cukrumi ir trumpai išplakame. Supilame išbrinkitą ir ištirpintą želatią (ir atvėsintą, aišku) ir gerai išmaišome arba keletą sekundžių dar paplakame. Pilame at sausainių pagrido ir dedame į šaldytuvą keletui valandų. Aš laikiau per naktį.
Puikiai sustingo ir gavosi nuostabaus skonio pyragas - tortas.
Skanaus.
2015 m. rugsėjo 29 d., antradienis
Konservuota sriuba su burokėliais
1 kg kopūsto (šiaudeliais pjaustyto);
1 kg burokėlių (tarkuotų);
1 kg svogūno (kubeliais);
0,8 kg morkų (tarkuotų);
1 kg pomidorų (kubeliais);
apie pora šaukštų druskos;
apie 1 šaukštą cukraus;
120 ml aliejaus;
žiupsnelis acto.
Svogūnus ir morkas apkepiname aliejuje su prieskoniais. Dedame į puodą. Dedame burokėlius, pilame stiklinę vandens ir troškiname. Po dešimties minučių dedame kopūstą ir troškiname kol jis suminkštės. Jeigu vandens pritrūko - įpilkite dar. Sudedame druską, cukrų. Suminkštėjus kopūstui sudedame pomidorus ir dar patroškiname dešimt minučių. Supilame actą. Užviriname ir supilstome į stiklainius.
Padažas prie kepsnių
Kopūstų mišrainė žiemai
Pyragėliai
450 g grietinės;
160 g pasukų;
3 kiaušiniai;
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos ir cukraus;
miltų, kad tešla taptų minkoma.
Sumaišome grietinę, pasukas, kiaušinius, druską ir cukrų. Sudedame likusius produktus ir užminkome tešlą, kad nebūtų per kieta, geriau šiek tiek liptų prie rankų.
Stalą pabarstome miltais ir iškočiojame tešlą. Ją supjaustome kvadratukais, dedame įdarą ir formuojame paplotėlius. Juos suspaudžiame, kad viduje neliktų oro. Dedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepame apie 15-20min 180C.
Aš dar pyragėlius prieš kepant patepiau kiaušinio baltymu ir pabarsčiau burnočio sėklomis.
Pyragėliai skanūs, minkštučiai. Įdarą dėkite kokį tik norite. Aš dėjau kubeliais pjaustytą dešą ir sūrį.
Skanaus.
Citrininis pyragas
torto pagrindui:
sausainių ir banano.
Sausainių nesvėriau. Dėjau maždaug pusantro pokelio sausainių "Gaidelis". Juos susmulkiniau iki trupinių ir sumaišiau su trintu bananu. Turi gautis tokia minkoma tešla. Ta tešla išklojame kepimo formos dugną. Tai pat padarome ir kraštelius. Kepame orkaitėje apie dešimt min 180C.
Įdarui:
300 g kondensuoto pieno;
2 kiaušinių tryniai;
90 ml citrinos sulčių.
Kondensuotą pieną pilame į keptuvę, mušame kiaušinių trynius ir išmaišome gerai. Kaitiname ant lėtos ugnies kol užvirs. Palengva supilame citrinos sultis ir iš lėto, nuolat maišant, kaitiname, kol masė sutirštės. Apie penkias minutes kaitinau kažkur.
Karštą masę užpilame ant iškepusio pagrindo ir dedame į šaldytuvą atvėsti. Įdaras gaunasi toks tarsi kreminis, ne per skystas, puikiai laiko savo formą ir neišbėga nupjovus gabaliuką.
Rūgščiai saldus, nėra per saldus.
Skanaus.
2015 m. rugsėjo 24 d., ketvirtadienis
Cepelinai
Reikės:
10 bulvių;
200g manų kruopų
200 g krakmolo.
Bulves išverdame, sumalame. Dedame manų kruopas, krakmolą ir gerai išminkome. Formuojame kukulius su įdaru. Aš įdarui dėjau virtą maltą mėsą su svogūnu. Verdame apie 10 min. Labai skanūs cepelinai ir greitai pagaminami.
2015 m. rugsėjo 22 d., antradienis
Bounty tinginys
200 g. sausainių
2 valg. š. kakavos;
1/2 stiklinės vandens;
80 g.kokoso drožlių;
80 g. cukraus;
80 g sviesto.
Sausainius sutrupinti.
Į puodą supilti vandenį, užvirinti, pilti palengva į sausainius vis maišant, kol gausis minkoma masė. Išminkyti.
Kokoso drožles sudėti į tirpinto sviesto ir cukraus masę.
Ant maistine plėvele iškloto paviršiaus sudėti sausainių masę, ant jos paliekant vietos iš kraštų sudėti kokosinę masę, suvynioti vyniotiniu ir padėti į šaldytuvą.
Labai skanu.
Skanaus.
Bulvytės
Reikės:
100 g sviesto (naudojau 30g kokoso sviesto ir 70g paprasto sviesto:
260 g maltų iki trupinių sausainių;
400 ml pieno;
2 v.š. kakavos;
50 g cukraus (aš visai nedėjau, sausainiai ir taip saldūs, bet kas mėgsta saldžiau - saldumo pritrūko).
Į puodą pilame pieną, sviestą, cukrų ir kakavą. Kaitiame kol sviestas išsilydys. Visą karštą masę pilame ant sausainių trupinių ir išmaišome. Masė tampa minkoma ranka. Formuojame rutuliukus, apvoliojame kakavoje (aš voliojau kokoso drožlėse). Dedame į šaldytuvą.
Skanaus.
2015 m. rugsėjo 17 d., ketvirtadienis
Sveikuolių šokoladas
Reikės:
0,5 st kokoso sviesto;
3 v.š. medaus;
2 a.š. riešutų sviesto;
apie 0,5 st kakavos.
Kokoso sviestą ir medų išlydome keptuvėje, dedame riešutų sviestą ir maišome iki vientisos masės. Išjungiane viryklę, pilame kakavą ir gerai išmaišome.
Šokoladą pilame į formeles ir dedame į šaldiklį. Sušalusį laikome šaldytuve. Aš į šokolado masę įbėriau pora saujų skrudintų saulėgrąžų. Labai tiko.
Skanaus.
2015 m. rugsėjo 12 d., šeštadienis
Pica ant lavašo
Reikės:
lavašo papločių;
dešros;
sūrio;
paprikos;
agurkų;
pomidorų;
pomidorų padažo;
arba galite dėti igridientus pagal save kokių tik norite.
Taigi, lavašo palotį aptepame pomidorų padažu, uždedame dešros, daržovių, užbarstome sūriu ir kepame orkaitėje kol sūris išsilydys ir pica sušils. Aš kepiau apie penkias minutes jau įkaintoje orkaitėje.`
2015 m. rugsėjo 7 d., pirmadienis
Ryžių mišrainė žiemai
Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti su trupučiu aliejaus.
Dėti į puodą kubeliais pjaustytas paprikas, morkas, svogūnus, stiklinę vandens ir virti apie penkiolika minučių. Tada sudėti gabaliukais pjaustytus pomidorus ir dar troškinti apie 20 min. Sudėti ryžius, aliejų, druską, cukrų ir pavirti dar penkias minutes. Supilti šaukštą acto ir išpilstyti į stiklainius.
Skanaus.
Moliūgo mišrainė su perlinėmis kruopomis
1 kg pjaustyto kubeliais moliūgo;
3 vnt paprikų (naudojau žalią, raudoną ir geltoną);
2 morkos;
3 svogūnai;
250 ml nevirtų perlinių kruopų;
100 ml aliejaus;
150ml vandens;
apie 50-100 ml obuolių acto;
1-2 v.š. druskos;
2-3 v.š. cukraus.
Išverdame perlines kruopas.
Į puodą dedame kubeliais pjaustytą moliūgą, paprikas.
Kubeliais pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Dedame viską į puodą su moliūgais, pilame vandenį, aliejų, dedame druską, cukrų ir troškiname apie pusvalandį ant lėtos ugnies kol moliūgas ir daržovės taps minkštos. Dedame virtas perlines kruopas, paverdame penkias minutes. Supilame obuolių actą, paragaujame ar ko nors dar trūksta (sūrumo, rūgtštumo, saldumo). Jeigu ko trūksta, įdedame, pavaerdame pora minučių ir supilstome į paruoštus stiklainius.
Laikome vėsiai.
Tai puiki sriuba, tereikia tik į puodą sudėti kubeliais pjaustytas bulves, pavirti kol bulvės išvirs, supilti tokį stiklainiuką paruoštos mišrainės ir dar pavirti tris keturias minutes. Puiki sriuba paruošta. Ir svarbiausia - greita.
Skanaus.
Moliūgo mišrainė su ryžiais
0,5 morkų;
0,5 svogūnų;
200 g ryžių;
1,5 kg pomidorų;
0,5 kg paprikų;
1,5 kg moliūgo;
200 ml aliejaus;
2-3 v.š. cukraus;
2-3 v.š. druskos;
150 ml vandens;
apie 100 acto (naudojau obuolių);
krapų, petražolių.
Morkas sutarkuojame, svogūnus supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Ryžius išverdame.
Paprikas ir moliūgus supjaustome kubeliais, Visas daržoves sudedame į puodą. Užpilame aliejų, vandenį, dedame druską, cukrų, prieskonius (aš dedu konservavimui skirtą prieskoniu mišinį jį sutrynus mikseriu iki miltelių, dedu apie valgomąjį šaukštą prieskonių miltelių) ir kaitiname kol užvirs ant lėtos ugnies. Verdame apie pusvalandį. Tada sudedame pjaustytus kubeliais pomidorus, petražoles, krapus ir paverdame dar dešimt minučių. Sudedame ryžius, paverdame penkias minutes. Supilame actą. Paragaujame ar ko nors trūksta, jeigu taip - pridedame. Pora minučių paverdame ir išpilstome į stiklainiukus.
Skanaus.
Konservuoti agurkų griežinėliai
Svogūnus ir morkas pakepame aliejuje, sukrečiame į puodą, ten pat sudedame pomidorus, papriką ir pupeles. Įberiame cukraus, druskos, įpilame aliejaus. Ant silpnos ugnies troškiname 45 minutes. Supilame actą. Mišrainę sudedame į stiklainius ir užsukame dangteliais.
Triufeliai su graikišku jogurtu
Reikės:
100 g šokolado;
0,5 v.š. riešutų sviesto;
3 a.š. graikiško jogurto;
kakavos arba kokoso drožlių apvolioti.
Šokoladą išlydyti ir sumaišyti su jogurtu, riešutų sviestu. Masę atšaldyti šaldytuve. Po to formuoti triufeliukus ir apvolioti kokoso drožlėse arba kakavoje.
Skanaus.
Triufeliai nuostabiai skanūs. Tirpstantys burnoje.
Kokosiniai ledai
250 ml riebios plakamos grietinėlės;
200 ml kokoso pieno (naudojau riebesnį);
pagal skonį cukraus.
Grietinėlę išplakame iki standumo. Supilame kokoso pieną, cukrų ir trumpai paplakame. Jeigu norisi saldžiau - įdedame dar cukraus.
Šaldome inde šaldiklyje, kas pora valandų išimant iš šaldiklio ir išplakant.
Skanaus.
Avokado saldainiai
vieno sunokusio avokado;
200 g šokolado (naudojau pienišką);
1 v.š. kokoso sviesto;
apvoliojimui kokoso drožlių arba kakavos.
Avokadą nulupame, išimame kaulą ir sutriname iki tyrės. Šokoladą išlydome. Aš lydant šokoladą dar įdėjau šaukštą kokoso sviesto ir viską lydžiau mikrobangų krosnelėje.
Šokolado masę ir avokado tyrę sumaišome, gerai išmaišome. Dedame porai valandų į šaldytuvą kol masė sukietės. Tada pasitepame rankas kokoso sviestu ir imame po šaukštelį sustingusios masės ir formuojame rutuliukus. Juos greitai apvoliojame kokoso drožlėse (arba kakavoje) ir dedame į šaldytuvą.
Laikome vėsiai.
Skanaus.
2015 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis
Moliūgo mišrainė žiemai
2015 m. rugpjūčio 17 d., pirmadienis
Varškės pyragas su uogomis
pagrindui:
300 g miltų;
200g cukraus;
200g kepinių margarino;
200g grietinės;
2 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių.
Kepinių margariną išlydome. Sumaišome su grietine, kiaušiniais, kepimo milteliais, cukrumi. Sudedame miltus. Tešla gaunasi lipni. Tešlą pilame į kepimo skardą ir išlyginame. Dedame į orkaitę 180C kepti apie 15 min kol gražiai šiek tiek pagels.
Įdarui:
500 g varškės (aš naudojau pertrintą kepinių varškę, saldintą);
2 v.š. krakmolo;
200 ml mėlynių;
200 ml vyšnių (be kauliukų).
Varškę išmaišome su krakmolu.
Ant apkepusio pyrago viršaus sudedame uogas, užpilame varškės masę ir dedame į orkaitę dar kepti kol gražiai apskrus, apie 15-20min ir masė sutvirtės.
Skanaus.
Varškės pyragas su karamelės kepure
pagrindui:
280 apie g sausainių "Gaidelis"arba panašių (aš naudojau šokoladinius);
1 bananas.
Sausainius sutrupiname panašiai kaip tinginiui. Bananą suspaudome tarp pirštų (arba galima šakute) ir suminkome su sausainiais. Išminkome. Masė turi gautis tokia minkoma, šiek tiek lipni tik. Jeigu gavosi labai skysta - pridėkite truputį sausainių, o jeigu gavosi labai sausa - įdėkite dar banano. Aš dėjau tokį nemažą bananą.
Sausainių "tešla" išklojame tortinės formą ir padarome nedidelius kraštelius. Aš tortinė dar išklojau kepimo popieriumi prieš tai.
Varškės įdarui:
600 g kreminės varškės (naudojau President vanilinę varškę);
3 kiaušiniai;
30g krakmolo.
Kiaušiniu trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standumo (apvertus dubenį baltymai turi nekristi iš jo). Atskirame inde išplakame varškę, kiaušinio trynius ir krakmolą. Sudedame baltymus ir atsargiai išmaišome. Viską supilame ant sausainių pagrindo ir dedame kepti apie 40min 180C. Patikriname peiliu ar vidus iškepęs.
Karamelės ruošimas:
100 g cukraus;
35 g sviesto;
apie 100 ml liesos grietinėlės (12%).
Keptuvėje išlydome cukrų. Sudedame sviestą. Viskas ims šnypšti, bet maišome toliau. Sviestui ištirpus pilame iš lėto grietinėlę ir maišome kol masė bus vienalytė. Jeigu grietinėlės bus mažiau - karamelę bus kietesnė, jeigu daugiau - skystesnė. Aš nematavau kiek grietinėlės supyliau, nes pyliau iš akies. Bet gavosi ideali tokia ta karamelė - tokia vos tystanti, prapjovus atšaldytą pyragą matosi nuotraukose, kaip karamelė palengva nutyso krašteliais.
Skanaus.
Zefyrinis tinginys
160 g zefyriukų marshlows;
apie 3 puodeliai
sausų pusryčių (pūstų ryžių, naudojau šokoladinius);
3 a. š. kokoso sviesto.
Išlydome sviestą, sudedame zefyriukus ir maišome kol masė taps vienalytė. Sudedame sausus pusryčius ir gerai išmaišome. Sudedame masę į kepimo popieriumi ištiestą formą ir paliekame šaldytuve sustingti.
Skanaus.
2015 m. rugpjūčio 2 d., sekmadienis
Varškėčiai su Rududu
Tešlai reikės:
250 g rikotos varškės (galima ir bet kokios kitos);
manų kruopų (tiek, kad tešla būtų minkoma, tik ne per kieta);
galima į tešlą įdėti dar šaukštelį cukraus.
Įdarui:
Rududu
Apvoliojimui:
1 kiaušinis;
100 ml pieno;
džiuvesėlių.
Varškę maišome su cukrumi ir dedame vis po truputį manų kruopas, kol tešla pasidaro minkoma ir minkšta.
Imame po tešlos gabaliuką, formuojame blynelį, dedame šaukštelį Rududu ir susukame tarsi cepeliną.
Aš tokius varškėčius mirkiau kiaušinio ir pieno plakinyje, džiuvėsiuose, vėl kiaušinio ir pieno plakinyje ir vėl džiuvėsiuose. Kepame aliejuje kol gražiai apskrunda.
Skanaus.
Varškėčiai iš tiesų labai skanūs, labai greitai pagaminami. Įdarą galime dėti kokį tik sugalvojame - nuo saldžių iki pikantiškų.
2015 m. birželio 29 d., pirmadienis
Vasariškas braškinis tortas
0,5 kg kuršėnų vyniotinio;
apie 0,4kg braškių;
3 dideli bananai;
1 indelis kondensuoto pieno;
0,9 kg kefyro;
2 pakeliai želatinos (pakelyje 6 a.š., aš žiūrėjau, kad man sustingdytų beveik du litrus skysčio);
150ml vandens ištirpinti želatiną.
Želatiną užpilame vandeniu, išbrinkiname ir ištirpiname.
Imame tortinės formą. Aš ją išklojau maistine plėvele. Supjaustome riekelėmis "Kuršėnų" vyniotinį ir puse jo išdėliojame ant dugno.
Kefyrą sumaišome su kondensuotu pienu.
Braškes supjaustome gabaliukais, bananus tai pat.
Ištirpintą želatiną pilame į kefyro masę (viskas turi būti vienodos temperatūros, kad želatina nesušoktų į gumuliukus). Kefyro masę daliname pusiau. Į vieną dalį sudedame braškes, į kitą - bananus. Braškių masę greitai pilame ant vyniotinio riekelių. Išdėliojame kitą vyniotinio pusę ant braškinio sluoksnio ir greitai pilame bananų kefyrinį sluoksnį. Masės greitai stingsta. Jeigu sustingo bananų masė - dedame trumpam į mikrobangę ir pašildome.
Tortą dedame į šaldytuvą ir laikome kol sustings. Aš laikiau per naktį, nors jis tvirtas buvo jau po poros valandų.
Puošiame pagal norą ir fantaziją. Aš išplakiau grietinėlę su cukrumi ir standikliu. Padengiau torto viršų ja, uždėjau paveikslėlį. Kraštus tai pat puošiau grietinėle.
Tortas labai skanus, gaivus, ne per saldus.
Skanaus.
Varškės kukuliai su braškėmis
0,5 kg varškės;
1 kiaušinis;
1 v.š. aliejaus;
1 v.š. cukraus;
miltų, kad tešla būtų minkoma, bet ne per kieta (man lengvai lipo prie rankų ir kukulius formavau rankas sudrėkinusi aliejumi);
džiuvesėlių;
16vnt braškių (ne visai mažučių, aš naudojau tokias didokas).
Varškę ištriname su kiaušiniu, cukrumi, aliejumi. Pilame po truputį miltus ir minkome tešlą.
Ją padaliname į 16 gabaliukų. Pasiruošiame 16 braškių (nuskabome kotelius, nuplauname).
Imame tešlos gabaliuką, jį suplojame, padarome blynelį, dedame braškę ir gražiai suformuojame kukulį. Apvoliojame jį džiuvėsiuose.
Dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 10min.
Patiekiau su padažu (nat jogurtas sumaišytas su šaukšteliu cukraus).
Skanaus.
2015 m. birželio 24 d., trečiadienis
Braškiniai sausainiai
70 g avižinių dribsnių;
50 g kviečių sėlenų;
150 g kvietinių miltų;
50 g cukraus;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
5o g sviesto;
110 g pasukų;
1 kiaušinis;
250 g šviežių braškių.
Sausus produktus sumaišome.
Išlydome sviestą, sumaišome su pasukomis, kiaušiniu ir užpilame ant sausų produktų. Išminkome. Gaunasi minkoma masė. Braškes supjaustome kubeliais ir suminkome su tešla. Formuojame sausainius ir dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
Kepame orkaitėje apie 15min 180C.
Receptas rastas internete, tik nepasižymėjau kur tiksliai.
Braškiniai ledai
Reikės:
250 gramų braškių;
200 gramų bananų;
50g cukraus;
250ml pieno;
250 ml plaktos grietinėlės.
Braškes ir bananus palaikiau pora valandų šaldiklyje, tada dėjau į kokteilinę, užpyliau pienu, cukrumi ir sutryniau į vienalytę masę.
Grietinėlę išplakiau iki standumo ir sumaišiau su braškine mase. Dėjau į ledų gaminimo aparatą ir šaldžiau pusvalandį.
Man ledai normaliai nesustingo tam aparate. Supyliau ledus į dėžę ir dėjau į šaldiklį. Kas valandą ( tris kartus) suplakdavau trumpai mikseriu, kad masė nesušaltų į ledo gabalą. Po to ryte vistiek radau tokius sušalusius kietai. Tada palikau kambario temperatūroje apie dvidešimt minučių, šiek tiek ledai atitirpo ir su mikseriu viską suplakiau. Gavosi puri puri masė kaip parduotuvinių ledų. Labai skanūs, primena braškinį plombyrą.
Skanaus.
2015 m. birželio 18 d., ketvirtadienis
Bananų ir karamelės pyragas (Nekeptas)
pagrindui:
200 g sausainių (naudojau krekerius "Žuvytės");
1 didelis bananas.
Sausainius sutriname ir sumaišome su trintu bananu. Masė turi gautis minkoma. Ja išklojame tortinės dugną Padarant nedidelius kraštelius.
Karamelei:
400g kondensuoto pieno;
30g sviesto;
1 v. š. kakavos.
Kondensuotą pieną pilame į puodą, dedame sviestą, kakavą ir kaitiname ant lėtos ugnies apie dešimt minučių. Aš viską kaitinau keptuvėje, tada niekas nesvilo.
Kaitinti reikia tol, kol šaukštu perbraukta masė per dugną sugrįžta į savo vietą ne iš karto, o po kokių poros sekundžių. Per daug tik neperkaitinkite, nes karamelė taps per kieta. Man gavosi tokia šiek tiek kietoka, sunkiai pjaustėsi, tad kitą kartą nelaukščiau kol masė taip ilgai sutirštės.
Dar karštą masę supilame ant sausainių pagrindo ir paliekame atvėsti.
Tai pat reikės dar:
1 didelio banano;
250 ml riebios grietinėlės;
pagal skonį cukraus;
pakelis grietinėlės standiklio.
Bananą supjaustome riekelėmis ir išdėliojame ant sustingusios karamelės. Išplakame grietinėlę su cukrumi. Dedame grietinėlės standiklį. Grietinėlę norima forma išdėliojame ant bananų riekelių. Aš pasinaudojau konditeriniu švirkštu.
Laikome šį pyragą šaldytuve.
Skanus, labai saldus pyragas.
Skanaus.
Nekeptas braškių tortas
200 g. sausainių (naudojau krekerius "Žuvytės");
didelis bananas.
Kremui:
420 ml.riebios grietinėlės;
apie 200 ml. trintų braškių;
200g kondensuoto pieno;
2,5 šaukšto birios želatinos.
Pamerkiame želatiną.
Sausainius susmulkiname. Dedame trintą bananą ir masę išmaišome, kad taptų minkoma. Paskirstome masę ant tortinės dugno (aš naudojau 19cm skersmens tortinę, ją išklojau maistine plėvele ir tada paskleidžiau sausainių masę).
Į kambario temperatūros grietinėlę pilame kondensuotą pieną ir išmaišome . Želatiną ištirpiname ir supilame į grietinėlės masę. Grietinėlę daliname pusiau. Vieną pusę išmaišome su trintomis braškėmis. Aš dar į braškių ir grietinėlės masę ištirpinau papildomai šaukštelį želatinos ir įmaišiau į braškinę masę.
Ant sausainių pagrindo pilame baltą grietinėlės masę ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai sustings - pilame braškinę masę (jeigu ji sustingsta - pašildykite truputį kol vėl suskystės).
Tortukas skanus, gaivus. Baltas sluoksnis saldus, braškinis ne toks saldus, tad norintys saldžiau - įdėkite į braškinį sluoksnį papildomai cukraus.
Skanaus.
Recepto idėja iš: http://skanusrp.blogspot.com/2013/06/nekeptas-juoduju-serbentu-ir.html
2015 m. birželio 10 d., trečiadienis
Naminis kondensuotas pienas
400ml pieno;
400g cukraus;
20g sviesto.
Verdame ant silpnos ugnies iki kol užverda, Virti apie 20-25 min. Gaunasi tirštas, panašus į parduotuvinį kondensuotą pieną.
Bounty tortas
Kokosinio sluoksnio paruošimas. Į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą, manų kruopas ir maištant virkite iki kol užvirs, ugnį sumažinkite ir tebemaišydami virkite iki kol sutirštės. Tuomet nuimkite nuo ugnies, berkite cukrų ir kokosų drožles. Gerai išmaišykite ir palikite atvėsti.
Biskvitui:
5 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. miltų
2 v.š. kakavos (šokoladinės)
2015 m. gegužės 17 d., sekmadienis
Avižų kisielius
Reikės:
1 stiklinės avižų;
0,5 kg avižinių dribsnių (ne tų extra greitai paruošiamų);
0,5 st kefyro.
Avižų kruopas užpilame dviem litrais vandens ir paverdame 30min. Atvėsiname. Avižas sumalame. Aš viską sutryniau blenderiu, nes gavosi tokia klijinga masė ir avižinių kruopų lengvai atskirti nuo skysčio nepavyko. Aišku, buvo galima perpilti per sietelį, bet...
Visą masę (sutrintas avižų kruopas ir skystį kuriame jos virė) pilame į trijų litrų talpos stiklainį. Pilame kefyrą (tik žiūrime, kad avižų masė nebūtų per karšta, jeigu ji karšta, pradžiai atvėsinkite arba įpilkite pora stiklinių vandens). Ir pripilame vandens iki stiklainio viršaus. Sandariai uždarome ir paliekame įrūgti 1-2dienoms. Turi atsirasti burbuliukai ir matytis stiklainyje susisluoksniavimas, skaidri masė viršuje ir nuosėdos apačioje.
Pertrinti viską per sietelį (aš pagreitinau viską ir viską gerai sutryniau blenderiu). Supilti viską į stiklainį. Laikyti reikės dar apie 16 val kol masė susisluoksniuos. Šią masę laikyti galima šaldytuve iki 20 dienų.
Kisieliaus virimas:
imame stiklinę viršutinio skysčio (aš imu samteliu, gražiai, kad nesusidrumstų) ir 3 v.š. tirščių iš dugno. Įpilame pusę stiklinės švaraus vandens, įberiame pora valgomų šaukštų avižinių dribsnių ir paverdame ant silpnos ugnies 2-3 minutes. Nukaičiame ir uždengus palaikome 10-15 min.
Galima paskaninti medumi.
Aš geriu kas rytą po 200ml ant tuščio skrandžio.
Receptas paimtas iš: http://onko-stop.lt/index.php/lt/knyga/avizinis-vk-izotovo-kisielius-ir-kiti-aviziniai-vaistai/