Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Beždžionduonė II










Labai patiko taip vadinama beždžionių duonytė, tad nusprendžiau išbandyti ir kitą panašų receptą. Skiriasi šiek tiek tešlos ingridientai ir tai, kad tešlą reikia laikyti šaldytuve bent 12 val.

Reikės:

20g mielių šlapių;
4-6 puodeliai miltų (miltų kiekis priklauso nuo kiaušinio dydžio ir nuo to, kaip tiksliai numatuosime pieną, bet tešla turi gautis minkoma ir nelipti prie rankų);
1 a.š. druskos;
3 v.š. cukraus;
1 didelis kiaušinis;
2 v.š. tirpinto sviesto;
1 puodelis šilto pieno;
Karameliniam apvalkalui:
2 puodeliai cukraus;
1,5 v.š. malto cinamono;
100 g tirpinto sviesto.

Sumaišyti ketvirtadalį stiklinės šilto pieno su mielėmis ir leisti kelioms minutėms pastovėti. Į dubenį pilti 1 puodelį miltų, cukrų, druską, kiaušinį, sviestą ir pieną. Išmaišyti. Pilti mielių ir pieno masę. Atargiai supilti likusius miltus. Minkyti apie 6-8 minutes. Sudėti į dubenį, uždengti ir pastatyti šaltai mažiausiai 12 val.
Apvoliojimui skirtus produktus sumaišyti. Tešlą išėmus iš šaldytuvo palaikyti apie valandą kambario temperatūroje, kad atšiltų. Rankomis formuoti nedidelius rutuliukus, apvolioti tirpintame svieste, cukraus ir cinamono mišinyje ir dėti į riebalais išteptą kepimo formą.
Uždengti ir pastatyti valandai šiltai, kad pakiltų. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 minutes. 10 minučių leist pravėst ir iškrėsti ant lėkštės.

Net nežinau kuo šis pyrago skonis skiriasi nuo praeitos beždžionių duonos skonio. Kol šiltas - minkštutėlis, skanutėlis, kaip ir praeitoji. Gal šitas puresnis... Nors neesu tikra. Bet vistiek, labai labai skanus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą