Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis

Švilpikai su sūrelio padažu









Reikės:
1 kg virtų bulvių;
ketvirtadalis bulvių masės miltų;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos.

Padažui:
trys puodeliai pieno;
lydyto sūrelio pakelis (100g);
pagal skonį druskos;
krapų;
miltų padažui sutirštinti.

Virtas bulves sumalti, dėti ketvirtadalį bulvių masės miltų, mušti kiaušinį, berti druską ir greitai išminkyti. Tešla gaunasi lipni, bet minkyti jos ilgai nereiktų, nes kuo ilgiau minkai, tuo tešla labiau skystėja.
Stalą pabarstyti miltais, dėti gabalą tešlos (kokį ketvirtadalį arba penktadalį). Ant miltuoto stalo suvolioti pagaliuką, ji supjaustyti (apie 5cm - 6 cm) ilgio pagaliukais. Prieš kepant patepti aliejumi. Kepti orkaitėje apie pusvalandį 180-190C, kol gražiai apskrus.
Padažui: pieną užviri, dėti krapų, druskos, lydytą sūrelį. Maišyti, kol sūrelis išsilydys. Į puodelį vandens berti pora trejetą šaukštų miltų, išmaišyti. Supilti į verdantį pieną ir maišyti kol užvirs ir sutirštės. Iškepusius švilpikus sudėti į padažą, išmaišyti ir palikti dar karštoje orkaitėje apie 10 min. Labai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą