2012 m. balandžio 30 d., pirmadienis

Avižinė košė su grietinėle



Reikės:
200 ml pieno;
70 g avižinių dribsnių;
100 ml grietinėlės;
20 g cukraus;
šiek tiek apelsino sulčių;
saujelė razinų.

Pieną supilame į puodą, sudedame cukrų, išmaišome. Kai užverda, suberiame dribsnius ir verdame kol išvirs (mano dribsniai greito paruošimo, tad išvirė per tris minutes). Tada išjungiame ugnį, supilame grietinėlę, razinas ir išmaišome. Dedame į lėkštes, ant viršaus pašlakstome apelsino sulčių.

Avižinis pyragas


Reikės:
po stiklinę miltų, avižinių dribsnių, manų kruopų, cukraus, grietinės, pieno;
1 a.š. kepimo miltelių.

Supilame į dubenį avižinius dribsnius, manų kruopas, užpilame pienu ir išmaišome. Supilame grietinę, kepimo miltelius, cukrų, miltus. Išmaišome. Paliekame pusvalandžiui, kad tešla "subręstu" ir išbrinktų.
Pilame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C.

Avižiniai piršteliai


Reikės:
120 g sviesto;
40 g avižinių miltų;
150 ml avižinių dribsnių;
120 g kvietinių miltų;
0,75 puodelio cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
3 v.š. vandens;
pora saujų razinų.

Sviestą ištirpiname, supilame į jį vandenį, išmaišome. Viską supilame ant avižinių dribsnių. Išmaišome. Pilame avižinius miltus, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišome. Beriame razinas, kvietinius miltus ir gerai išmaišome, išminkome. Formuojame pirštelius, d

edame į kepimo skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min 180C.

Karamelė


Reikės:
200 g cukraus;
80 g sviesto;
120 g grietinėlės.

Sviestą išlydome. Grietinėlę pašildome (ir grietinėlę šildžiau, ir sviestą lydžiau mikrobangėje).
Cukrų supilame į puodą ir kaitiname ant lėtos ugnies kol jis visiškai ištirps - taps skysta masė. Nukeliame nuo ugnies.Supilame sviestą. Išmaišome. Supilame grietinėlę. Išmaišome. Karamelė dar nėra graži ir vientisa, todėl dedame dar ant lėtos ugnies ir nuolat maišant pakaitiname, paverdame kol visa masė taps graži vienalytė.
Supilstome į indelius ir laikome šaldytuve.
Skonis labai primena Rududu, tik daug skaniau :-)

Receptas paimtas iš: http://www.7ravioli.com/karamele/html

2012 m. balandžio 27 d., penktadienis

Pūstažandžiai


Reikės:
400 gr. miltų;
35 gr. mielių;
2 a.š. cukraus (galite dėti ir daugiau, jei norite, labai saldžių pyragėlių);
1/4 l.šilto pieno;
40 gr. minkšto sviesto;
2 kiaušiniai;
truputis druskos.

užpilui:
1/4 l. pieno;
70 gr. sviesto;
4 v.š. cukraus;
truputis sviesto formai ištepti.

Mielės sumaišomos su cukrumi. Kai viskas tampa skysta tyrele, supilamas šiltas pienas, išmaišome. Įberiame šimtą gramų miltų, išmaišome ir paliekame 20 min. kad pakiltų. Į pakilusią tešlą mušame kiaušinius, pilame lydytą sviestą, išmaišome. Beriame miltus. Man miltų reikėjo šiek tiek daugiau negu nurodyta recepte.
Tešla minkoma ir daužoma tol, kol nebelimpa prie rankų ir indo sienelių. Tuomet ji uždengiama ir paliekama šiltai 30- 50 min., kad pakiltų. Masė turi padvigubėti.
Ant miltais pabarstyto darbastalio tešla perminkoma ir formuojami graikiško dydžio rutuliukai. (šiuo momentu galite įdaryti rutuliukus kuo nors). Visi rutuliukai dedami į sviestu išteptą kepimo formą. Puode pašildykite pieną, sviestą ir cukrų. Užpilkite ant tešlos rutuliukų ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Recepto šaltinis:

Pyragas su varške


Reikės:
3 kiaušiniai;
50 g grietinės (naudojau liesą);
70 g cukraus;
150 g miltų;
ą a.š. kepimo miltelių;
250 g varškės (įdarui);
1 kiaušinio trynys (įdarui);
60 g cukraus (įdarui);
10 g manų kruopų (įdarui).

Kiaušinius išplakame su cukrumi, grietine. Beriame kepimo miltelius, miltus ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi grietinės tirštumo.
Įdarui: varškę išsukame su kiaušinio tr

yniu, cukrumi, krakmolu.
Į kepimo formą sudedame tešlą, ant jos - varškės masę, o ant varškės - uždėkite uogų iš uogienės arba galite įdėti pjaustytų obuolių.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180C apie 30min.

Avižinių dribsnių keksas


Reikės:
2 kiaušiniai;
100 g sviesto arba margarino;
2 v.š. medaus;
80 g cukraus;
100 g avižinių dribsnių;
3 v.š. atvėsintos arbatos;
130 g miltų;
50 g krakmolo;
1 a.š. kepimo miltelių.

Aptepui: 60 g cukraus pudros; 1-2 v.š. citrinos sulčių.

Trynius, tirpintą sviestą ir medų išmaišykite iki putų. Pakepinkite keptuvėje su šlakeliu cukraus avižinius dribsnius. Atvėsinkite ir suberkite į trynių masę. Supilkite atvėsintą arbatą, miltus, krakmolą, kepimo miltelius, cukrų ir gerai išmaišykite.
Atskirame dubenyje išplakite iki standžių putų kiaušinių baltymus ir įmaišykite į tešlą. Sudėkite į kepimo formą ir kepkite apie 30-35min 180C.
Iškepusį atvėsinkite ir aptepkite aptepu, kurį ruoškite sumaišius cukraus pudrą ir citrinos sultis.

2012 m. balandžio 22 d., sekmadienis

Sojų zuikis



Reikės:
100 g sojų kubelių;
1 v.š. miltų;
1 kiaušinis;
50 g avižinių dribsnių;
1 nedidelis svogūnas;
70 g fermentinio sūrio;
mėgiamų prieskonių.

Sojų kubelius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.
Sumalkite sojų kubelius, svogūną, sūrį. Sudėkite avižinius dribsnius, įmuškite kiaušinį, sudėkite prieskonius, pagal skonį druskos, miltus. Išmaišykite. Formuokite zuikį ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25min 180C.
Labai patiko šis kepinys. Soja visiškai nesijaučia. Valgėme atšaldytą ir dėjome riekeles ant duonos (vietoj dešros).

Avižiniai blynai



Reikės:
100 g avižinių dribsnių;
200 g pieno;
200 g varškės;
70 g miltų;
1 kiaušinis;
cukraus pagal skonį;
žiupsnelis druskos.

Dribsnius užpilame šiltu pienu ir paliekame kelioms minutėms išbrinkti.
Tada sudedame kiaušinį, varškę, miltus, druską, cukrų ir gerai išmaišykite. Kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Labai patiko blynai, minkštučiai.

2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Avižiniai keksiukai



Reikės:
4 v.š. avižinių dribsnių;
1 sauja lukštentų saulėgrąžų;
1 sauja razinų;
150 g tarkuotų burokine tarka obuolių;
100 ml avižinių miltų;
medaus.

Į dubenį pilkite avižinius dribsnius,miltus, sudėkite tarkuotus obuolius, saulėgrąžas, razinas, medų išmaišykite ir palikite pusvalandžiui, kad dribsniai suminkštėtų. Formuokite drėgnomis rankomis apvalius sausainius, dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 10-15min 180C.

2012 m. balandžio 18 d., trečiadienis

Žuvis su avižiniais miltais


Reikės:
šamo filė kepnelių (5vnt.) ;
avižinių miltų;
2-3 kiaušinių;
druskos pagal skonį;
prieskonių.

Žuvį įtrinam prieskoniais, druska. Paliekam porai valandų.
Į lėkštę pilam avižinius miltus, į atskirą lėkštę mušam kiaušinį. Žuvį pavoliojam kiaušinyje, miltuose, kiaušinyje ir vėl miltuose. Apkepam keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Po to sudedame apkeptą žuvį į kepimo skardą ir dar kepam apie 15 min įkaitintoje iki 180C orkaitėje.

Labai patiko ši žuvis. Nežinau ar dėl avižinių miltų, ar pati žuvis labai skani, bet receptas tikrai vykęs ir šamo filė tikrai pirksiu dar ne kartą.

Rumuniškas varškės pyragas



Tešlai:
7 v. š. pieno;
7 v.š. aliejaus;
6 v.š. cukraus;
1 kiaušinis;
1 a.š.kepimo miltelių;
250gr. miltų.

Įdarui:
500 g kreminės varškės;
2 kiaušiniai;
200 g cukraus;
2 v. š. krakmolo;
2 a.š. vanilinio cukraus.

Tešlai: Nedideliame dubenyje užvirti pieną, aliejų, cukrų, kai išputos nukelti, truputį atvėsinti, supilti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Miltų nepadauginti, kad tešla nesigautų per kieta.
Tešlą iškočioti ir iškloti kepimo formos dugną.

Varškės masei: viską sumaišome ir užpilame ant pagrindo.

Kepti iki 180temp. orkaitėje~35min.


Recepto idėja iš čia: http://srovesblogspotcom.blogspot.com/2012/02/rumuniskas-varskes-pyragas.html

Mieliniai avižiniai kukuliai



Reikės:
270 g avižinių miltų;
12 g mielių;
50 g cukraus;
50 g sviesto;
1 kiaušinis nedidelis;
100 ml pieno;
žiupsnelis druskos.

Į avižinius miltus beriame žiupsnelį druskos, šiek tiek pašildytą pieną, mieles išsuktas su šaukšteliu cukraus, likusį cukrų, tirpintą sviestą. Išminkome. Mušame kiaušinį. Išminkome. Tešla gaunasi labai labai lipni.
Paliekame tešlą pakilti. Po valandos tešla pasidaro nelipni, nes išbrinksta avižiniai miltai.
Iš pakilusios tešlos formuojame kukuliukus (aš suformavau dešimt kukuliukų po 50g), juos dar paliekame pakilti. Tada dedame juos į verdantį vandenį ir verdame apie dešimt minučių.

Labai labai patiko šie kukuliai. Puikiai tinka su saldžia uogiene, grietine.

2012 m. balandžio 12 d., ketvirtadienis

Avižinių dribsnių kukuliai



Reikės:
50 g avižinių dribsnių;
150ml pieno;
1 šaukštelis sviesto;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis cukraus;
3 v.š. miltų;
1 kiaušinis.

Avižinius dribsnius išvirti su pienu. Palikti atvėsti. Gaunasi tiršta tiršta košė.
Mušti kiaušinį, berti druską, cukrų, išmaišyti. Supilti miltus, išmaišyti. Tešla gaunasi lipni ir skystoka.
Puode užverdame vandenį ir šaukšto pagalba leidžiame virtinius į vandenį. Verdame apie penkias šešias minutes.
Patiekiame su grietine.
Skanūs virtiniai, net nesitikėjau, kad tokie skanūs gausis.

2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Sveikosios salotos



Reikės:
100 g morkų;
saujelė avižinių dribsnių;
1 nedidelis obuolys.
2-3 v.š. auksaspalvo sirupo.

Morką sutarkuoti burokine tarka. Avižinius dribsnius pakepinti keptuvėje. Obuolį supjaustyti kubeliais. Viską sudėti į tarkuotas morkas, užpilti auksaspalviu sirupu ir gerai išmaišyti. Skanaus.

Avižiniai sausainiai



Reikės:
75 g sviesto;
125 g avižinių dribsnių;
4 v.š. cukraus;
50 g miltų;
saujelė razinų;
pusė banano;
1 kiaušinis;
žiupsnelis kepimo miltelių.

Sviestą išlydome keptuvėje ir suberiame avižinius dribsnius bei pakepiname. Du šaukštus cukraus sudėti į keptuvės turinį ir dar pakaitinti pamaišius.
Atskirame dubenyje išplakti kiaušinį su likusiu cukrumi,kepimo milteliais, miltais. Suberti razinas. Atvėsusių dribsnių masę supilti į kiaušinio masę, išmaišyti. Bananų supjaustyti gabaliukais ir sudėti į tešlą.
Šaukšto pagalba dėti sausainius į kepimo skardą (išklotą kepimo popieriumi) ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 15min. 180C.

2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Avižinių dribsnių blynai



Reikės:
150 ml avižinių dribsnių (greito paruošimo);
150 ml vandens;
žiupsnelis druskos;
nedidelis svogūnas;
saujelė smulkiai tarkuot sūrio;
1 kiaušinis;
3 v.š. miltų.

Avižinius dribsnius užpilti verdančiu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų. Mušti kiaušinį, dėti keptuvėje pakepintą ir kubeliais supjaustytą svogūną, druską. Išmaišyti. Sudėti tarkuotą sūrį, miltus. Drėgnomis rankomis darome kotletukus nestorus ir kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.

2012 m. balandžio 3 d., antradienis

Bulvių apkepas su varške



Reikės:
3 vidutinio dydžio bulvės;
200 g varškės;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
50 g pieno;
nedidelis svogūnas;.

Bulves išverdame, atvėsiname ir supjaustome kubeliais.
Svogūną pakepiname aliejuje, suberiame bulves ir dar pakepiname šiek tiek.
Dubenyje išplakame kiaušinį, sumaišome su varške, pienu, druska.
Bulves beriame į varškės masę, išmaišome. Dedame į kepimo formą ir kepame apie 25min 180C.

2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Varškės pyragas



Reikės:
pagrindui: 50 g sviesto; 1 v.š. grietinės, 50 g cukraus, 1 a.š. kepimo miltelių, apie 200-250 g miltų; 1 kiaušinis, 40 g kefyro.

I masė: 250 ml džiovintų įvairių vaisių (dėjau dž. slyvas, razinas, dž. abrikosus); trečdalis kiaušinio, saujelė aguonų.

II masė: 250 g kreminės varškės; 1 ir nuo I masės likęs kito trečdalis kiaušinio, 50 g cukraus, 30 g sviesto.

Pagrindui viską išmaišome, kad tešla gautųsi minkoma. Ir išklojame kepimo formos dugną.
I masė: džiovintus vaisius užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome kelias minutes, kad išbrinktų. Po to sumalame mėsmale ir sumaišome su kiaušiniu ir aguonomis. Dedame ant pyrago pagrindo šią masę.
II masė: sviestą išlydome, dedame varškę, kiaušinius, cukrų ir gerai išmaišome. Sudedame ant pyrago.
Kepame apie 170C 40-50min.

Vištienos sriuba



Reikės:
pusės vištienos krūtinėlės;
pora saujų makaronų smulkių (vermišelų);
įvairių daržovių (aš sudėjau 200 g šaldytų daržovių mišinio, į kurį įeina morkos, žalieji žirneliai, pupelės, porai, kukurūzai);
šaldytų špinatų pora kubelių (naudojau pirktus ir sušaldytus į ledo kubelių dydžio formos kubelius);
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį.

Vištieną smulkiai supjaustome, apkepiname keptuvėje su prieskoniais. Dedame vištieną į verdantį vandenį ir paverdame penkias minutes. Sudedame šaldytas daržoves, vermišelius ir paverdame apie 8-10min.
Labai skani sriubytė, labai visiems patiko.