Reikės:
250g cukinijos;
70g morkų;
1 kiaušinis;
20g miltų;
20g avižinių dribsnių;
žiupsnelio druskos.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, užbarstome druskos, paliekame 10-20min ir nusunkiame skystį.
Dedame tarkuotą morką, kiaušinį ir likusius produktus. Gerai išmaišome ir dedame į keksiukų formeles.
Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15 min 180C.
Skanaus.
2016 m. rugpjūčio 30 d., antradienis
Varškės ir morkų keksiukai
Reikės:
180g varškės;
80g fermentinio sūrio;
1 morka;
1 svogūnas;
2 kiaušiniai;
100 miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
100g pieno;
20g aliejaus.
Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais, sūrį sutarkuojame. Dedame likusius produktus ir gerai išmaišome. Dedame į keksiukų formeles ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15 min 180C.
Skanaus.
Receptas iš: lieknosbites.lt
180g varškės;
80g fermentinio sūrio;
1 morka;
1 svogūnas;
2 kiaušiniai;
100 miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
100g pieno;
20g aliejaus.
Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais, sūrį sutarkuojame. Dedame likusius produktus ir gerai išmaišome. Dedame į keksiukų formeles ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15 min 180C.
Skanaus.
Receptas iš: lieknosbites.lt
Obuolių pyragas
Labai skanus ir minkštas.
Reikės:
3 obuoliai;
2 kiaušiniai;
250ml kefyro;
100ml cukraus;
50g išlydyto sviesto;
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
apie 2 st miltų.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, pilti kefyrą, tirpintą sviestą, berti druską, miltus ir kepimo miltelius. tešla turi gautis kaip blynams (tokio tirštumo).
Pilti tešlą į kepimo formą.
Į atskirą indą pripjaustyti obuolių, užberti cinamono, cukraus, išmaišyti ir užpilti ant tešlos. Ranka švelniai obuolius paspausti, kad sulįstų šiek tiek į tešlą.
Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15 min 180C.
Reikės:
3 obuoliai;
2 kiaušiniai;
250ml kefyro;
100ml cukraus;
50g išlydyto sviesto;
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
apie 2 st miltų.
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, pilti kefyrą, tirpintą sviestą, berti druską, miltus ir kepimo miltelius. tešla turi gautis kaip blynams (tokio tirštumo).
Pilti tešlą į kepimo formą.
Į atskirą indą pripjaustyti obuolių, užberti cinamono, cukraus, išmaišyti ir užpilti ant tešlos. Ranka švelniai obuolius paspausti, kad sulįstų šiek tiek į tešlą.
Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15 min 180C.
Cukinijų ir faršo kotletai
Labai minkšti ir sultingi.
reikės:
500g maltos mėsos;
400g cukinijos;
1 svogūnas;
1 skiltelė česnako;
pundelis krapų;
druskos pagal skonį;
1 kiaušinis;
kmynu;
pora saujų manų kruopų;
pora saujų miltų.
Cukiniją sutarkuojame. Sumaišome su kubeliais smulkintu svogūnu, krapais ir likusiais produktais. Apkepame kotletus keptuvėje su trupučiu aliejaus. Po to perdedame į kepimo skardą ir kepame apie 15 min 180C.
reikės:
500g maltos mėsos;
400g cukinijos;
1 svogūnas;
1 skiltelė česnako;
pundelis krapų;
druskos pagal skonį;
1 kiaušinis;
kmynu;
pora saujų manų kruopų;
pora saujų miltų.
Cukiniją sutarkuojame. Sumaišome su kubeliais smulkintu svogūnu, krapais ir likusiais produktais. Apkepame kotletus keptuvėje su trupučiu aliejaus. Po to perdedame į kepimo skardą ir kepame apie 15 min 180C.
Salotos su konservuotais kukurūzais ir feta
Reikės:
pundelis rūgštynių;
1 mažas indelis konservuotų kukurūzų;
4 pomidorai;
100g fetos sūrio;
šaukštelio aliejaus;
šaukštelio citrinos sulčių.
Rūgštynes suplėšome gabaliukais, dedame į 8 dalis supjaustytą pomidorą, dedame konservuotus kukurūzus, patrupiname fetos sūrio, užpilame aliejaus ir citrinos sulčių ir išmaišome.
Skanaus.
pundelis rūgštynių;
1 mažas indelis konservuotų kukurūzų;
4 pomidorai;
100g fetos sūrio;
šaukštelio aliejaus;
šaukštelio citrinos sulčių.
Rūgštynes suplėšome gabaliukais, dedame į 8 dalis supjaustytą pomidorą, dedame konservuotus kukurūzus, patrupiname fetos sūrio, užpilame aliejaus ir citrinos sulčių ir išmaišome.
Skanaus.
2016 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis
Avinžirnių troškinys
Reikės:
1 baklažanas;
200g avinžirnių;
1 svogūnas;
1 morka.
Avinžirnius iš vakaro pamerkiame. Kitą dieną išverdame.
Morkas sutarkuojame, baklažaną ir svogūną supjaustome kubeliais. Viską pakepiname. Dedame virtus avinžirnius, į aštuonias dalis supjaustytus pomidorus ir kepiname kol atsiras skysčio ir pomidorai suminkštės. Aš dar įpyliau apie 150ml vandens, įdėjau ryžių manų šiek tiek, kad padažas sutirštėtų. beriame druskos (jeigu reikia, prieskonių mėgiamų).
Patiekiau su bulvėmis.
Skanaus.
1 baklažanas;
200g avinžirnių;
1 svogūnas;
1 morka.
Avinžirnius iš vakaro pamerkiame. Kitą dieną išverdame.
Morkas sutarkuojame, baklažaną ir svogūną supjaustome kubeliais. Viską pakepiname. Dedame virtus avinžirnius, į aštuonias dalis supjaustytus pomidorus ir kepiname kol atsiras skysčio ir pomidorai suminkštės. Aš dar įpyliau apie 150ml vandens, įdėjau ryžių manų šiek tiek, kad padažas sutirštėtų. beriame druskos (jeigu reikia, prieskonių mėgiamų).
Patiekiau su bulvėmis.
Skanaus.
Bulvių vyniotinis su įdaru
Reikės:
apie 1kg bulvių;
miltų;
1 kiaušinio;
žiupsnelio druskos.
Bulves išverdame, nusunkiame ir sumaišome su druska, kiaušiniu. Pilame miltus. Masė neturi tapti minkoma, bet tokia pusiau lipni. Aš sudėjau kokia 250ml miltų.
Išminkytą bulvių masę dedame plonu sluoksniu ant kepimo popieriaus (prieš tai jį patepiau aliejumi). Ant bulvių masės dedame tarkuoto sūrio (pasiliekame saujelę sūrio pabarstyti viršui),dedame įdarą, vyniotinį susukame ir kepame orkaitėje apie 20min 180C. Pabaigus kepti, viršų apibarstome sūriu ir paliekame keletui minučių orkaitėje kol sūris išsilydys.
Įdarui:
apie 300g maltos mėsos;
1 morka;
1 svogūnas;
pusė baklažano;
mėgiamų prieskonių;
druskos žiupsnelis;
apie 150g sūrio.
Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais, dedame į keptuvę ir kartu su malta mėsa apkepiname, kol mėsa taps biri. Dedame prieskonius, druską.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
apie 1kg bulvių;
miltų;
1 kiaušinio;
žiupsnelio druskos.
Bulves išverdame, nusunkiame ir sumaišome su druska, kiaušiniu. Pilame miltus. Masė neturi tapti minkoma, bet tokia pusiau lipni. Aš sudėjau kokia 250ml miltų.
Išminkytą bulvių masę dedame plonu sluoksniu ant kepimo popieriaus (prieš tai jį patepiau aliejumi). Ant bulvių masės dedame tarkuoto sūrio (pasiliekame saujelę sūrio pabarstyti viršui),dedame įdarą, vyniotinį susukame ir kepame orkaitėje apie 20min 180C. Pabaigus kepti, viršų apibarstome sūriu ir paliekame keletui minučių orkaitėje kol sūris išsilydys.
Įdarui:
apie 300g maltos mėsos;
1 morka;
1 svogūnas;
pusė baklažano;
mėgiamų prieskonių;
druskos žiupsnelis;
apie 150g sūrio.
Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais, dedame į keptuvę ir kartu su malta mėsa apkepiname, kol mėsa taps biri. Dedame prieskonius, druską.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
2016 m. rugpjūčio 22 d., pirmadienis
Miežinės spurgos
Reikės:
350g miežinių kruopų košės;
1 kiaušinis;
50g cukraus;
180g varškės;
110g miltu.
Kiašinius išplakame su cukrumi, dedame varškę. Dedame virtas kruopas ir džiuvėsius. Drėgnom rankomis formuojame rutuliukus ir apverdame aliejuje. Baigiame kepti orkaitėje apie 10min 180C.
Skanaus.
350g miežinių kruopų košės;
1 kiaušinis;
50g cukraus;
180g varškės;
110g miltu.
Kiašinius išplakame su cukrumi, dedame varškę. Dedame virtas kruopas ir džiuvėsius. Drėgnom rankomis formuojame rutuliukus ir apverdame aliejuje. Baigiame kepti orkaitėje apie 10min 180C.
Skanaus.
2016 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis
Meliono sausainiai
Reikės:
230g meliono (naudojau saldųjį, tačiau tiktų, manau, bet koks);
40g cukraus;
100g avižinių dribsnių (aš dėjau trijų grūdų dribsnius);
200g miltų;
120g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinio;
60g šokolado (sulaužyto gabaliukais smulkiais).
Išplakame minkštą sviestą su cukrumi. Mušame kiaušinį ir gerai išplakame.Melioną sutarkuojame burokine tarka ir nupilame susidariusį skystį. Sudedame ir gerai išmaišome. Dedame kepimo miltelius, avižinius dribsnius, miltus ir gerai išmaišome. Galiausiai sudedame smulkintą šokoladą, saulėgrąžų sėklas (labai gerai jeigu prieš tai jas neužmirškite pakepinti sausoje keptuvėje, kol jos parusvės). Išmaišome. Šaukštu dedame skardoje (ant kepimo popieriaus) tešlą ir kepame apie 15 min 180C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus.
230g meliono (naudojau saldųjį, tačiau tiktų, manau, bet koks);
40g cukraus;
100g avižinių dribsnių (aš dėjau trijų grūdų dribsnius);
200g miltų;
120g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinio;
60g šokolado (sulaužyto gabaliukais smulkiais).
Išplakame minkštą sviestą su cukrumi. Mušame kiaušinį ir gerai išplakame.Melioną sutarkuojame burokine tarka ir nupilame susidariusį skystį. Sudedame ir gerai išmaišome. Dedame kepimo miltelius, avižinius dribsnius, miltus ir gerai išmaišome. Galiausiai sudedame smulkintą šokoladą, saulėgrąžų sėklas (labai gerai jeigu prieš tai jas neužmirškite pakepinti sausoje keptuvėje, kol jos parusvės). Išmaišome. Šaukštu dedame skardoje (ant kepimo popieriaus) tešlą ir kepame apie 15 min 180C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus.
Kokosiniai sausainiai
Reikės:
2 kiaušiniai;
150g kokoso drožlių;
100g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
40g cukraus.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, dedame kepimo miltelius, kokoso drožles ir gerai išmaišome. Dedame miltus ir gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve pusvalandžiui.
Formuojame rutuliukus ir išdėliojame kepimo skardoje (kurioje ištiestas kepimo popierius). Kepame apie 10min 180C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus.
2 kiaušiniai;
150g kokoso drožlių;
100g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
40g cukraus.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, dedame kepimo miltelius, kokoso drožles ir gerai išmaišome. Dedame miltus ir gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve pusvalandžiui.
Formuojame rutuliukus ir išdėliojame kepimo skardoje (kurioje ištiestas kepimo popierius). Kepame apie 10min 180C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus.
2016 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis
Bananų duona su šokoladu (keksiukai)
Reikės:
30gcukraus;
100g sviesto;
3 kiaušiniai;
4 sunokę bananai;
300g miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
40g špinatų;
60g šokolado (smulkinto gabaliukais).
Kiaušinius dėjau į trintuvą kartu su špinatais ir suplakiau į tyrę iki vienalytės masės. Tada pilame masę į dubenį ir plakame su sviestu, cukrumi. Sudėkite šakute sutrintus bananus. Sudėkite likusius produktus ir gerai išmaišykite.
Supilkite į keksiukų formeles ir kepkite apie 15-20min 180C.
Galima kepti ir kaip pyragą, bet mums skaniau ir gražiau valgosi keksiukų formelėse.
Skanaus.
30gcukraus;
100g sviesto;
3 kiaušiniai;
4 sunokę bananai;
300g miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
40g špinatų;
60g šokolado (smulkinto gabaliukais).
Kiaušinius dėjau į trintuvą kartu su špinatais ir suplakiau į tyrę iki vienalytės masės. Tada pilame masę į dubenį ir plakame su sviestu, cukrumi. Sudėkite šakute sutrintus bananus. Sudėkite likusius produktus ir gerai išmaišykite.
Supilkite į keksiukų formeles ir kepkite apie 15-20min 180C.
Galima kepti ir kaip pyragą, bet mums skaniau ir gražiau valgosi keksiukų formelėse.
Skanaus.
Kruopų troškinys su baklažanais
Reikės:
1 baklažanas;
120ml ryžių;
120ml žirnių kruopų;
2 morkos;
1 svogūnas;
pundelis svogūnų laiškų;
2-3 v.š. pomidorų padažo;
mėgiamų prieskonių.
Kruopas pamirkome bent pora valandų.
Užverdame ir verdame kol ruošiame daržoves ir kruopos bus beveik išvirusios.
Morkas sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais. Dedame į keptuvę ir pakepiname. Dedame baklažaną (smulkintą kubeliais), beriame prieskonius ir kepiname kol daržovės beveik suminkštės. Sudedame beveik išvirusias kruopas (įpilame ir šiek tiek skysčio) ir paverdame dar apie 5 min, kad kruopos galutinai išvirtų. Skysčio turėtų beveik nelikti. Sudedame pomidorų padažą, svogūnų laiškus (smulkintus) ir išjungiame viryklę.
Labai puikūs ir skanūs pietūs. Kvapas lyg troškinys būtų su grybais.
Skanaus.
1 baklažanas;
120ml ryžių;
120ml žirnių kruopų;
2 morkos;
1 svogūnas;
pundelis svogūnų laiškų;
2-3 v.š. pomidorų padažo;
mėgiamų prieskonių.
Kruopas pamirkome bent pora valandų.
Užverdame ir verdame kol ruošiame daržoves ir kruopos bus beveik išvirusios.
Morkas sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais. Dedame į keptuvę ir pakepiname. Dedame baklažaną (smulkintą kubeliais), beriame prieskonius ir kepiname kol daržovės beveik suminkštės. Sudedame beveik išvirusias kruopas (įpilame ir šiek tiek skysčio) ir paverdame dar apie 5 min, kad kruopos galutinai išvirtų. Skysčio turėtų beveik nelikti. Sudedame pomidorų padažą, svogūnų laiškus (smulkintus) ir išjungiame viryklę.
Labai puikūs ir skanūs pietūs. Kvapas lyg troškinys būtų su grybais.
Skanaus.
Cukinijų apkepas su faršo kukuliais
Reikės:
apie 1 kg tarkuotos burokine tarka cukinijos (tai maždaug viena didelė cukinija);
2 morkos;
280g miltų;
3 kiaušiniai;
200g sūrio;
mėgiamų prieskonių;
žiupsnelis druskos;
krapų.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka su morkomis, sūriu. Sumaišome visus likusius produktus ir pilame į kepimo formą.
Ruošiame kukulius:
apie 250g maltos mėsos;
mėgiamų prieskonių;
apie 50ml kefyro;
pora saujų džiuvėsių;
mėgiamų prieskonių.
Viską sumaišome. Formuojame kukulius, juos sudėliojame į cukinijų masę ir paslepiame tešloje.
Kepame orkaitėje apie 30min 180C.
Iškepęs apkepas skystokas, tačiau pravėsęs tikrai sutvirtėja.
Skanaus.
apie 1 kg tarkuotos burokine tarka cukinijos (tai maždaug viena didelė cukinija);
2 morkos;
280g miltų;
3 kiaušiniai;
200g sūrio;
mėgiamų prieskonių;
žiupsnelis druskos;
krapų.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka su morkomis, sūriu. Sumaišome visus likusius produktus ir pilame į kepimo formą.
Ruošiame kukulius:
apie 250g maltos mėsos;
mėgiamų prieskonių;
apie 50ml kefyro;
pora saujų džiuvėsių;
mėgiamų prieskonių.
Viską sumaišome. Formuojame kukulius, juos sudėliojame į cukinijų masę ir paslepiame tešloje.
Kepame orkaitėje apie 30min 180C.
Iškepęs apkepas skystokas, tačiau pravėsęs tikrai sutvirtėja.
Skanaus.
2016 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis
Sriuba su pienu
Reikės:
sultinio;
3 bulvės;
perlinių kruopų;
1 morka;
druskos pagal skonį.
Užverdame perlines kruopas, paverdame 10 minučių. Sudedame bulves pjaustytas kubeliais, tarkuotas morkas. Verdame kol išvirs. Dedame sultinio kubelį. Užbaliname pienu ir užverdame. Pasūdome pagal skonį.
Aš dar prieš baigiant virti įdėjau smulkintų petražolių.
Skanaus.
sultinio;
3 bulvės;
perlinių kruopų;
1 morka;
druskos pagal skonį.
Užverdame perlines kruopas, paverdame 10 minučių. Sudedame bulves pjaustytas kubeliais, tarkuotas morkas. Verdame kol išvirs. Dedame sultinio kubelį. Užbaliname pienu ir užverdame. Pasūdome pagal skonį.
Aš dar prieš baigiant virti įdėjau smulkintų petražolių.
Skanaus.
Sūrio rutuliukai
Reikės:
200g sūrio;
1 kiaušinis;
4 v.š. miltų;
pipirų žiupsnelis;
ciberžolės žiupsnelis;
druskos žiupsnelis.
Sūrį sutarkuojame smulkia tarka (ne burokine, o šiek tiek smulkesne). Sumaišome visus produktus ir išminkome.
Formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir apvoliojame džiuvėsiuose. Verdame įkaitintame aliejuje.
Patiekiame su padažu. Puikiai tinka česnakinis.
Skanaus.
200g sūrio;
1 kiaušinis;
4 v.š. miltų;
pipirų žiupsnelis;
ciberžolės žiupsnelis;
druskos žiupsnelis.
Sūrį sutarkuojame smulkia tarka (ne burokine, o šiek tiek smulkesne). Sumaišome visus produktus ir išminkome.
Formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir apvoliojame džiuvėsiuose. Verdame įkaitintame aliejuje.
Patiekiame su padažu. Puikiai tinka česnakinis.
Skanaus.
Morkų salotos
Labai patiko, skanios ir paprastos.
Reikės:
2 morkos;
sauja špinatų;
nedielis pundelis svogūnų laiškų;
graikiško jogurto;
žiupsnelis druskos.
Morkas sutarkuojame burokine tarka. Svogūno laiškus supjaustome. Špinatus suplėšome kokio tik norime dydžio gabaliukais. Dedame šaukštą graikiško jogurto, išmaišome. Pagal skonį pasūdome. Skanaus.
Reikės:
2 morkos;
sauja špinatų;
nedielis pundelis svogūnų laiškų;
graikiško jogurto;
žiupsnelis druskos.
Morkas sutarkuojame burokine tarka. Svogūno laiškus supjaustome. Špinatus suplėšome kokio tik norime dydžio gabaliukais. Dedame šaukštą graikiško jogurto, išmaišome. Pagal skonį pasūdome. Skanaus.
2016 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis
Salotos su sūriu
Reikės:
indelis konservuotų kukurūzų (naudojau nedidelį indelį, lyg 340g);
3 pomidorai;
3 agurkai;
3 obuoliai;
1 svogūnas;
100g sūrio (naudojau minkštą sūrį salotoms, panašų į fetą sūrį).
Užpilui:
mėgstamo aliejaus (naudojau alyvuogių, bet galite naudoti jums tinkantį ir patinkantį);
žiupsnelis druskos;
šiek tiek citrinos sulčių.
Viską supjaustome kubeliais, supilame konservuotus kukurūzus ir išmaišome. Pilame aliejaus šiek tiek, spaudžiame citrinos sulčių, beriame druskos. Išmaišome. Skanaus.
indelis konservuotų kukurūzų (naudojau nedidelį indelį, lyg 340g);
3 pomidorai;
3 agurkai;
3 obuoliai;
1 svogūnas;
100g sūrio (naudojau minkštą sūrį salotoms, panašų į fetą sūrį).
Užpilui:
mėgstamo aliejaus (naudojau alyvuogių, bet galite naudoti jums tinkantį ir patinkantį);
žiupsnelis druskos;
šiek tiek citrinos sulčių.
Viską supjaustome kubeliais, supilame konservuotus kukurūzus ir išmaišome. Pilame aliejaus šiek tiek, spaudžiame citrinos sulčių, beriame druskos. Išmaišome. Skanaus.
Kanapių pienas
Šis pienas sveikas, skanus ir puikiai tinka įvairiems kokteiliams. Pasigaminsite jį labai lengvai.
Reikės:
4 v.š. kanapių sėklų (naudojau nelukštentas);
250ml vandens.
Sėklas nuplauname ir užpilame vandeniu. Paliekame nakčiai. Ryte su visu vandeniu suplakame ir nusunkiame.
Aš šį pieną gaminu ne tik iš vakaro, bet ir ryte užpylusi sėklas, vakare jau gaminu pienuką
Skanaus.
Receptas paimtas iš: https://www.facebook.com/veganpipiras
Ačiū už receptą.
Reikės:
4 v.š. kanapių sėklų (naudojau nelukštentas);
250ml vandens.
Sėklas nuplauname ir užpilame vandeniu. Paliekame nakčiai. Ryte su visu vandeniu suplakame ir nusunkiame.
Aš šį pieną gaminu ne tik iš vakaro, bet ir ryte užpylusi sėklas, vakare jau gaminu pienuką
Skanaus.
Receptas paimtas iš: https://www.facebook.com/veganpipiras
Ačiū už receptą.
2016 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis
Bulvių ir varškės piršteliai
Reikės:
800g virtų bulvių;
100g verdančio pieno;
360g varškės;
160g krakmolo;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis ciberžolės.
Virtas bulves sugrūdžiame bulvių grūstuve (arba sumalame mėsmale). Geriau sugrūdžiame dar karštas bulves, tada neliks jokių gumuliukų, bus vientisesnė masė. Supilame verdantį pieną ir gerai išmaišome. Dedame krakmolą, varškę, druską ir gerai išminkome. Formuojame "pirštelius" ir kepame aliejuje iš visų pusių.
Patiekiame su grietine.
Skanaus.
800g virtų bulvių;
100g verdančio pieno;
360g varškės;
160g krakmolo;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis ciberžolės.
Virtas bulves sugrūdžiame bulvių grūstuve (arba sumalame mėsmale). Geriau sugrūdžiame dar karštas bulves, tada neliks jokių gumuliukų, bus vientisesnė masė. Supilame verdantį pieną ir gerai išmaišome. Dedame krakmolą, varškę, druską ir gerai išminkome. Formuojame "pirštelius" ir kepame aliejuje iš visų pusių.
Patiekiame su grietine.
Skanaus.
2016 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis
Pomidorų sriuba
Reikės:
0,5 kg pomidorų;
1 paprika;
1 svogūnas;
50g makaronų;
druskos;
mėgiamų prieskonių;
petražolių;
krapų.
Pomidorus, papriką sutrinti smulkintuvu į tyrę ir supilkite į puodą. Užvirkite. Sudėkite kepintą svogūną, prieskonius, žalumynus. Virkite apie 10 minučių. Išvirus sudėkite jau išvirtus makaronus.
Skanaus.
0,5 kg pomidorų;
1 paprika;
1 svogūnas;
50g makaronų;
druskos;
mėgiamų prieskonių;
petražolių;
krapų.
Pomidorus, papriką sutrinti smulkintuvu į tyrę ir supilkite į puodą. Užvirkite. Sudėkite kepintą svogūną, prieskonius, žalumynus. Virkite apie 10 minučių. Išvirus sudėkite jau išvirtus makaronus.
Skanaus.
Avinžirnių kotletai
Reikės:
200g avinžirnių;
2 morkos;
1 st. tarkuotos cukinijos;
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
1 kiaušinis;
2-3 v.š. avižinių miltų;
mėgiami prieskoniai (aš dėjau druskos, pipirų, ciberžolės).
Avinžirnius geriausia išmirkyti per naktį. Tada išverdame. Morkas sutarkuojame, svogūną tai pat. Česnaką suspaudžiame spaustuku. Visus produktus sumaišome ir kepame kotletus orkaitėje 180C apie 25 min.
Skanaus.
200g avinžirnių;
2 morkos;
1 st. tarkuotos cukinijos;
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
1 kiaušinis;
2-3 v.š. avižinių miltų;
mėgiami prieskoniai (aš dėjau druskos, pipirų, ciberžolės).
Avinžirnius geriausia išmirkyti per naktį. Tada išverdame. Morkas sutarkuojame, svogūną tai pat. Česnaką suspaudžiame spaustuku. Visus produktus sumaišome ir kepame kotletus orkaitėje 180C apie 25 min.
Skanaus.
Cukinijų pyragas
Reikės:
140g miltų;
1 v.š. kakavos;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. cinamono;
1 a.š. kepimo miltelių;
120ml aliejaus;
50g cukraus;
2 kiaušiniai;
230g tarkuotos cukinijos (šiek tiek smulkesne negu burokine tarka);
70g smulkinto šokolado.
Aliejų, cukrų, kiaušinius gerai išplakti kartu.Sudėti tarkuotą cukiniją.
Sudedame miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską, cinamoną. Viską sumaišyti su cukinijų mase. Įmaišyti šokolado gabaliukus.
Tada supilti į kepimo formą ir kepti apie pusvalandį 180C
Skanaus.
140g miltų;
1 v.š. kakavos;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. cinamono;
1 a.š. kepimo miltelių;
120ml aliejaus;
50g cukraus;
2 kiaušiniai;
230g tarkuotos cukinijos (šiek tiek smulkesne negu burokine tarka);
70g smulkinto šokolado.
Aliejų, cukrų, kiaušinius gerai išplakti kartu.Sudėti tarkuotą cukiniją.
Sudedame miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską, cinamoną. Viską sumaišyti su cukinijų mase. Įmaišyti šokolado gabaliukus.
Tada supilti į kepimo formą ir kepti apie pusvalandį 180C
Skanaus.
Sriuba su špinatais
Reikės:
3 bulvės;
90g ryžių;
1 morka;
1 svogūnas;
špinatų (aš dėjau šaldytus, apie 100g);
mėgiamų prieskonių.
O sriuba ruošiama standartiškai:
Bulvės supjaustomos kubeliais, užverdame, dedame ryžius, pakepintą aliejuje tarkuotą (aš kepinau ghee svieste su prieskoniais) morką ir kubeliais pjaustytą svogūną. Baigiant virti sudedame špinatus ir po minutės išjungiame viryklę.
Skanaus.
Sriuba paprasta, daugeliui tikriausiai žinoma, bet skonis jos vistiek puikus.
3 bulvės;
90g ryžių;
1 morka;
1 svogūnas;
špinatų (aš dėjau šaldytus, apie 100g);
mėgiamų prieskonių.
O sriuba ruošiama standartiškai:
Bulvės supjaustomos kubeliais, užverdame, dedame ryžius, pakepintą aliejuje tarkuotą (aš kepinau ghee svieste su prieskoniais) morką ir kubeliais pjaustytą svogūną. Baigiant virti sudedame špinatus ir po minutės išjungiame viryklę.
Skanaus.
Sriuba paprasta, daugeliui tikriausiai žinoma, bet skonis jos vistiek puikus.
Troškinys su mėsa ir pomidorais
Reikės:
500g mėsos (aš dėjau kiaulienos kumpį);
apie 13 vnt vidutinio dydžio pomidorų;
mėgiamų prieskonių (aš dėjau prieskonių mišinį kiaulienai ir dar dėjau ciberžolės šaukštelį, bei šaukštelį kmynų);
apie 3-4 v.š. miltų.
Mėsą supjaustome kubeliais, beriame prieskonius (tik ne kmynus) ir išmaišome. Dedame miltus ir mėsą išmaišome, kad kiekvienas gabaliukas apliptų miltais. Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai mėsa šiek tiek apkepa, sudedame pomidorus (aš kiekvieną pomidorą pjoviau į keturias dalis ir po to dar per pusę). Troškiname ant lėtos ugnies kol pomidorai suvirs. Beriame kmynus, druskos pagal skonį.
Skanaus.
Tikrai labai patiko šis troškinys.
500g mėsos (aš dėjau kiaulienos kumpį);
apie 13 vnt vidutinio dydžio pomidorų;
mėgiamų prieskonių (aš dėjau prieskonių mišinį kiaulienai ir dar dėjau ciberžolės šaukštelį, bei šaukštelį kmynų);
apie 3-4 v.š. miltų.
Mėsą supjaustome kubeliais, beriame prieskonius (tik ne kmynus) ir išmaišome. Dedame miltus ir mėsą išmaišome, kad kiekvienas gabaliukas apliptų miltais. Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai mėsa šiek tiek apkepa, sudedame pomidorus (aš kiekvieną pomidorą pjoviau į keturias dalis ir po to dar per pusę). Troškiname ant lėtos ugnies kol pomidorai suvirs. Beriame kmynus, druskos pagal skonį.
Skanaus.
Tikrai labai patiko šis troškinys.
2016 m. rugpjūčio 7 d., sekmadienis
Apelsininis tortas
Reikės:
3 biskvito lakštų pagal jūsų mėgiamą receptą.
Kremui:
350g graikiško jogurto;
18g želatinos;
70g cukraus (arba daugiau, jeigu norite saldžiau);
2 apelsinai;
1 v.š. krakmolo;
75g sviesto;
nedidelis indelis konservuotų mandarinų;
1 kiaušinis.
Į puodą supilame pusę apelsino sulčių (šviežiai spaustų iš abiejų apelsinų), sudedame sviestą ir kaitiname, kol sviestas ištirps. Likusiose apelsinų sultyse išmaišome krakmolą ir supilame į karštą sviesto -apelsinų masę. Nuolat maišome. Įmušame kiaušinį, nuolat maišome ir paverdame minutę. Išjungiame viryklę. Sudedame cukrų, išmaišome. Sudedame graikišką jogurtą ir gerai išplakame.
Atskirai ištirpiname želatiną su 100ml karšto vandens. Atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome.
Dedame pirmą biskvitą į torto formą, sulaistome (aš sulaisčiau konservuotų mandarinų sultimis), dedame mandarinų skiltelių (konservuotų). Dedame antrą biskvitą, vėl sulaistome, dedame mandarinų skilteles, pilame kremą ir dedame trečią biskvitą, sulaistome ir supilame likusį kremą.
Pastatome į šaldytuvą sustingti.
Puošiame kaip tik norime. Aš pridėliojau bananų ir užpyliau želė.
Skanaus.
3 biskvito lakštų pagal jūsų mėgiamą receptą.
Kremui:
350g graikiško jogurto;
18g želatinos;
70g cukraus (arba daugiau, jeigu norite saldžiau);
2 apelsinai;
1 v.š. krakmolo;
75g sviesto;
nedidelis indelis konservuotų mandarinų;
1 kiaušinis.
Į puodą supilame pusę apelsino sulčių (šviežiai spaustų iš abiejų apelsinų), sudedame sviestą ir kaitiname, kol sviestas ištirps. Likusiose apelsinų sultyse išmaišome krakmolą ir supilame į karštą sviesto -apelsinų masę. Nuolat maišome. Įmušame kiaušinį, nuolat maišome ir paverdame minutę. Išjungiame viryklę. Sudedame cukrų, išmaišome. Sudedame graikišką jogurtą ir gerai išplakame.
Atskirai ištirpiname želatiną su 100ml karšto vandens. Atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome.
Dedame pirmą biskvitą į torto formą, sulaistome (aš sulaisčiau konservuotų mandarinų sultimis), dedame mandarinų skiltelių (konservuotų). Dedame antrą biskvitą, vėl sulaistome, dedame mandarinų skilteles, pilame kremą ir dedame trečią biskvitą, sulaistome ir supilame likusį kremą.
Pastatome į šaldytuvą sustingti.
Puošiame kaip tik norime. Aš pridėliojau bananų ir užpyliau želė.
Skanaus.
Sausainiai su cukinijomis
Reikės:
160g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. prieskonių (aš dėjau prieskonių mišinį meduoliams, bet jeigu jo neturite galite įdėti tiesiog cinamono);
60g sviesto;
2 v.š. medaus;
1 kiaušinio;
200g burokine tarka tarkuotos cukinijos;
180g avižinių dribsnių;
60g gabaliukais smulkinto šokolado;
60g džiovintų spanguolių.
Minkštą sviestą ir medų išplakame kartu (aš pašildžiau viską mikrobangėje, kad suminkštėtų). Mušam kiaušinį ir išplakame. Sudedame kepimo miltelius, miltus ir išmaišome. tešla gaunasi tirštoka. Dedame tarkuotą cukiniją, išmaišome (tešla gaunasi jau šiek tiek minkštesnė). Sudedame šokoladą, džiovintas spanguoles, avižinius dribsnius ir gerai išmaišome. Masė gaunasi tokia kietoka, sausoka, bet viskas gerai.
Dedame šaukštu sausainius į kepimo skardą ir kepame orkaitėje apie 15min 180C.
Skanaus.
160g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. prieskonių (aš dėjau prieskonių mišinį meduoliams, bet jeigu jo neturite galite įdėti tiesiog cinamono);
60g sviesto;
2 v.š. medaus;
1 kiaušinio;
200g burokine tarka tarkuotos cukinijos;
180g avižinių dribsnių;
60g gabaliukais smulkinto šokolado;
60g džiovintų spanguolių.
Minkštą sviestą ir medų išplakame kartu (aš pašildžiau viską mikrobangėje, kad suminkštėtų). Mušam kiaušinį ir išplakame. Sudedame kepimo miltelius, miltus ir išmaišome. tešla gaunasi tirštoka. Dedame tarkuotą cukiniją, išmaišome (tešla gaunasi jau šiek tiek minkštesnė). Sudedame šokoladą, džiovintas spanguoles, avižinius dribsnius ir gerai išmaišome. Masė gaunasi tokia kietoka, sausoka, bet viskas gerai.
Dedame šaukštu sausainius į kepimo skardą ir kepame orkaitėje apie 15min 180C.
Skanaus.
Daržovių pyragas
Reikės:
tešlai:
500g miltų;
180g sviesto;
220g graikiško jogurto;
žiupsnelis druskos.
Miltus ir sviestą triname tarp pirštų kol gausis smulkūs birūs trupinukai. Dedame graikišką jogurtą ir išminkome tešlą. Dedame ją į šaldytuvą kol ruošime įdarą.
Įdarui:
1 nedidelė cukinija;
2 morkos;
2 svogūnai;
mėgiamų prieskonių (aš dėjau 1 a.š. garam masala).
Užpilui:
4 kiaušiniai;
130g sūrio;
pakelis varškės (180g);
žiupsnelis druskos.
Vieną morką supjaustome riekelėmis plonomis, kitą sutarkuojame. Svogūną supjaustome kubeliais. Cukiniją šiaudeliais. kepame ant lėtos ugnies su šlakeliu aliejaus. Dedame prieskonius.
Imame iš šaldytuvo tešlą, ją iškočiojame ir ištiesiame kepimo formą padarant ir tešlos kraštus.
Dedame tešlą kepti į orkaitę apie 10min 180C.
Tada sudedame daržovių įdarą ir užpilame užpilą. Kepame orkaitėje apie 20min 180C.
Užpilo gaminimas:
Kiaušinius išplakame su tarkuotu sūriu. Dedame varškę, druską ir gerai išmaišome.
tešlai:
500g miltų;
180g sviesto;
220g graikiško jogurto;
žiupsnelis druskos.
Miltus ir sviestą triname tarp pirštų kol gausis smulkūs birūs trupinukai. Dedame graikišką jogurtą ir išminkome tešlą. Dedame ją į šaldytuvą kol ruošime įdarą.
Įdarui:
1 nedidelė cukinija;
2 morkos;
2 svogūnai;
mėgiamų prieskonių (aš dėjau 1 a.š. garam masala).
Užpilui:
4 kiaušiniai;
130g sūrio;
pakelis varškės (180g);
žiupsnelis druskos.
Vieną morką supjaustome riekelėmis plonomis, kitą sutarkuojame. Svogūną supjaustome kubeliais. Cukiniją šiaudeliais. kepame ant lėtos ugnies su šlakeliu aliejaus. Dedame prieskonius.
Imame iš šaldytuvo tešlą, ją iškočiojame ir ištiesiame kepimo formą padarant ir tešlos kraštus.
Dedame tešlą kepti į orkaitę apie 10min 180C.
Tada sudedame daržovių įdarą ir užpilame užpilą. Kepame orkaitėje apie 20min 180C.
Užpilo gaminimas:
Kiaušinius išplakame su tarkuotu sūriu. Dedame varškę, druską ir gerai išmaišome.
2016 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis
Makaronai su sūreliu
Reikės:
400g makaronų;
indelis tepamojo sūrelio;
2 paprikos;
1 agurkas;
pundelis svogūnų laiškų.
Makaronus išverdame, nusunkiame ir sumaišome su tepamu sūreliu, kubeliais pjaustytomis daržovėmis.
Labai skanu ir paprasta.
Skanaus.
400g makaronų;
indelis tepamojo sūrelio;
2 paprikos;
1 agurkas;
pundelis svogūnų laiškų.
Makaronus išverdame, nusunkiame ir sumaišome su tepamu sūreliu, kubeliais pjaustytomis daržovėmis.
Labai skanu ir paprasta.
Skanaus.
Trupininis pyragas su uogiene
Reikės:
200g sviesto;
50g cukraus;
2 kiaušiniai;
500g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
uogienės (aš naudojau mėlynių).
Sviestą ištrinam su cukrumi, kepimo milteliais ir miltais iki trupinių. Mušame kiaušinius ir tešlą išminkome, gaunasi tokie trupiniai, biri tešla.
Pilame 3/4 tešlos į kepimo formą, dedame uogienę (aš į uogienę dėjau šaukštą bulvių krakmolo, nes mano uogieno buvo tokia skystoka). Tada ant uogienės suberiame likusius tešlos trupinius.
Kepame orkaitėje apie pusvalandį 180C.
Skanaus.
200g sviesto;
50g cukraus;
2 kiaušiniai;
500g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
uogienės (aš naudojau mėlynių).
Sviestą ištrinam su cukrumi, kepimo milteliais ir miltais iki trupinių. Mušame kiaušinius ir tešlą išminkome, gaunasi tokie trupiniai, biri tešla.
Pilame 3/4 tešlos į kepimo formą, dedame uogienę (aš į uogienę dėjau šaukštą bulvių krakmolo, nes mano uogieno buvo tokia skystoka). Tada ant uogienės suberiame likusius tešlos trupinius.
Kepame orkaitėje apie pusvalandį 180C.
Skanaus.
2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis
Cukinijų troškinukas
Reikės:
2 vnt nedidelių cukinijų;
1 svogūnas;
3v.š. graikiško jogurto (arba liesos grietinės);
pundelis krapų;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį.
Svogūną supjaustome kubeliais, cukiniją nulupame ir supjaustome šiaudeliais, viską apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Dedame graikišką jogurtą arba grietinę ir išmaišius pakepiname kol cukinija suminkštės. Sudedame smulkintus krapus, prieskonius, druską ir išjungiame viryklę.
Skanaus.
Patiekiau su bulvėmis.
Labai skanu ir lengva pagaminti.
2 vnt nedidelių cukinijų;
1 svogūnas;
3v.š. graikiško jogurto (arba liesos grietinės);
pundelis krapų;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį.
Svogūną supjaustome kubeliais, cukiniją nulupame ir supjaustome šiaudeliais, viską apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Dedame graikišką jogurtą arba grietinę ir išmaišius pakepiname kol cukinija suminkštės. Sudedame smulkintus krapus, prieskonius, druską ir išjungiame viryklę.
Skanaus.
Patiekiau su bulvėmis.
Labai skanu ir lengva pagaminti.
Želė desertas
Reikės:
baltam sluoksniui:
400g graikiško jogurto;
100g kondensuoto pieno;
16g želatinos;
100ml vandens želatinai ištirpinti.
Vandenį užverdame, užpilame želatiną ir išmaišome. Paliekame želatinai tirpti.
Graikišką jogurtą sumaišome su kondensuotu pienu ir supilame ištirpusią ir atvėsusią želatiną. Išmaišome gerai. Supilame į formą ir dedame vėsiai, kad sustingtų.
Mėlynasis sluoksnis:
reikės:
500g juodųjų serbentų sulčių (mano naminės, šiek tiek saldintos);
17g želatinos;
100ml vandens želatinai tirpinti.
Verdančiu vandeniu užpilame želatiną ir ištirpiname. Supilame viską į serbentų sultis ir užpilame masę ant sustingusios baltosios masės. Dedame vėsiai, kad sustingtų.
Trečias sluoksnis:
400g trintų braškių;
100g kondensuoto pieno;
20g želatinos;
100ml vandens.
Verdančiu vandeniu užpilame želatiną ir ištirpiname. Trintas braškes sumaišome su kondensuotu pienu, tirpinta želatina ir užpilame ant sustingusio juodųjų serbentų sluoksnio. Dedame vėsiai, kad sustingtų.
Sustingusį desertą išverčiame į lėkštę ir skanaujame.
Aš desertą stingdinau silikoninėje formoje, tad jis man labai lengvai išsiėmė.
Skanaus.
Labiausiai patiko baltasis sluoksnis ir juodųjų serbentų.
baltam sluoksniui:
400g graikiško jogurto;
100g kondensuoto pieno;
16g želatinos;
100ml vandens želatinai ištirpinti.
Vandenį užverdame, užpilame želatiną ir išmaišome. Paliekame želatinai tirpti.
Graikišką jogurtą sumaišome su kondensuotu pienu ir supilame ištirpusią ir atvėsusią želatiną. Išmaišome gerai. Supilame į formą ir dedame vėsiai, kad sustingtų.
Mėlynasis sluoksnis:
reikės:
500g juodųjų serbentų sulčių (mano naminės, šiek tiek saldintos);
17g želatinos;
100ml vandens želatinai tirpinti.
Verdančiu vandeniu užpilame želatiną ir ištirpiname. Supilame viską į serbentų sultis ir užpilame masę ant sustingusios baltosios masės. Dedame vėsiai, kad sustingtų.
Trečias sluoksnis:
400g trintų braškių;
100g kondensuoto pieno;
20g želatinos;
100ml vandens.
Verdančiu vandeniu užpilame želatiną ir ištirpiname. Trintas braškes sumaišome su kondensuotu pienu, tirpinta želatina ir užpilame ant sustingusio juodųjų serbentų sluoksnio. Dedame vėsiai, kad sustingtų.
Sustingusį desertą išverčiame į lėkštę ir skanaujame.
Aš desertą stingdinau silikoninėje formoje, tad jis man labai lengvai išsiėmė.
Skanaus.
Labiausiai patiko baltasis sluoksnis ir juodųjų serbentų.